Nyck de Vries pobijedio u fantastičnoj glavnoj utrci Formule 2 u Mađarskoj

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 6 godina 4 min 3 komentara

Nizozemac Nyck de Vries iz Preme pobjednik je uzbudljive glavne utrke Formule 2 na Hungaroringu. Lando Norris stigao je do drugog mjesta nakon fantastične vožnje po kiši, a treće mjesto pripalo je Antoniju Fuocu nakon ludog posljednjeg kruga u borbi s Carlinovim vozačima.

Utrka je krenula u istim uvjetima u kojima su završile F1 kvalifikacije – na potopljenoj stazi. Tri kruga odvožena su pod safety carom prije nego što je Charlie Whiting dopustio da utrka starta. Tako su se umjesto 37 vozila 34 kruga utrke, a bila je ovo prva utrka sa stajaćim startom u F2 još od sprint utrke u Francuskoj koju je zanimljivo, također osvojio Nyck de Vries. Jasno, svi su krenuli na wet gumama, čak i da u F2 postoje intermediji, teško da bi se itko kockao s tom opcijom.

Na startnom gridu nije bilo vodećeg u vozačkom prvenstvu, George Russell je umjesto s četvrtog mjesta startao iz bokseva. Utrka nije prošla ništa bolje, novi tehnički problemi prisilili su ga da sa začelja odustane u 19. krugu.

Sette Camara odlično je startao te je vodio u prvom dijelu utrke. Nyck de Vries također je imao odličan start, ali nije uspio proći Brazilca. Start je prošao bez većih incidenata, no očito je bilo nekakvih kontakata između Gunthera, Deletraza i Boschunga koji su odmah morali u boks te su završili utrku na začelju poretka, ali što se točno dogodilo nismo vidjeli u prijenosu.

Glavna zvijezda kišnog dijela utrke bio je Lando Norris. Britanac se sa šestog mjesta sjajno probijao prema vrhu, sjajnim potezima sa svih strana prolazio je Aitkena, Fuoca, Ghiotta i de Vriesa. Nastavio je dominirati stazom najbržim krugovima te je u 10. krugu nakon 2.5 sekunde bržeg kruga uspio skinuti momčadskog kolegu Sette Camaru iz vodstva.

Norris je sagradio ogromnu prednost dok je Camara padao te su ga prošli de Vries, Fuoco i Aitken. De Vries i Fuoco vodili su sjajnu i žestoku borbu za drugo mjesto sve do bokseva, na kraju je Fuoco uspio proći na stazi.

Tadasuke Makino prvi je prešao na slick gume te je počeo letjeti stazom. Sette Camara u 16. krugu odmah iskorištava priliku da se riješi svog weta, a uskoro ga prati većina vozača. Fuoco i Latifi ostali su najduže na stazi te je zbog toga Fuoco pao iza de Vriesa. Nakon toga je zbog hladnih guma gotovo izletio sa staze te izgubio poziciju i od Sette Camare.

U suhom dijelu utrke dominirao je Nyck de Vries. Uspio je skinuti svu prednost Landa Norrisa te je nakon sedmog zavoja u 27. krugu uspio proći u vodstvo koje je na kraju iznosilo čak 16.5 sekundi.

Do kraja smo uživali u borbi za drugo mjesto, Norrisa su sustigli Sette Camara i Fuoco, ali je Britanac uspio izdržati njihove napade. U zadnjem je krugu Camara probao proći u prvom zavoju, no otišao je preširoko te izgubio poziciju i od Fuoca. Fuoco je zatim u predzadnjem zavoju pokušao napasti Norrisa, no udara ga Camara zbog čega se Talijan izvrtio i ciljem prošao iza Brazilca. Suci nisu dugo čekali s reakcijom, Camara je dobio 10 sekundi kazne te na kraju završio tek sedmi

Jack Aitken završio je na kraju četvrti nakon velike borbe s Albonom i Ghiottom, sedmi je završio već spomenuti Sette Camara, a pole position za sprint utrku osvojio je Artem Markelov. Posljednje bodove uzeli su Japanci Tadasuke Makino i Nirei Fukuzumi.

Odustali su Nicholas Latifi koji je stao na stazi i izazvao kratki VSC u 31. krugu te već ranije spomenuti George Russell čija se prednost u ukupnom poretku sad znatno smanjila.

Sprint utrka vozi se sutra u 11:20!

Vozač Momčad Zaostatak
1 N. de Vries PERTAMINA PREMA Theodore Racing
2 L. Norris Carlin 16.508
3 A. Fuoco Charouz Racing System 20.752
4 J. Aitken ART Grand Prix 21.805
5 A. Albon DAMS 23.077
6 L. Ghiotto Campos Vexatec Racing 28.696
7 S. Sette Câmara Carlin 29.099
8 A. Markelov RUSSIAN TIME 35.594
9 T. Makino RUSSIAN TIME 36.304
10 N. Fukuzumi BWT Arden 37.114
11 R. Merhi MP Motorsport 37.983
12 A. Maini Trident 38.336
13 S. Gelael PERTAMINA PREMA Theodore Racing 39.120
14 A. Lorandi Trident 39.858
15 R. Nissany Campos Vexatec Racing 48.072
16 M. Günther BWT Arden 53.241
17 L. Delétraz Charouz Racing System 73.696
18 R. Boschung MP Motorsport 1 krug
N. Latifi DAMS
G. Russell ART Grand Prix

Odgovor

3 komentara

  1. Fia
    bodo Prikaži

    Baš je bilo good race & pace. Za prvi put Lorandi se dobro snašao i P14, ali unutar 4 sekunde od Markelova na P8.



    1
    1

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    no očito je bilo nekakvih kontakata između Gunthera, Deletraza i Boschunga koji su odmah morali u boks te su završili utrku na začelju poretka, ali što se točno dogodilo nismo vidjeli u prijenosu.

    Mislim da se radi o kontaktima koji su se dogodili u zavojima 6 i 7. Nisam siguran jer sam u tom trenutku sa svoje tribine gledao na zavoj 5. Zatim se publika dignula na noge i vidio sam da neko s bolidom nosi braking point tablu sve do izlaza iz zavoja br 7. Prema snimci pretpostavljam da je to bio Boschung koji je udario u Gunthera. Što se desilo s ovim trećim ne znam, možda je i on u toj gužvi nadrljao. Evo moje snimke.

    https://www.youtube.com/watch?v=-u2bawwx358&feature=youtu.be

    Zvuk F2 bolida mi je jako dobar, utrke su bile odlične i probudio mi se veći interes za praćenjem ove serije. Šteta što nisam aktivnije pratio F2 prije, ali eto bolje ikad nego nikad.



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.