Alexander Albon pobjednik je sprint utrke u Mađarskoj

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 6 godina 4 min 0 komentara

Treći put ove sezone pobjedu slavi Tajlanđanin Alexander Albon iz DAMS-a. Sjajnom vožnjom na kraju utrke probio se ispred drugoplasiranog Luce Ghiotta koji je vodio od početka utrke, dok je treće mjesto pripalo Sergiju Sette Camari.

Važna vijest za Formulu 2 je da su oba starta u Mađarskoj prošla bez zaustavljanja na gridu, nadajmo se da to znači da su problemi s kvačilom konačno riješeni. Na vrhu nije bilo incidenata, vidjeli smo sjajan start vozača iz drugog reda, Ghiotta i Albona koji su preskočili Markelova i Sette Camaru. Krajem kruga na stazi je bilo stanje virtualnog safety cara zbog incidenta između Boschunga, Lorandija i Nissanyja koji su startali pri kraju poretka. Boschung i Lorandi su odustali, dok je Nissany nastavio s oštećenjem i prisilnim ulaskom u boks.

Na restartu je iz prave utrke otpao Antonio Fuoco. Talijan se zabio u stražnji kraj Sette Camare i slomio svoje prednje krilo. Napravio je to na startno-ciljnom pravcu te je nakon boksa pao krug iza vodećih. S obzirom da nije bilo safety cara, tamo je i ostao do kraja utrke.

Utrka se u jednom trenutku poprilično smirila, nije bilo previše izravnih okršaja, očito su svi odlučili čuvati gume, no neki su to napravili puno bolje od ostalih.

Najgori posao čuvanja guma danas je netipično odradio Artem Markelov. Njegov pad s četvrte pozicije na u cilju 13. počeo je u 20. od 28 krugova kad Lando Norris briljantnim potezom s vanjske strane drugog zavoja prolazi de Vriesa i Markelova. Taj dvojac uskoro je prošao i na kraju petoplasirani Roberto Merhi nakon odlične vožnje s 11. startne pozicije.

Ključan trenutak utrke dogodio se u 25. krugu, Alexander Albon očito je čuvao gume za kraj te je bez problema sustigao vodećeg Lucu Ghiotta. S vanjske strane prvog zavoja prošao je u vodstvo te sagradio ogromnu prednost od 9.4 sekunde u cilju.

Sjajne borbe pratili smo nešto niže u poretku za posljednje bodove u utrci, u jednom trenutku vidjeli smo fenomenalan četveroboj Aitkena, Markelova, Fukuzumija i Gelaela za sedmo mjesto. Od njih se najbolje snašao Fukuzumi, u foto-finišu došao je do šestog mjesta ispred jučerašnjeg pobjednika de Vriesa.

George Russell napravio je sjajan posao nakon starta s posljednje pozicije, dugo se mučio tamo negdje oko 13. mjesta sve dok pred kraj utrke nije uspio krenuti u proboj. U pretposljednjem krugu uspio je skinuti momčadskog kolegu Aitkena te uzeti posljednji bod osmim mjestom.

Iduće utrke voze se za mjesec dana na legendarnom Spa-Francorchapmsu!

Vozač Momčad Zaostatak
1 A. Albon DAMS
2 L. Ghiotto Campos Vexatec Racing 9.465
3 S. Sette Câmara Carlin 11.371
4 L. Norris Carlin 13.638
5 R. Merhi MP Motorsport 28.210
6 N. Fukuzumi BWT Arden 34.144
7 N. de Vries PERTAMINA PREMA Theodore Racing 34.145
8 G. Russell ART Grand Prix 36.586
9 L. Delétraz Charouz Racing System 37.140
10 J. Aitken ART Grand Prix 38.976
11 S. Gelael PERTAMINA PREMA Theodore Racing 40.963
12 T. Makino RUSSIAN TIME 41.535
13 A. Markelov RUSSIAN TIME 52.230
14 A. Maini Trident 52.379
15 R. Nissany Campos Vexatec Racing 60.932
16 N. Latifi DAMS 77.184
17 A. Fuoco Charouz Racing System 1 krug
M. Günther BWT Arden
R. Boschung MP Motorsport
A. Lorandi Trident

Ukupni poredak (16/24):

Pred nama su još 4 runde Formule 2, tj. 8 utrka u Belgiji, Italiji, Rusiji i Abu Dhabiju. Težak vikend za Georgea Russella omogućio je Landu Norrisu da se primakne na samo 12 bodova zaostatka, dok je Alexander Albon također vrlo blizu s 30 bodova zaostatka te itekako ima šanse za naslov.

Markelov i de Vries kasne velikih 57 bodova za Russellom, tu je i Fuoco s 2 boda manje od njih dvojice, ali nikad ne reci nikad, i dalje to nije predaleko. Ovako izgleda prvih 10 uoči ljetne stanke:

  1. Russell 171
  2. Norris 159
  3. Albon 141
  4. Markelov 114
  5. de Vries 114
  6. Fuoco 112
  7. Sette Camara 106
  8. Ghiotto 79
  9. Deletraz 62
  10. Aitken 61

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.