Verstappen: Red Bullov bolid jednostavno ne funkcionira po kiši

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 10 komentara

Max Verstappen kaže da Red Bullov ovogodišnji bolid “jednostavno ne funkcionira po kiši” nakon što se kvalificirao na razočaravajuće 7. mjesto, čak 2.2 sekunde iza pole positiona.

Verstappen je izbjegao kaznu nakon ometanja Romaina Grosjeana, ali svejedno ne mogu biti zadovoljni startnom pozicijom, tim više jer ispred sebe imaju jedan Renault i jedan Toro Rosso.

“Bolid ne funkcionira. Ne znam zašto. Jednostavno ne radi,” kaže Verstappen.

“Nema gripa i ne možete učiniti ništa po kiši. Nije funkcionirao cijele ove godine po kiši.”

“Također na restartu kad imamo hladne gume – nikad ne uspijemo naći poveznicu, kao u Bakuu, kao u Hockenheimu.”

“Prošle godine se jednostavno znalo kad iziđemo van [na kišu] – tri ljubičasta sektora i bolid je jurio kao metak. Ove godine je skroz drukčija priča.”

Verstappen kaže da je RB14 bio svoja najgora verzija upravo na kišnim gumama, a nije zadovoljan ni ponašanjem na intermedijima u drugoj kvalifikacijskoj rundi u kojoj je Daniel Ricciardo ispao.

“Bolid jednostavno nije imao dovoljno gripa, posebno na ekstremnim gumama smo se mučili, ali čak i na intermedijima nije bilo fantastično.”

“Ne znam zašto jer da znam onda bismo to promijenili.”

“Samo smo klizili uokolo, nema gripa, blokiranje kotača, nema gripa usred zavoja, nema trakcije, kao da vozite po jajima.”


Odgovor

10 komentara

  1. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Ništa bolje nego kad vozač iz prve ruke potaraca neki mit :) Konkretno u ovom slučaju – možemo li se složiti kako kiša ne izjednačava performanse bolida, kako se često voli reći? To je lijepa teorija, ali nešto se pita i efikasnost aerodinamike, sposobnost zagrijavanja guma za kišu, mape motora za ove uvjete, naravno, i vozačevu sposobnost između ostalog, i tko zna što sve ne.



    45
    43

    2
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ali kad se to reče za Ferrarijev bolid, onda su to gluposti…



    5
    3

    2
  3. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Koja je bila fora sa riciardomi njegovim gumama.. Cemu ona p…. Zdarija



    10
    10

    0
  4. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Malo smo se na račun Maxa zaj… nakon prvih trka, ali i tada sam napisao da su njegove vožnje po kiši uvijek bile dojmljive. Moraš znati, ali i…

    “Prošle godine se jednostavno znalo kad iziđemo van [na kišu] – tri ljubičasta sektora i bolid je jurio kao metak. Ove godine je skroz drukčija priča.”



    7
    7

    0
  5. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Di je ekipa da kaže kako je Max sranje po kiši i da nema pojma o čemu govori kao što su to govorili za jednog drugog vozača danas?



    9
    6

    3
  6. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Sta nije Max izjavio netom prije kvalifikacija da ako bude kisa da onda ima sanse uzeti PP a ako bude suho onda nema sanse. Ako je vec znao da mu bolid ne funkcionira po kisi cemu onda opce nadanja za PP ako zna da nista od toga



    4
    2

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.