Antonio Giovinazzi vozit će za Sauber na prvom treningu u Njemačkoj

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 1 min 15 komentara

Ferrarijev junior Antonio Giovinazzi vozit će Sauberov bolid na prvom slobodnom treningu za VN Njemačke ovog petka. Bit će to Talijanov prvi nastup na GP vikendu ove godine.

Giovinazzi je prošle godine nastupio na 7 slobodnih treninga za momčad Haasa, a zadnji je put vozio F1 bolid na testiranju nakon VN Španjolske ovog svibnja kad je testirao za Sauber i Ferrari.

Priliku za F1 debi dobio je početkom prošle sezone kad je upravo u Sauberu mijenjao ozlijeđenog Pascala Wehrleina na prve dvije utrke sezone u Australiji i Kini. U Australiji je završio 12., dok je u Kini odustao zbog sudara.

Posljednju punu trkaću sezonu vozio je još 2016. kad je bio viceprvak u GP2 seriji, a posljednja utrka na kojoj se natjecao bilo je ovogodišnje izdanje 24 sata Le Mansa. Tamo je vozio u GTE Pro klasi za AF Corse, Ferrarijevu tvorničku momčad.

Na Hockenheimu će u petak nastupiti u bolidu Marcusa Ericssona.


Odgovor

15 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ali nakon treninga, Marchione salji mlaznjak po njega – tko će radit na setupu u simulatoru!



    13
    13

    0
  2. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Možda je to nekakav usporedni test za Leclerca. Tko zna, možda se priprema ipak zamjena za Kimija.



    4
    2

    2
    • Pierre Gasly
      Perica9 Prikaži

      Bit ću i više nego razočaran ako Gio dobije mjesto prije Leclerca…



      4
      2

      2
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Prije bih rekao, da Gio dobija sansu u Sauber-u, zato ga i testira! A, isto tako Gio je bio kljucan faktor Ferrari-jevog uspjeha, njegovo zalaganje u simulatoru, je itekako pomoglo Ferrari-ju na stazi.

        Ferrari mora biti ponosan na ovakve momke, imaju najbolju akademiju, samo se nadam da ce napokon poceti da iskoristava istu!



        15
        15

        0
      • Wolf
        hattrick Donator Prikaži

        Upravo sam na to mislio. Ovo što Gio , koji je već poznanica u Ferrariju, odlazi u bolid Leclerca moglo bi značiti kako u Ferrariju samo proučavaju kakav bilid vozi Leclerc i koje su performanse tog vozača… prije nego što ga uzmu u crveni tim.



        10
        10

        0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Meni je zanimljivije što mijenja Ericssona. Čini mi se da je to znak da će Fiat više uložiti u Sauber, i da im neće trebati pay driveri. Mislim da bi postava Saubera sljedeće godine mogla biti Kimi i Giovinazzi. Ako misle napredovati trebat će im neko iskusan. A ne vjerujem da su ušli sa Alfom Romeo da bi bili prosjek. A za Kimija se pričalo da bi se trebao oprostiti u Ferrariju, ili u McLarenu. Pa zašto ne u Sauberu, gdje je i počeo karijeru, nakon što mu dosadi F1. Sam je rekao da želi voziti dok uživa u F1, a nebi još uvijek bio tu da ne uživa. Tako da mislim da će on još nekoliko godina provesti u Alfa Romeo Sauberu, i pomoći im da izgrade konkurentnu ekipu. I na kraju se oprostiti od F1 u ekipi u kojoj je i počeo, kud ćeš bolje.



      6
      5

      1
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Zanimljiv ce bit dvoboj da vidimo sto gio s manje iskustva nego leclerec trenutno moze napravit, a tribali bi dat i kvaytu koji fp cisto da redbull zadimi iz usiju malo



    9
    8

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.