Prva pobjeda u F2 za Maximiliana Gunthera u sprint utrci na Silverstoneu!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 6 godina 3 min 2 komentara

Njemački vozač Ardena Maximilian Gunther stigao je do prve pobjede u Formuli 2 nakon starta s pole positiona i vodstva tijekom cijele utrke. Manje od sekunde zaostatka u cilju imao je i jučer drugoplasirani George Russell nakon sjajnog proboja sa sedmog mjesta, dok je treće mjesto uzeo također odličan Lando Norris s 10. startne pozicije.

Današnja sprint utrka posljednja je utrka za koju je FIA odredila da mora startati iza sigurnosnog automobila zbog nemogućnosti brzog rješavanja masovnih problema sa startovima na novom bolidu.

Maximilian Gunther vodio je čitavu utrku, ali nije mu bilo ugodno u par navrata, u jednom trenutku unutar sekunde mu se našao Nyck de Vries, a pred sami kraj utrke rapidno ga je sustizao leteći George Russell, no nedostajao mu je pokoji zavoj da krene u napad, stoga je debitant iz Ardena stigao do svoje prve pobjede čime je postao osmi različiti pobjednik ove sezone u 14 utrka.

George Russell ponovio je jučerašnji plasman nakon sjajnog proboja kroz poredak tijekom utrke. Britanac je skidao redom Ghiotta, Fuoca, Deletraza, Markelova i de Vriesa da bi na kraju došao unutar sekunde zaostatka za pobjednikom.

Lando Norris imao je također fenomenalan proboj do podija, njegov je doduše bio kaotičniji od Russellovog nakon velikog kontakta s Antoniom Fuocom koji je Talijana izbacio iz utrke. Krivcem za incident proglašen je Fuoco, a dobio je neobjašnjivu vremensku kaznu od 10 sekundi kad je već bio van utrke.

Norris je imao nekoliko sjajnih borbi, posebno se ističe ona na početku utrke s jučerašnjim pobjednikom Albonom te borba s Markelovom i de Vriesom u kojoj je obojicu prošao s vanjske strane u 16. zavoju.

Artem Markelov u konačnici je uspio proći Nycka de Vriesa koji je pao skroz do sedmog mjesta u završnici utrke, ispred njega su prošli Deletraz i Ghiotto.

Posljednji bod uzeo je jučerašnji pobjednik Albon koji je i startao s osme pozicije.

Ponovo je bilo vatrometa između Tridentovog dvojca, danas je u utrci Ferrucci ponovo izgurao Mainija, a kasnije je Ferrucci nakon prolaska kroz cilj i udario u Mainija i oštetio svoje prednje krilo.

Sergio Sette Camara startao je sa samog začelja te tamo i završio utrku nakon kontakta na startu zbog kojeg je morao mijenjati prednje krilo. Fuoco je odustao u spomenutom sudaru s Norrisom, a jedini vozač uz njega koji je ostao bez plasmana bio je timski kolega današnjeg pobjednika, Nirei Fukuzumi.

Iduće utrke Formule 2 voze se za 3 tjedna na Hungaroringu u Mađarskoj!

Vozač Momčad Zaostatak
1 M. Günther BWT Arden
2 G. Russell ART Grand Prix 0.520
3 L. Norris Carlin 2.504
4 A. Markelov RUSSIAN TIME 9.924
5 L. Delétraz Charouz Racing System 12.005
6 L. Ghiotto Campos Vexatec Racing 13.051
7 N. de Vries PERTAMINA PREMA Theodore Racing 13.929
8 A. Albon DAMS 14.006
9 R. Boschung MP Motorsport 14.684
10 R. Merhi MP Motorsport 16.487
11 T. Makino RUSSIAN TIME 19.632
12 J. Aitken ART Grand Prix 23.653
13 A. Maini Trident 24.040
14 S. Ferrucci Trident 27.718
15 R. Nissany Campos Vexatec Racing 32.165
16 S. Gelael PERTAMINA PREMA Theodore Racing 33.318
17 N. Latifi DAMS 34.042
18 S. Sette Câmara Carlin 47.912
A. Fuoco Charouz Racing System
N. Fukuzumi BWT Arden

Ukupni poredak vozača (14/24) – top 10:

  1. Russell 170
  2. Norris 133
  3. Albon 115
  4. Markelov 110
  5. Fuoco 97
  6. Sette Camara 86
  7. de Vries 83
  8. Deletraz 62
  9. Ghiotto 61
  10. Aitken 49

Odgovor

2 komentara

  1. Fia
    bodo Prikaži

    Lovro , ma jeste li vi uočili kako ovi bolidi od Russella i Norrisa “piče” za razliku od ostalih. Ono što me buni je da bi u R2 Sprintu kako tako morali imati nekakakv pad na perofrmansama ako ništa zbog pneumatika, ali kod njih dvojice to se ne događa i to nije prvi puta. Početak, sredina i kraj utrke a njih dvojica nemaju pad performansi…Kako recimo relativno dugo pratim GP2 , odnosno sada F2, takve sam situacije primjetio ranije i kod ex winnera (Palmer, Gasly, Leclerc…kao da su imali bolju šasiju ili podvozje. Ok možda su timovi kao ART , Dams, Prema ili Carlin mogu biti nešto tehnički, kadrovski odnosno financijski jači, no definitivo su ova dvojica danas “letjeli”. Markelov, Ghitto , Albon, De Vries su dečki koji inače ne popuštaju. Ima li nekakvog potencijalnog odgovora ili sumlje na nešto?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.