Lewis Hamilton osvojio kaotičnu VN Njemačke!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 137 komentara

Nevjerojatna utrka u Njemačkoj donijela nam je pobjedu Lewisa Hamiltona koji je krenuo sa 14. pozicije, ali je uz sjajnu vožnju, riskantnu strategiju i pomoć promjenjivih vremenskih uvjeta došao do svoje 66. pobjede u karijeri.

[glasovanje utrka=”90″]

Na početku utrke vidjeli smo dobar start svih vozača na vrhu. Sebastian Vettel zadržao je vodsto ispred Valtterija Bottasa, a Max Verstappen je najprije napao Kimija Raikkonena, da bi već u prvom zavoju odustao od tog pokušaja. Lewis Hamilton je kroz prvih pet krugova već došao u bodove, a Daniel Ricciardo se mučio na medium gumama koje se nisu uspijevale zagrijati.

Već u 13. krugu Raikkonen je otišao u boks i sa ultrasofta prešao na soft gume čime je Ferrari stavio Bottasa pod pritisak. No, Mercedes nije odgovorio i Bottas je ostao na stazi. Istovremeno, Hamilton je na soft gumama čekao da padne kiša i da uštedi jedno zaustavljanje u boksu.

Kad je Bottas otišao na promjenu guma, vratio se iza Raikkonena, kao i Vettel. Ferrari je u tom periodu utrke bio neodlučan oko momčadskih odredbi i Raikkonen je bio ispred dok je Vettel dva puta blokirao kotače. Kad je odredba napokon došla – Raikkonen ga je propustio i Vettel je odmah napravio razmak.

Lewis Hamilton je potrošio svoje soft gume i kad je kiša počela lagano padati otišli su po ultrasoft koji je bio idealan izbor u tom trenutku. Hamilton je na tim gumama radio po dvije sekunde brža vremena od vozača ispred sebe. Raikkonen je svoju drugu poziciju izgubio od Bottasa kad su obojica naišli na Magnussena koji je zaostajao za cijeli krug.

Sebastian Vettel je povećavao prednost pred Bottasom na drugom mjestu, a onda je izgubio kontrolu nad bolidom u sporom zavoju i proklizao u šljunak i barijere odakle nije bilo povratka.

Nakon ulaska sigurnosnog automobila Valtteri Bottas je otišao po nove gume, kao i Kimi Raikkonen, a Lewis Hamilton je zadržao poziciju na stazu što mu je, uz promptne momčadske odredbe iz Mercedesa, osiguralo pobjedu.

Daniel Ricciardo je odustao zbog problema na pogonskoj jedinici, Fernando Alonso je u pretposljednjem krugu otišao u boks i nije se vraćao na stazu, a Lance Stroll i Sergej Sirotkin su odustali zbog problema na bolidu.

Iduća utrka vozi se već ovog vikenda u Mađarskoj.

Vozač Bolid Krugovi Zaostatak
1. Lewis Hamilton Mercedes 67 1h32m29.845s
2. Valtteri Bottas Mercedes 67 4.535s
3. Kimi Raikkonen Ferrari 67 6.732s
4. Max Verstappen Red Bull/Renault 67 7.654s
5. Nico Hulkenberg Renault 67 26.609s
6. Romain Grosjean Haas/Ferrari 67 28.871s
7. Sergio Perez Force India/Mercedes 67 30.556s
8. Esteban Ocon Force India/Mercedes 67 31.750s
9. Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 67 32.362s
10. Brendon Hartley Toro Rosso/Honda 67 34.197s
11. Kevin Magnussen Haas/Ferrari 67 34.919s
12. Carlos Sainz Renault 67 43.069s
13. Stoffel Vandoorne McLaren/Renault 67 46.617s
14. Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 66 1 krug
15. Charles Leclerc Sauber/Ferrari 66 1 krug
16. Fernando Alonso McLaren/Renault 65
Lance Stroll Williams/Mercedes 53
Sergey Sirotkin Williams/Mercedes 51
Sebastian Vettel Ferrari 51
Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 27

Odgovor

137 komentara

  1. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Reko sam 300 puta, al opet ću.
    Jadan Valtteri ???



    23
    2

    21
  2. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Da ne dužim , Vettelu se dogodio Čilić.



    24
    23

    1
  3. Formula E
    ShangaiDevil Prikaži

    kad dodjes u sobu i skontas da te izradilo


    0
    -1

    1
  4. Mercedes
    PublicEnemyN3 Prikaži

    Kakva utrka, nemam reci, ovo je razlog zbog cega sam poceo pratiti F1, potsetilo me na Belgiju 2008 i one zadnje krugove, zao mi je Vettela ali jebiga, on je sam kriv, trebo je biti oprezniji kao i ostali, a za Hamiltona, nakon katastrofalne Austrije i lose Britanije, dosao je red na malo srece



    13
    11

    2
  5. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Hamilton naklon.
    Vettele sjeba si gadno.
    Bravo Hulk.
    Bravo Force Indije.
    Utrka top.
    Režiser sranje, ali to je standard.



