Stroll i Sirotkin o katastrofalnim kvalifikacijama

Izdvojeno

Sramotne kvalifikacije za momčad Williamsa na domaćoj utrci. Sergej Sirotkin kvalificirao se na 18. mjesto, a Lance Stroll nije ni uspio zabilježiti vrijeme nakon što je završio u šljunku u prvom brzom krugu. Kanađanin je izazvao crvenu zastavu, a nakon nje je slično izlijetanje imao i njegov kolega. Rus se uspio vratiti u boks i na kraju zabilježiti najsporije vrijeme kvalifikacija za VN Velike Britanije.

Momčad je potvrdila da će oba vozača utrku startati iz pit lanea nakon promjena na bolidima.

Lance Stroll

“Napravio sam sve isto kao i tijekom cijelog vikenda dolazeći u šesti zavoj, ali bolid je samo otišao, vrlo agresivno. Stabilnost bolida nas muči cijele sezone. Bolid je nepredvidljiv, moramo detaljnije proučite ove probleme. Bilo je čudno koliko je bio agresivan, a ja sam šokiran koliko se iznenada to desilo. Nakon toga sam se našao u šljunku i nisam mogao ništa napraviti.”

Sergej Sirotkin

“Razočaravajuć dan. Napredak u momčadi je vidljiv, uspjeli smo posložiti neke stvari u određenim uvjetima i izvući brzinu iz bolida. U kvalifikacijama smo imali najgoru moguću stazu i uvjete. Vremenski nam uvjeti nisu odgovarali.”

“Znali smo da uvjeti neće biti idealni. Teško je pronaći pravi balans u zavojima. Lance i ja smo se izvrtjeli, ali to je dio priče. Ovog vikenda, čak i sa savršenim krugom, svejedno bi nam falilo šest desetinki za Q2. To je vjerojatno ono što nas najviše razočarava.”


Odgovor

2 komentara

  1. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    Williams tone…



    5
    4

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.