Raikkonen ne žali zbog ulaska u boks i prepuštanja vodeće pozicije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Kimi Raikkonen vjeruje da su u Ferrariju napravili pravu stvar kad su ga pozvali po svježe gume nakon ulaska sigurnosnog automobila. Finac je raspravljao s ekipom na team-radio oko toga treba li ostati vani i na kraju je odlučio da promijeni gume jer je njegov set soft guma već bio dobro potrošen.

Zbog tog poteza je pao na treću poziciju, iza oba Mercedesova vozača, gdje je na koncu i završio. Nakon utrke nije smatrao da ga je taj potez koštao pobjede:

“Lako je pametovati nakon utrke, ali iskreno ne znamo što bi se dogodilo da sam ostao na stazi. 100% sam siguran da je ultrasoft bolje funkcionirao, a osim toga moje su gume već bile potrošene.”

“Ne mogu vam dati odgovor bi li sve bilo u redu ili kompletna katastrofa, to uvijek ostane nepoznanica. Međutim, pokušate odvagati sve razlike i nadati se da će nove gume dati nešto više gripa.”

Lewis Hamilton je bio na svježijim gumama u trenutku izlaska sigurnosnog automobila je pobijedio nakon šeprtljave konverzacije s Mercedesom koji ga je pozvao unutra, pa odustao, pa opet pozvao, ali je već bilo prekasno da uđe.

“Očigledno, znali smo da će Mercedes biti na starijim gumama, ali je to u ovim uvjetima bila ispravna odluka. Prema tome, nemam odgovor. Mislim da nitko ne zna što bi bilo. Tako je kako je.š”

Raikkonen nakon odlaska sigurnosnog automobila nije uspio napasti Bottasa ni Hamiltona:

“Bili su vrlo jaki. Sve te priče o tome kako smo mi jako brzi na pravcu – to zapravo nije bilo točno nakon restarta utrke,” zaključuje Raikkonen.


Odgovor

3 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Na starim gumama bi završio 4. samo je trebao u box u peroodu sc a ne krug poslije. Mogao je preskočiti Botasa posto su oni imali gresku u boksu i dugo mjenjali gume pa na svjezim probati stisnuti Hamiltona, ili ici ranije u box, prije sc pošto su gume bile pri kraju. A dobro i kaže, lako je biti general poslije bitke.



    31
    31

    0
  2. Marlboro
    Alonso65 Prikaži

    Kimi je otac!



    28
    27

    1
  3. Fia
    bodo Prikaži

    Bravo Kimi, realno i pošteno. Zar je trebao riskirati izlijetanje i izgubiti postolje?



    20
    18

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.