    22
    20

    2
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Kakva luda utrka vec od Austrije traje niz zanimljivih utrka. Svaka cast Hamiltonu na utrci, mozda nam je James uskratio malu zabavu, ali fantasticna voznja. Kada sam vidio Ferrari u sljunku skoro sam zaplakao, ovo je mozda najgore sto se moze dogoditi nakon dominiranja cijele utrke. Alonso, Leclerc i Gasly riskirali, ali steta. Ajmo sad u Madarsku po jos kise i jos veci sou.



    19
    19

    0
  7. Formula E
    ShangaiDevil Prikaži

    Daj onu anketu da ocjenimo vozace sa plus i minus



    2
    1

    1
  8. Straight outta bojdo Prikaži

    Iako zasluženo vodstvo u šampionatu unatoč grešci i odustajanju Vettela, onaj ulazak u boks, pa preko trave vraćanje na ciljnu ravninu, je procjenjivan kao kršenje pravila sezonama ranije…



    13
    1

    12
  9. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Kolo sreće se okreće.. Svaka čast Hamu na pobjedi.. Seb jednostavno nije toliko dobar po kiši.. Utrka za bildanje karaktera za Seba.. Šteta..



    17
    13

    4
  10. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Tesko je bit vetteolov fan danas otvoria put hamiltonu, po meni glupa taktika od ferraria, morali su oba bit na istoj taktici a ne ono radit, aa za hamiltona jednostavno nemogu vorovat kako ima srice, da je kise pocela 5 krugova ranije stavilo bi mu inter npr, otisa je u box u savraseno vrime prakticki, botas aj sta mu nisu pustili da napadne hamiltona al opet zasto je kocia kimia iza sebe da hamiltonu osigurava pobjedu aaaaaa



    15
    11

    4
  11. FSV Prikaži

    Bar se zna ko je vozac broj 1 a ko vozac broj 2, kako u ferariju tako i u mercedesu…,Hamilton svaka cast nisam navijac njegov ali danas je bio najbolji na stazi!Vetel…. tesko ces tako doci do sampionske titule…..sa ovakvim greskama nema sanse….



    34
    32

    2
    • Max Verstappen 33
      Mario Prikaži

      I on i Ferari opčenito. Loša vožnja loše odluke.



      13
      10

      3
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      To se oduvijek i znalo tko je vozac 1 i vozac 2. Ali neki su tvrdili cijelo vrijeme da to u Ferrariju ne postoji. Cak je ovdje na portalu bio i clanak kako je to “mit” da Ferrari ima 1-2 vozaca. Nikad necu moci shvatit zasto je to tako tesko priznati prvo samoj momcadi a onda i svim fanovima te ekipe.



      4
      2

      2
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        1. I taj članak je točan. VN Austrije je pokazala da nemaju jasnog 1. i 2. vozača. Zašto ih inače ne bi zamijenili na kraju?
        2. Danas je bilo jasno kao dan da Vettel mora biti pušten naprijed zbog 11 krugova novijih guma, a Ferrari se guzlao puno predugo da bi na kraju poslali neku šugavu neodlučnu poruku Raikkonenu. Jednostavno – strah ih je što će javnost reći, strah ih je da ih britanska medijska mašinerija ne razapne i onda su ovako šlampavi. Mercedesu je trebalo par sekundi da jave Bottasu jasno i glasno “stoj gdje jesi!” i nema tu lijevo-desno. Ferrari bi htio ono što se u Dalmaciji kaže “prdnut pa uhvatit”, a tako ne ide.

        Da ne duljim, Ferrari se mora uozbiljiti i u ovakvim situacijama nema što čekati par krugova da zamijene svoje vozače. Uostalom, može se to napraviti na “fer” način, a da ne bude ovako šlampavo. Uvjetuj Vettelu da napravi +3s prednosti u iduća tri kruga ili vraća poziciju natrag. Ovdje su čak i na Sky bili zbunjeni zašto je Kimi još uvijek ispred (pazi, Sky!), a kamera prikaže Arrivabenea koji hoda garažom kao kokoš bez glave neodlučan što da napravi.



