Renault ne odbacuje mogući povratak Alonsa

Izdvojeno

Renault ne želi potaknuti glasine oko mogućeg povratka Fernanda Alonsa u njihovu momčad, ali tvrde da dogovor nije nemoguć.

Prema najnovijim glasinama, Renault je jedna od ekipa gdje bi Španjolca mogli gledati od sljedeće sezone. Iako se odlazak iz Formule 1 i prelazak u IndyCar čini kao najizglednija opcija, postoje špekulacije da bi se mogao vratiti u francusku momčad s kojom je osvojio naslove 2005. i 2006.

Međutim, Renault nije zainteresiran za uzimanje vozača na samo jednu sezonu.

“Ne želimo potaknuti te glasine,” rekao je Cyril Abiteboul.

“Mislim da Fernando prvo treba odlučiti o svojoj budućnosti, odnosno želi li nastaviti voziti u Formuli 1 ili ne.”

“Imamo velikog poštovanja prema Fernandu, ali zainteresirani smo za vozače koji žele biti s nama duže vrijeme.”

No, Abiteboul je dodao:

“Možemo dogovoriti suradnju s Alonsom, ali potpisivanje ugovora na jednu sezonu za nas nema smisla.”

Sudeći po tome, daje se naslutiti da Francuzi žele zadržati trenutnu postavu.

“Nismo u žurbi i još uvijek moramo vidjeti posljedice prekida suradnje s Red Bullom, ali napredujemo i mislim da je to svima jasno – medijima, navijačima, a pogotovo vozačima.”

“Postoji interes nekoliko vozača koji žele voziti za našu momčad, ali naši vozači rade dobar posao i željeli bismo ih zadržati.”

“Ako ćemo imati dobar bolid i ako nastavimo napredovati, imat ćemo vozače na izbor,” izjavio je Abiteboul.


Odgovor

26 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Bilo bi dobro da se vrati pa da ga gledamo još dvije, tri godine.



    17
    12

    5
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    A gdje ce Sainz?McLaren?



    2
    1

    1
  3. Nando
    Matek14 Prikaži

    Jedina opcija za ovo je bila da Riki ode u Ferrari, pa Sainz u Red Bull i Alonso u Renault.. s obzirom da se prvo nazalost nece dogoditi, nista od ovog



    6
    4

    2
  4. James Hunt
    f1_zg Donator Prikaži

    To je jedino mjesto gdje može otići. Renault bi se iduće godine mogao boriti za postolja ako Red Bull Honda zašteka, a možda i ako ne zašteka.

    Ne želim biti suviše optimističan ali svi smo vidjeli što čovjek radi u underdog bolidima, nisam baš siguran da bi prva dvojka/trojka spavala mirno :)



    29
    28

    1
  5. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Renault NEMA nikaka ugovor s Sainzom za slijedeću godinu jer je samo tamo na posudbi i ako žele mogu uzeti Alonsa bez ikakvog problema, samo bi se on trebao odreći nešto više od pola plaće jer je ekipa izričita u tome da ne želi skupe vozače i kratke ugovore. Mislim da bi pristali na 15-20M$ i trogodišnji ugovor. CS bi se vratio u TR umjesto Hartlyija. Što je još gore za Carlosa Helmut može odlučiti da ide u Tororosso bez da išta pita Cyrila.
    Takva situacija bi bila odlična i za FA, Renaul i F1 općenito, samo bi Alonso morao odlučiti što mu je važnije pare ili vožnja u vrhu. Takvu odluku mora donesti i Ricardo.



    85
    84

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Mislim da Sainz ide iz Renaulta jedino ako mu Ricciardo oslobodi mjesto u Red Bullu.



      10
      8

      2
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        Da, ali zašto bi Red Bull dopustio svojemu vozaču da vozi za Renault s kojim više nemaju ikakve veze? A izgleda i da bi se rado riješili Hartleya u Torro Rossu. Time bi dobili solidnog vozača s već nekakvim iskustvom u Torro Rossu i ujedno ga zadržali pod svojim okriljem. Win win situacija za sve osim Sainza koji će ponovno morati u Torro Rosso



        8
        8

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Slažem se da bi dobro došao Toro Rossu, koji je izgubljen bez iskusnijeg vozača. Taj tim je izgledao puno bolje sa Sainzom i Maxom, ili čak i sa Kvyatom pored Sainza. Ali prema izjavama Hornera, čini mi se da bi ga pustili da ostane u Renaultu ako produže sa Ricciardom.



