Verstappen stao u obranu Vettela pred britanskim novinarima

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Sebastian Vettel jučer je pogreškom prosuo sve što je zaradio tijekom kvalifikacija i prvih 50 krugova nakon što je proklizao u šljunak u posljednjem sektoru Hockenheima. Zbog incidenta je ušao sigurnosni automobil što je indirektno omogućilo Lewisu Hamiltonu da dođe do pobjede sa 14. pozicije na startnom poretku.

Na upit novinara Sky televizije, Max Verstappen je prokomentirao slučaj:

“Bilo je jako nezgodno na stazi, pogotovo u tom zavoju,” kaže Verstappen koji je završio na 4. mjestu.

“Čak i da minimalno blokirate kotače na tom mjestu – instantno ste izvan staze.”

“Bili su vrlo teški uvjeti – takve stvari se događaju.”

Na inzistiranje novinara kako to nije Vettelova prva greška ove sezone, referirajući se vjerojatno na pogrešku u prvom zavoju VN Francuske, Verstappen odgovara:

“Ma, pogreške… Ovo su bili teški uvjeti. Moglo se jednako tako dogoditi bilo kome drugome.”

Kiša je bila najavljivana za jedan period utrke, ali je pravi pljusak došao tek nakon završetka. Ipak, neki su se kockali s intermedij ili čak full-wet gumama.

“Pokušavate pronaći grip bilo gdje, a ne želite previše riskirati jer već imate dobar broj bodova u vreći.”

“Ne želite riskirati da izletite, a nositi se s tim rizikom je jako teško.”

“Ako blokirate kotače samo na trenutak – izletjet ćete van staze.”

Verstappen je bio jedan od onih koji su prešli na intermedij gume, ali se već nakon dva kruga vratio na gume za suho jer kiša nije bila dovoljno jaka. No, sigurnosni automobil i ogroman zaostatak vozača iza je osigurao da ne izgubi dodatne pozicije.

“Nije nam išlo na ruku. Inače se molim za kišu, ali ovaj put mi nije pomogla. Četvrto mjesto je bilo najbolje što smo mogli.”

“Počelo je zaista jako kišiti u zavojima 8 i 10 pa sam pomislio da će doći i u treći sektor ako tako nastavi.”

“Nažalost, to nije bio slučaj i morao sam ponovo mijenjati gume. Kockali smo se i nije se isplatilo,” zaključuje Verstappen.


Odgovor

5 komentara

  1. Williams
    Montoya Prikaži

    Situacija kakvih je pred 10 i više godina bilo na desetke. Ovi sad se navikli da gdje god izlete ima asfalt i da se lako vrate. Naravno da mi je žao što je Vettel ovako završio, draže bi mi bilo da je direktna borba, ali malo me ovo ipak vratilo u sretnije dane Formule kad je bilo masu odustajanja u sezoni. Što zbog ovakvih situacija, što zbog motora koji se nisu štedili nego vrtili do besvjesti.



    14
    14

    0
  2. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Ovo pričanje Maxa da se to moglo svakom od vozača dogoditi je naiobičnija floskula. Sam Seb rekao je da je pogriješio i nema dalje. Na gridu je bilo vozača kojima ti uvijeti nisu smetali i dapače, skidali su vremena krug za krugom bez ijedne pogriješke. Jest, još gadnije je kada se ta pogriješka dogodi vozaču koji ima ogromnu prijednost pred ostalima. Vruča glava i ne baš siguran u sebe u tim uvijetima.



    1
    -4

    5
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Šta si ti gledao, majke ti? Bez ijedne pogreške? Pa nema ko nije imao izlijetanja. Svi su vozili na slickovima po vlažnoj stazi. Samo što se to Vettelu desilo pored pješčane izletne zone. Zna Max vrlo dobro šta priča. I sam je imao izlijetanje, kao i tvoj ljubimac Hamilton, samo što se njima desilo na mjestu gdje ih je čekala asfaltirana izletna zona, koja im je oprostila grešku…



      7
      6

      1
      • Lewis Hamilton 44
        Berislav Donator Prikaži

        Do 52. kruga gledao sam isključivo Lewisovu kameru i nisam vidio da je napustio stazu. Jest, povremeno su bili prekidi ali kratki. Nakon toga gledao sam glavnu kameru i isto tako nisam vido njegovo izlijetanje.


        0
        -2

        2
    • David Croft
      Dome_Senna Prikaži

      Berislave, da su ostali vozači imali stare gume kao Vettel i komad odlomljenog prednjeg krila vrlo vjerojatno bi im se povećale šanse da izlete van staze.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.