        8
        8

        0
      • avalon Prikaži

        AlkY …idemo se vratit 20ak godina unazad kad je MS doša u ferrari . 4 sezone ( 1996. do 1999 . ) kolega mu je bija eddie irvine i ko je tu moga bit i službeno i neslužbeno prvi vozač ? irvine ili .. ? je li irac moga parirat vožnjama MS ? od 2000. do 2005. michaelu je bija kolega barrichello … ko je tu treba opet službeno i neslužbeno bit No 1 ? rubens ili …. ? kome bi ti bija da prednost da si bija “šef” ? ko je bija bolji vozač od njih dvojice ? 2006 . je massa u ferraiu kolega MS , ko je treba bit No 1 ? massa koji je doša posli 3 sezone saubera ( 52 trke do tada ) ili već 7 X prvak sa odvoženom 231 trkom iza sebe ? 2007. do 2009. massa i kimi , tu nije bilo ni službenog ni neslužbenog No 1 jer je massa jako dobro parira kimiju vožnjama , bodovima mada je tim 2007. sta iza kimija jer je po dogovoru da će posli monze tim u borbi za titulu podržat onoga vozača koji posli monze ( 4 trke do kraja ) bude ima više bodova . massa je u monzi odusta , kimi završija 3. čime je na tablici preteka massu za 5 bodova ( 74 Vs 69 ) , tim je podrža finca šta je bilo i normalno zar ne ? 2008. nije bilo No 1 ( dobro pariranje masse kimiju koje sam spomenija ) …do MC kimi je bija bolji , posli MC kimi Vs massa 35 : 34 boda , a onda je felipe “provozija” i sve do kraja je bija uglavnom bolje plasiran od kimija . misliš li da su posli osvajanja titule 2007. od strane kimija ovoga 2008. “promovirali” u No 2 , a massu u No 1 ? :) :) :) 2010 . pa do odlaska felipea u williams ( 4 zajedničke sezone ) ko je po tebi treba bit službeni i neslužbeni No 1 … alonso ili felipe ? 2014 . alonso ili kimi jer npr posli 5 trka FA je ima 49 , KR 17 bodova . koga bi ti “gura” da si bija šef ferraria ? kimija sa 32 boda manje ? 2015 . kimija ili seba ? opet posli prvih 5 trka seb 80 , kimi 52 boda . seb 31 , kimi 59 bodova manje od LH koji je tada vodija … kimi bi ti bija No 1 ? 2016. su do brazila bili dosta izjednačeni , smjenjivali su jedan drugoga na tablici dok se kimi nije razbija u brazilu kad mu je seb “umaka” za 19 bodova + abu dabi di je seb završija 3 . kimi 6. = 26 bodova viška za seba . mislim da nije bilo favoriziranja nijednog vozača , 2 sudara kimija su “odredila” konačni poredak vozača ferraria . lani … je li trebalo “gurat” kimija na štetu seba koji je posli prvih 5 trka ima 2 pobjede i 3 X završava 2 . , koji je posli španjolske vodija u poretku sa 104 boda dok je kimi ima tek 49 bodova i zauzima 4. misto na tablici ? šta bi ti uradija ? koga “favorizira” ? uostalo ante ti je spomenija ovogodišnju austriju di je kimi završija ispred seba “otkinuvši” kolegi 3 boda koji možda na kraju mogu značit i to sa “blagoslovom” tima . toto je to pohvalija jer mu je pasalo , a danas je bottas samo treba završit iza LH takođe sa “blagoslovom” tima . ferrari je to mora uradit danas jer je kimi ima 11 krugova starije gume , a seb se mučija sa pregrijavanjem guma zbog toga … kimi je tako nenamjerno kočija seba i logično je bilo propuštanje . nema to veze sa No 1 ili No 2 . ne da merc izdaje naredbu svome drugom vozaču nego i vozačima drugih timova koji voze na njihovoj PU … pogledaj pod ocon ;) pusti priče kako je rubens treba propuštat MS ( a bija je bolji vozač od njemca zar ne ? :) :) ) , kako je massa testira djelove za fernanda i ostale nebuloze na račun ferraria . je li logično da u timovima koji se bore za sam vrh favoriziraju vozača koji trenutno ima više šansi , bodova ? je li npr i seb u RB 2014. 2 X dobija naredbu da propusti ricciarda jer je ovaj bija bolje plasiran od njemca ? znači li to da je 4 X prvak bija vodonoša liku koji je te 2014 . tek doša u tim ili …. ?



        5
        5

        0
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Uf vidi kronologije :D. Taman 20tak godina i pratim F1 i neke sam od nabrojanih situacija i zaboravio pa se lijepo bilo sjetiti tih vremena :D



        2
        2

        0
  12. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Sorry Bottas



    7
    4

    3
  13. Mclaren
    wilson Prikaži

    E moj Vettel. Ok, mokri dijelovi staze, ali svaki put kad se ukaže prilika da uprska stvar, on to učini. Kad je šansa povećati prednost, on nađe način da je izgubi. Znamo što se ovih godina dešavalo nakon ljetme stanke. Ipak, nadam se da će pstati napeto do zadnje utrke. Bottas….što reći. Sorry,kao na team radiju. McL spor ovaj put i u utrci. Očajno spori, još gora taktika. I da, kiša je dala začin ovoj utrci.



    12
    11

    1
  14. Honda
    blown diffuser Prikaži

    Vidi se po ocjeni utrke da je Mercedes dobio :D



    40
    34

    6
  15. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Fenomenalna utrka, od početka do kraja napeto.
    Hamilton maestralan, savršeno sve odrađeno, Mercedes savršeno taktički.
    Vettela koštala jedna greška, mogla bi biti jako skupa.
    Max neočekivano miran u ovakvim uvjetima, RB mu uništio utrku sa odlaskom na intermedie, pa ih spasio SC.
    Ricciardo baksuz opet, nadam se da neće morati nove dijelove za Mađarsku.
    Kimmi još super završito s obzirom da je bio na nekoj polu 1 zaustavljanje – polu 2 zaustavljanja taktici.
    Bravo za Hulka,a Leclerc je bio divlji danas.



    14
    13

    1
  16. Ferrari
    superx Prikaži

    E moj Sebastiane, nije ti suden taj j**** Hockenheim…
    Svaka cast Lewisu na odradjenom danas….
    Madzarska vraca sve na svoje mijesto.