        2
        2

        0
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Bilo bi lijepo vratiti se tamo gdje je sve pocelo, ali to je sada potpuno razliciti tim, s potpuno razlicitim ljudima, ciljevima i prioritetima. Mclaren i Renault su ove sezone tu negdje , a Renault ima prednost jer se Mclaren ocito nije prilagodio Renaultovom motoru. Ja osobno smatram da niti Renault niti Mclaren nemaju sanse za borbu u vrhu sljedecu sezonu iako sam to mislio i za Ferrari ne tako davne 2014. Oba tima su velika, i imaju ljude i financijski su i vise nego stabilni, ali kad bi me pitali u koga imam vise povjerenja rekao bih za nijansu Mclaren. U svakom slucaju tesko da ce itko napasti Merc i Ferrari sljedece sezone, a ja bih bio sretan kada bi Alonso ostao u F1 sto duze. Trostruka kruna je fantastican uspjeh, ali ne zelim da bude produkt bijega iz F1 zbog losih rezultata. Alonso je u “godinama” , ali on u tim godinama vozi fantasticno i pobjeduje bolje bolide. Makar imao i 45 neka ostane u F1, i tada ce voziti bolje od Ericssona i Strolla i vozaca koji ne rade nista drugo nego zauzimaju mjesta sezonama zbog sponzora (navijaci tih vozaca ne shvacajte ovo kao uvredu vec moje misljenje ?)



    26
    23

    3
    • Blue Flag
      BrrZiiii Prikaži

      + briatore….potpuno sam uvjeren da se alonso i on odlično razumiju….a i skloni su čak za “udruženi zločinački”….bili su sjajna ekipa sa 2 naslova



      7
      -14

      21
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Briatore je imao mrlja u svojoj karijeri, ali ga je snasla mozda i najveca kazna (doduse njemu to i ne predstavlja prevelik problem danas jer sam procitao negdje da je milijarder ili barem vrlo blizu tomu) , ali imao je i dobrih poteza kao sto su dovodenje Alonsa i to sto je za razliku od npr. Boulliera uspio postaviti autoritet u timu (Benetton i Renault). On i Alonso su jako bliski, i uvjeren sam da kad nebi imao takvu mrljavu povijest u F1 da bi Alonso bio u boljoj poziciji s promjenom tima ili bi vec nakon debakla iz 2015-2016 bio u boljoj (brzoj) momcadi. Briatoreu nije mjesto u F1 nakon onoga sto je napravio iako ne vjerujem da bi to ponovio, ali mozda je bolje ovako kako je danas. Moze li samo pojasnjenje za ovo “udruzeni zlocinacki”…to nesto u vezi sa Singapurom 2008. ili si pronasao poveznicu u Alonsovom i Flavievom egu?



        6
        5

        1
      • Blue Flag
        BrrZiiii Prikaži

        alonsoking

        kazna je istekla i na apsolutnoj razini ….ljudi imaju memoriju kao ribice (osim tebe naravno i ostalih zagriženika) i nikog se ne tiče ako si odradio kaznu…nema prepreke za njegov povratak

        kažeš da je skoro milijarda….to znači da je izrazito pametan i lukav….a dosadašnji manageri od briatorea na ovamo….nemaju milijarde i nisu tako pametni i lukavi, što se po samim brojkama da zaključiti i sve to za posljedicu ima da je alonso bez novog osvojenog prvenstva iz razloga impotentnosti dotičnih



        4
        3

        1
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        ne razumijem čemu ikakvo spominjanje (sad već 68 godišnjeg ) flavia u kontekstu povratka u f1, a pogotovo povratka u renault.



        5
        5

        0
      • Blue Flag
        BrrZiiii Prikaži

        zeko
        zbog “začina”….a ustalom ne znamo što će se dogoditi, ali ga nešto u zadnje vrijeme sve ćešće vidimo da se muva….


        0
        -5

        5
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Inace, pocelo je u Minardiju…



      2
      0

      2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.