Druga pobjeda sezone za Alexandera Albona u Velikoj Britaniji!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 6 godina 3 min 1 komentara

Alexander Albon iz DAMS-a stigao je do druge ovosezonske pobjede na glavnoj utrci u Silverstoneu. George Russell nije uspio obraniti pole position nakon problema pri zaustavljanju u boksu, dok je treće mjesto pripalo Antoniju Fuocu koji je tamo i startao.

Treća utrka zaredom startala je pod safety carom, kao i dosad, nije bilo nikakvih incidenata. Jedino je Artem Markelov u top 10 uspio napredovati jednu poziciju u prvom krugu kad je uzeo sedmo mjesto Arjunu Mainiju. Maini je međutim vratio poziciju te kasnije prošao i Landa Norrisa za šesto mjesto.

Ključan trenutak utrke dogodio se u 7. krugu kad su krenuli prvi ulasci u bokseve. George Russell imao je sporo zaustavljanje što je omogućilo Alexanderu Albonu prolazak. Točka na i lošem pit stopu za Russella bila je i prebrza vožnja zbog koje je dobio 5 sekundi vremenske kazne, a zanimljivo, ista stvar dogodila se njegovom timskom kolegi Aitkenu.

U idućem krugu većina je vozača odradila svoj pit stop, a najveća žrtva toga bio je Lando Norris koji dugo nije mogao pokrenuti bolid. Norris je pao na samo začelje u tom trenutku, no do kraja utrke probio se do jednog boda desetim mjestom.

Tijekom utrke nije bilo velikih incidenata, imali smo dva kratka perioda virtualnog safety cara, prvi u 15. krugu kad je Fukuzumi zaustavio bolid na Hangar Straightu, a drugi u 21. krugu kad je Sean Gelael stao u izletnoj zoni Brooklandsa nakon kontakta prilikom pokušaja obrane od Landa Norrisa.

Odlične borbe pratili smo između Deletraza, Camare, Ghiotta, de Vriesa i Markelova koji su se borili za četvrto mjesto. Nažalost, iz te borbe je zbog eksplozije motora ispao Sette Camara, a ostatak društva do samog se kraja žestoko borio za poziciju.

U konačnici je četvrto mjesto pripalo Deletrazu nakon velike borbe s Ghiottom, šesti je bio Markelov ispred de Vriesa. Jack Aitken prošao je ciljem osmi, ali je zbog 10 sekundi kazne (5 za prebrzu vožnju u boksu, 5 za prekršaj pod VSC-om) pao skroz na 13. mjesto.

Osmo mjesto i pole position za sprint utrku tako je pripao Maximilianu Guntheru, dok su posljednje bodove uzeli Ralph Boschung i Lando Norris. Boschung i Makino bili su jedini vozači na suprotnoj strategiji (startali na hardu, prešli na soft), Makino je završio ispred, ali je zbog prekršaja pod VSC-om dobio kaznu koja ga je bacila na 12 mjesto. Dodatna 2 boda za najbrži krug uzeo je George Russell.

Pred sami kraj utrke vidjeli smo žestok okršaj Tridentovog dvojca Ferruccija i Mainija, Ferrucci je izgurao Indijca koji je izašao van staze i završio tek 14. nakon odličnog početka utrke. Amerikanac je dobio 5 sekundi kazne, ali ionako je bio van bodova.

Sprint utrka vozi se sutra u 10:20!

Vozač Momčad Zaostatak
1 A. Albon DAMS
2 G. Russell ART Grand Prix 9.783
3 A. Fuoco Charouz Racing System 18.507
4 L. Delétraz Charouz Racing System 26.689
5 L. Ghiotto Campos Vexatec Racing 27.016
6 A. Markelov RUSSIAN TIME 27.107
7 N. de Vries PERTAMINA PREMA Theodore Racing 28.034
8 M. Günther BWT Arden 34.020
9 R. Boschung MP Motorsport 37.227
10 L. Norris Carlin 39.620
11 R. Merhi MP Motorsport 39.971
12 T. Makino RUSSIAN TIME 40.131
13 J. Aitken ART Grand Prix 42.930
14 A. Maini Trident 54.855
15 R. Nissany Campos Vexatec Racing 58.064
16 S. Ferrucci Trident 59.394
17 N. Latifi DAMS 59.764
S. Sette Camara Carlin
S. Gelael PERTAMINA PREMA Theodore Racing
N. Fukuzumi BWT Arden

Odgovor

1 komentar

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.