    Grande machina, forza Ferrari…



    10
    -7

    17
  17. F1 fan Senna Prikaži

    Kakva utrka, hvala kisi sve u svemu. Uf sta mi je drago sta se ovo dogodilo hahahahha KARMAAA!
    Ferrari je odvratna momcad jos od svojih pocetak pa preko Schumijevih dana i sad ovo je postala prava lakrdija, stalno neko muljanje, cak nemogu ni covjeku rec normalno da propusti placljivka.
    A bas zbog Sebastiana “placljivog” Vettla mi je najvise drago. Boze kakva prevara od vozaca nista mu nepase, il su mu gume pregrijane pa mu smeta Kimi pa vrijeme i onda slag na tortu ona pogreska jer se usro. Pocetnicka pogreska al to smo mogli i ocekivat. Vidlo se kolko su mu se svi poceli priblizavat, a posebice Hamilton nakon sto je kisa pocela. Dokaz da covjek nezna vozit kad mu sve nije savrseno.
    Sve u svemu GRAZZZIE RAGAZZI, GRAZZIE SEB i kao sta je Hamilton reko REDEMPTION, jucer su mu se smijali i vrijedali ga danas im je vratio na najbolji nacin – HAMMER TIME



    16
    -110

    126
  18. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Trofeji izgledaju kao da ih je klaun radio



    5
    3

    2
  19. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Moj Vettel momacki si me u depresiju bacio, imao si sve u šaci i prolio amaterski.

    Čestitke plackonji, opet ću reći sreća prati hrabre?



    37
    27

    10
    • Mercedes
      F1MercedesTeam Prikaži

      Plackonja???
      Sorry guys, šmrc, šmrc…
      pokrijte se ušima i glavu dole! ?



      25
      -19

      44
    • Mercedes
      PublicEnemyN3 Prikaži

      He has to let me go…. he has to let me go
      Salu na stranu, ako se objektivno gleda, svi vozaci pizde na radio vezi isto kao i vettel i hamilton, samo se njihovi plačevi puste javno zbog toga sto su najpopularniji
      Ako cemo gledati tako, onda je svaki F1 vozac plačljivko



      14
      12

      2
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Najlakse je Lewisu nazvati placljivkom. Ali kako kolega kaze da svi vozaci cmizde kao mala djeca ali u eter ide 90% Hamiltona i onda ljudi krivu sliku stvore. Tj nije kriva slika jer Lewis jest placljivko ali je istina i da vecina drugih vozaca nije nista manje placljiva nego Lewis.



        9
        8

        1
  20. Aston Martin
    nando1 Prikaži

    Nešto je jučer bilo govora o tome da Hamilton puca pod pritiskom ! Ima još takvih na gridu ?



    38
    14

    24
  21. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Glupa greška Seba. On to sam zna, samo se nadam da mu neće utjecat na buduće utrke. Bolid je brz i ovakve gluposti u trenutku kad imas Mercedes na koljenima se ne smiju dešavat. Čestitke Hamsti na odličnoj utrci. Treba sad dobro iskoristiti Mađarsku. Utrka vrlo dobra 8/10



    12
    11

    1
  22. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Ocjena utrke?
    ..daleko su i Hamilton i Vettel od pravih velikana: Fangia, Clarka, Senne, Schumija…



    22
    -3

    25
  23. xgr_13 Prikaži

    Hemiltonovi i mercedesovi “fanovi” če sad izači iz rupe nakon mjesec dana :D
    Mercedes napokon pogodio taktiku, Vettel nepotrebna greška, Redbull brez šanse ovdje, ostatak grida se dobro promješao



    13
    -3

    16
  24. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Očekivao sam podijeljenu taktiku Ferrarija. Kimija softu, Seba na mediumu. Ovako se par krugova vozio iza Kimija i degradirao svoje gume. Prekasno su napravili opravdani swap (11 krugova različite potrošenosti softa) , prekasno za Seba na napravi značajnu razliku, a čim je prošao Kimija vozio je niskih 1:17 do kiše. Preskupa greška na kiši i sad će bit vađenje u ostatku sezone, a mogao je mirno na godišnji.
    Mercedes pobere sve kad Ferrari kiksa, a ovi ne poberu ni mrvice kad je suprotno.
    Čestitke Lewisu i Mercedesu koji su najbolji kad je najpotrebnije.
    P.S.
    Molim Ferrarijev pitwall da drugi put Kimiju odmah kažu šta žele jer čovjek ne podnosi kad mu se sere i mulja. Njemu ne treba spika ”Seb is faster than you! Confirm that you understood the message” zapakirana u temperaturu guma.



    22
    20

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      to je vrhunac ferrarijeve gluposti danas. Merc jasno nazove bottasa i kaze tako je i tako. Dok ovi … ma nemam komentara.



      21
      21

      0
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Zato jer je Ferrari uvijek govorio da nemaju 1-2 vozaca iako cijeli svijet zna drukcije i lazu sami sebe. I onda su pokusali svim mogucim rijecima objasniti to Kimiju samo da ne ispadne toliko ocito koji je smisao poruke.
        Nije nista pogresno imati 1-2 vozaca , svi ih imaju pa tako je to pravo i Ferrarija da ima. Aali brate mili recite coviku jasno i glasno a ne od njega raditi budalu sa tolikim fantaziranjem



        9
        8

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Samo što ova poruka nema veze sa prvim i drugim vozačem, nego sa različitim strategijama. I to su odmah trebali reći čim mu je Vettel prišao. Isto tako trebaju uraditi i u obrnutim ulogama. Ovako su obojica bili na gubitku. Vettel troši gume iza Kimija, a ni Kimi se ne može fokusirati na svoj tempo. Kimiju ništa nije oduzeto. Prije bih rekao da mu je poklonjeno to mjesto ispred Vettela sa strategijom Ferrarija. Tako da ti isti stratezi imaju pravo da mu to i oduzmu, kada se iza njega nađe timski kolega sa svježijim gumama. I bez toliko prenemaganja. Trebali su to vrlo jednostavno riješiti. Na drugačijoj ste strategiji, propusti ga, i gotova stvar.



        1
        1

        0
  25. Jim Clark
    VekiVedro Prikaži

    Ne navijam za Ferrari, ali ne znam koga mi je više žao, Vettela koji onako ispadne iz utrke ili Kimija kojemu Ferrari uzme pobjedu iz ruku.
    Merc taktika čista 5.
    Da hoće kiša svaku utrku past hehehe



    23
    15

    8
  26. Kimi Raikkonen 7
    Rajko Nen Prikaži

    Zivim za dan kada ce pravila biti ista za sve, od Williamsa do Mercedesa, od ignorisanja plavih zastava do izlaska iz pit entry-ja preko trave.

    “Sve zivotinje su jednake, samo su neke jednakije od drugih.”- Orvel



    25
    17

    8
  27. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Bravo Vettel grandisimoooo. Kakv glupan nemos vjerovat sta je taj vec prosuo u francuskoj baku i danas svojim greskama. Danas je ditlrektno gubitkom poklonio lewisu 32 bodova razlike. Jer da je zavrsio bjezao bi Lewisu minimalno 15 bodova a sada kasni 17 za njim. Bas me tip razocarao 9ve godine i sad kada Ferrari neukenja stvar to napravi on. Bojim se da ovako nema ni ove godine slavlja u maranelu. Bottasu je ocekivano javljeno da drzi 2 mjesto , zna se koja je njegova uloga tamo. Kimi solidno mada nikako nije bilo fer kako ga je Hass izgurao kad ga je Bottas prosao. Jbg Lewis spretno i sretno ali pobjeda je tu. Rb je sam maknuo Maxa sa puta s onim izletom sa intermidet gumama dok su Bottas i Kimi izgubili prvo mjesto odlazkom po nove gume. Merc je danas napravio posao takticki savrseno plus sto ih je Vettel nagradio za sve. Odlicna utrka nema sta. I da cestitke Lewisu na pobjedi koju valjda ni on nije ocekivao.



    20
    14

    6
  28. Crvenamunja Prikaži

    Seb odnosno ferrari uvijek usrljajo tamo gdje mogu ubiti mercedes. Sad isprasit mađarsku i sa pozitivo na odmor a onda pokazat luji u spaju ko ma nabrzi bolid na gridu. Dobro je lujo to danas odradio, a seb bi mogu dva kruga prije u boks.
    Forza SF



    7
    2

    5
  29. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Molio se Instagram British Boy, molio se Toto, molio se Brundle, molila se cijela srebrna ekipa, ekipa sa skysporta i veći dio Britanije za kišu.. i voila – bi kiša..
    Ma šta da posebno kažem o utrci kad i Ericsson i Hartley završe u bodovima.. to govori i previše.. :D
    i da, Seb je pogriješio, pogriješio je i Senna u Monacu kad je brutalno vodio pa što onda.. vratit će nam se ovo iz Njemačke, u to sam uvjeren.. ;)
    P.S. Brundle i kompanija trebaju uokviriti ove riječi na svim mogućim jezicima: “Vettel je izvan utrke”..
    sve do danas nisam znao da je to novi sky-ev slogan..



    22
    12

    10
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      pogriješio je i Senna u Monacu

      Moram priznati da me ovo malo oraspožilo.
      Hvala :thumbs:



      17
      12

      5
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Mene je ova Vettelova greška odmah podsjetila na Monako ’88. Ali, nije mi pretjerano lakše, jer Vettel mora biti mudriji i pametniji s obzirom na iskustvo, njega se još smatra jednim od inteligentniji vozača, a budimo realni zadnje dvije sezone u ključnim trenutcima je rijetko kad inteligenciju pokazao.



        10
        9

        1
  30. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    LUD sam LUD!!!! Vettelu moj ja nemam riječi kako bi opisao ovo što si napravio danas…….skoro pa bi te svrstao među amatere!!!! Gdje vi Ferrari gubite bodove pa to je cirkus!!!!!!!



    19
    12

    7
  31. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Podsjetnik za sve – zabranjeno je komentirati druge članove. Upravo je odvožen GP vikend – ima puno materijala za komentiranje, ostavite se međusobnih zadirkivanja, takve komentare brišem, a korisnike baniram. Hvala!



    15
    11

    4
    • Alfa Romeo
      ficola Prikaži

      Pa kako da se izrazimo i napišemo nešto ako se sa nekim ne slažemo? I ako nam je dano da komentiramo i debatiramo onda je veliko pitanje KAKO ću komentirati neki komentar jednog od članova?? Meni to ne uspijeva,jer za debatu sa nekim moraju postojati dvoje.To ne znači da se treba nekoga vrijeđati niti napadati! Hvala.



      2
      -11

      13
  32. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Zadovoljan utrkom, posjecenoscu (kazu ‘sold out’) i osvojenim bodom. Nezadovoljan (ocekivanim) timskim odredbama i sto je kisa ulila taman nakon kraja utrke.



    7
    6

    1
  33. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Dao sam 7. Još uvijek sam u šoku i pokušavam shvatit što se Sebu dogodilo, amaterska greška, ali i one se događaju. Ferrariu se posreći na 2 utrke i onda to dođe na duplu naplatu. Mislim da će ovo odlučivat o prvenstvu, a još jednom se pokazalo koliko Hamilton ima sreće, kako ga samo svi propuštaju a Kimija zaje Haas kojeg zaobilazi za krug. Također mislim da ovo Kimiju treba bit zadnja sezona u Ferrariu, kako je loš restart odradio nakon safteya. Momčadske odredbe su sramotne ako si brži prestigni timskog kolegu.



    11
    3

    8
  34. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Osoba dana – strateg u Mercedesu. ☺



    8
    6

    2
  35. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Bez obzira što je Vettel zayebao stvari i izbio sam sebi pobjedu iz ruku i dalje mi ostaje enigma kako Ham uopšte nije bio pod istragom za onaj pokušaj ulaska u box, pa vraćanje na stazu, i to između zida koji razdvaja box i stazu i onog čunja.
    Za 3x “bezazleniji” prekršaj Kimi je u Bakuu prije 2 godine uredno dobio 5 sec (malo zahvatio bijelu liniju pri normalnom ulasku u box).
    Eno, @Ferrari (za podsjećanje) postavio sliku te kazne na forumu. Da ne pominjem uredno kažnjavanje Vettela u Austriji zbog Sainza (iako su trojica na VN Kanade u Q2 vozili 80km/h na zadnjem pravcu), zatim kaznu zbog kontakta za Vettela i Kimija (sasvim opravdano u oba slučaja) na startovima VN Francuske i VN Velike Britanije.
    Vjerujem da bi Bottas još usporio i “zaostao” iznad 5sec (za slučaj da su Hamu zalijepili +5sec kazne), što je po meni OK (vjerujem da bi i Kimi isto uradio za Vettela) i da bi Ham opet pobijedio
    Ali je kvaka u tome da se nekome (u najvećem broju slučajeva) gleda kroz prste, dok se ostali kažnjavaju po vrlo kratkom postupku. Plus i ono guranje bolida jučer dok ostali trebaju da postavljaju kvalifikacijska vremena. LOL



    18
    13

    5
  36. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Utrka zanimljiva, Vettel opet prosipa ključne bodove.
    Nego može li mi netko objasnit kako onaj Hamiltonov potez nije za kaznu kad je Wehrlein prošle godine u Španjolskoj za praktički istu stvar dobio kaznu



    11
    6

    5
  37. Max Verstappen
    F1ST Prikaži

    Navija sam za Kimija , kad je propustio vettela po naredbi sam sam zelio da vettelu rikne auto a da hamilton uzme pobjedu , cak sam dojma da bi uzeo pobjedu i bez kise al ko zna.
    Takodjer zanimljivo bi bilo kad bi neko pouzdano mogao objasnit situaciju oko ulaska u boks??
    Dal nije dobio kaznu zbog kise pa kao fol proklizao , ili mozda sto nije ni usao pravilno vec je i pri ulazku gazio bijele linije?



    4
    -5

    9
  38. Mclaren
    raca Prikaži

    Sve su ekipe oduvjek pravile i odlične stvari u utrkama i gluposti. Isto kao i vozači. Ovo je samo jedna od njih i, siguran sam, ne posljednja. To je oduvijek tako bilo i bit će. Ne treba polemizirati što da je….Vettel je želio pobjedu više od bilo kog navijača ili člana njegove ekipe. Mala nesmotrenost i ode…Jbg, ljudski je to



    15
    13

    2
  39. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Prije 2 godine na ovoj stazi Raikkonen je dobio 5 sekundi kaznu zbog toga što je kreno u boks pa se ipak predomislio, Hamilton danas nije, gledam nešto po portalima izgleda da je Ferrari uložio žalbu…



    14
    9

    5
  40. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Moram opet da komentarisem, jace je od mene.

    Za sve one koji su se radovali Hamilton-ovom odustajanju u kvalama, sada ih je stigla karma. I neka je!

    Nisam se ni sekunde radovao sto je Hamilton odustao, vec sam se radovao ovako dobrom napretku Ferrari-ja! Bio mi je gust gledati izduzene i zbunjene face u Mercedesu, jer im je KRIVO sto je tako!

    Danas smo bili bolji, danas je sve izgledalo glatko i superiorno, onda se desi harakiri, tacnije “neda se usranom ni do potoka”! Ovo boli mnogo vise nego sto je Hamilton pobjedio, koga briga za to, njemu svaka cast, ali na ovakav nacin gubiti bodove je neoprostivo!

    Ne mogu ovo nikako “halalit” Vettelu i tacka.

    Razumijem da je kisa faktor 50 – 50, ali cemu zurba? Zar njegova nije odlika ta smirenost kada ima dominaciju u utrci? Vettel mi je izgledao mnogo zrelije u RBR-u, nego sada u Ferrar-ju, sada kao da se zeli dokazati nekome, pitam se kome? Radi dosta pocetnickih gresaka i to sve nekako isforsirano.

    Boli ovo prosipanje bodova, jer konkurencija ovo ne prasta. Hamilton je usao u mali vrtlog pehova iz kojih se momacki izvlaci – zahvaljujuci i dalje superiornom Mercedesu, no i ti pehovi nece dugo trajati. Posto je SC vec ucestali faktor u F1, startao sa 1 ili 20+ pozicije, nema razlike za Mercedes, pogotovo ako nema Ferrari-ja kao konkurenciju!

    Ovakve stvari unesu nemir u ekipu, dok Mercedes naravno nadahnjuje, ovome mora doci kraj, bolje izgubiti jednu poziciju na stazi (zbog voznje po jajima), nego sve zivo zbog nekog forsiranja.

    Ne pravim nikakvu dramu, vec sam ljut i ogorcen (moram se na neki nacin ispuhati), ovakvi pokloni se ne smiju bacati u vodu.



    23
    19

    4
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Vettel je sad puno ali puno zreliji nego u RB danima. Sve ostalo potpisujem.



      3
      3

      0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Potpis @Slavenowsky za sve napisano, pogotovo ovo za Vettelovo dokazivanje nekomu, vjerujem da ni sam ne zna kome.

      Od njega se u tridesetim očekuje da osvaja naslove na osnovu prethodno stečenog iskustva i konačno ima bolid za to koji ti daje najprestižniju slavu ako osvojiš naslov, a on pravi gore greške već u početcima karijere kad je skoro sve “najmlađe” rekorde srušio dotad u Formuli 1.

      Ako si još jednom dopusti da ga Hamilton pobjedi u onome što se smatra njegovom najvećom odlikom, bojim se da će računica na kraju sezone opet biti daleko na Hamiltonovoj strani.

      I da, scene incidenta na startu u Singapuru prošle godine su me mjesecima potom presjecali u stomaku, a ako se uspostavi da će zbog ovog danas ponovo izgubiti naslov na kraju sezone, gledanje ovog izlijetanja će biti mnogo gore vjerujem od tog incidenta u Singapuru.



      7
      6

      1
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Jasno je kao dan, koliko Vettel zeli titulu sa Ferrari-jem. To se jednostavno osjeti, cak se moze i napipati. Ovo prosipanje bodova, mora da boli, jer je to svakako i njegov trud, taj znoj celicni koji lije niz guzove vec tri godine!

      Ne moze se reci da Ferrari nije imao srece, jer mi vazda brojimo pehove, no imali smo i raznih poklona koje smo jednostavno odbijali, kao i ovaj danas. Mercedesu bas kada voda udje u usi, Ferrari im izbaci brzinski.

      Hajde necemo vise da dramimo, ali ovo nam svima drzi zrno sumnje, da ovakva nesigurnost, ne donosi titulu, a nikad blize nisu bili ka istoj.



      7
      7

      0
    • Nando
      Matek14 Prikaži

      Kada bi SV stvarao pricu o SV i Ferrariju, a ne da rekonstruira pricu o MSC i Ferrariju, sve bi mu bilo lakse.. A za to si je sam kriv jer od prvog trenutka od kada je dosao u Ferrari sam indirektno gura pricu Schumacher-Ferrari i zeli ponoviti taj odnos, te uspjehe, predanost momcadi cime dodatno stvara pritisak i ocekivanja od fanova..

      Ovakve greske se ne prastaju u utrci za naslov.. ferrari je trenutno jaci od mecke i trebao je do ljetne stanke sloziti dobru zalihu bodova prednosti za slucaj da se mecke vrate na stare staze u drogoj polovici sezone, a znamo da je mercedes za to sposoban..
      Nije ovo smak svijeta za Vettela, ali jos jedna takva greska i nece vise mirno spavati kako je sam danas izjavio



      11
      10

      1
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Ima dosta istine u ovome što si napisao i Vettel si je prerano u karijeri postavio ljestvicu malo previsoko, jer za dostizanje Schumachera treba da se poklopi mnogo stvari na koje sam vozač prije da ne može, već što može utjecati. Ali stvari su postavljene takve kakve jesu i što više vremena prolazi bez prvog cilja, a to je naslov s Ferrarijem, frustracije Vettela i Ferrarija postaju sve veće, zbog čega je pritisak od neuspjeha veći, a sam Vettel ako ne osvoji taj naslov će ostati debelo u Schumacherovoj sjeni. Dok npr. Hamilton bez jasno postavljenog cilja (barem ga nije javno nikad iznjeo, osim izjednačavanje s Sennom, a 41. pobjedu znamo da je davno prešišao) bliži Schumaherovim brojkama, kome bi Vettel mogao ostati također u sjeni ako ne osvoji barem jedan naslov u Ferrariju.

        Težak teret Vettel ima na leđima, ali sam mora da ga izdrži jer mu je Ferrari dao na raspolaganje bolid koji se može boriti za pobjedu na skoro svakoj stazi. Naslovom će verojatno dobiti slavu kakvu nikad prije nije, ali bi bez isporučenih rezultata kakve Ferrari želi i očekuje mogao izgubiti mnogo toga. Nadam se da će se psihički uspjeti izboriti s tim, vozačke sposobnosti vjerujem da ima i da na osnovu njih može biti prvak u ovom bolidu :)



        10
        9

        1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Dosta grešaka? Ovo ti dođe isto kao onaj mit o Schumaherovoj prljavoj vožnji, sa “dosta” prljavih poteza. A kada te prljave poteze treba nabrojiti, uvijek se spominje njih par. A i tih par su diskutabilni…



      1
      1

      0
  41. joker505 Prikaži

    Da Michael Schumacher vozi ovaj ferari i da ferari vode ljudi koji su ga vodili 2000 2004 ova sezona bi vec bila gotova Ham i mercedes bi imali samo teoretske sanse za osvajanje naslova i nista vise od toga .ne mogu vjerovati koliko je bodova ferari prosuo strasno .jedino pozitivno u svemu ovom je to da ferari trenutno ima najbolji bolid .



    21
    15

    6
  42. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Dzaba sam pokisao kao miš!!!!!.
    Dok jednom se smrkne.drugom svane!!



    1
    0

    1
  43. Rover
    zjurina Prikaži

    Herojska pobjeda Hamiltonaaaaa !!!!

    Jee, kak ne bloddy fuc***g sheet…
    Zašto ? Pa cijelo popodne sam žvakao… i žvakao… bio sam naime na poslu & nije mi se dalo pisat opet na mobu…

    Herojska pobjeda Hamiltona, kao i herojska pobjeda Francuske na FIFA wc 2018 … govno.

    Prvo ne-sreća…
    Prvo autogol – Vettel si je dao autogol kako smo i mi popušili autogol nesretni kad je nažalost naš ratnik Manđo očesao loptu kad ju htio odbiti van.

    Pa onda poguranac sudije kod dosuđenog penala, koji i nije bio penal… tako je i herojski Lewis prošao “lišo” kod sudija a kad je trebao dobiti kaznu za nedozvoljeni manevar, malo u pit pa malo na stazu…

    A herojski… hmmmm …. pa veličanstvena pobjeda sa 14-og mjesta & herojsko probijanje do pobjede…. hahahaha
    Ma jesu li to Mečke toliko bolje od ostatka a da ga baš niko, ali baš niko nije propustio pustititi naprijed.. je kak ne, malo morgen :-)
    Dakle utrkivanja nije bilo pa niti u malom prstu. Negdje sam pročitao tijekom dana kako je neko napisao u šali, kako je Lujo svima platil pijaču da ga puste napred… hmmm prije će biti da niko nije želio imati posla sa potencijalnim kaznama da su ga imalo obstruirali u njegovom herojskom napredovanju.
    Definitivno mi se već pomalo gadi ovakva Formula, takvi prvaci i takvo utrkivanje.



    23
    -8

    31
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Brate potpisujem svaku rijec. Nisan jedini koji je skuzio da se ovaj bez beda vozio sa 14 mjesta do 5. Al ono bez ikakvog otpora drugih vozaca. Sta je tu herojski napravio.. Probijao se kroz promet



      20
      6

      14
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Znate vi koliko je on morao manevara napraviti da obide sve te bolide. Lijevo, desno……..uf, umorio se pisati.



        17
        17

        0
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Da dosta teski manevri. Herojski nema sta



        9
        8

        1
      • Aston Martin
        nando1 Prikaži

        Pa naravno da se lako probijao kad su top tri momčadi druga kategorija u odnosu na ovih sedam . Da je Vettel to napravio , a sigurno bi jer ima avion od bolida onda bi ga njegovi fanovi dizali u nebesa.



        8
        4

        4
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Pa onda nek se trakaju samo top 3 momčadi a ovi iza nek voze ligu za opstanak. Ako se vec to zove utrkivanje onda nek se bore svi. Nabijem ti takvo utrkivanje i onda kimi popusti poziciju jer onaj koji je imao plavu zastavu ne znam sad dal je to bio stroll ili neki takav as. Ne propusti botasa i kimija a vode zestoku borbu za 2 mjesto.



        4
        3

        1
  44. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Bravo hamilton….. Moz mislit krenuo sa 14 mjesta nitko ziv se nije borio za pozicije sa njim.. Isti bog kao da je krenuo sa 6 mjesta. Seb uzas ovako se gubi naslov. Ali riciardo…. Nove komponente na bolidu i rikne bolid pa za ubit se .mozda je Ferrarijev paket bolji ali fuckas ga kad ovaj usere stvar.. Zagasio tv momentalno kad je zacrsio u zidu…



    10
    -2

    12
  45. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Mene zanima koliko je bilo pretjecanja na utrci ? I prije kisice je bilo podosta.. A sad da hebem sve po spisku Ferrariju.. Mladje gume, brzi vozac a ti se mislis sta ces.. Merc odmah Bottasu na mladjim gumama reko ostani momak gdje jesi.. Tako se to radi.. A gresku Seba se nadam da necu oplakivat na kraju sezone..



    4
    3

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.