AE
BR

Druga pobjeda sezone za Alexandera Albona u Velikoj Britaniji!

Alexander Albon iz DAMS-a stigao je do druge ovosezonske pobjede na glavnoj utrci u Silverstoneu. George Russell nije uspio obraniti pole position nakon problema pri zaustavljanju u boksu, dok je treće mjesto pripalo Antoniju Fuocu koji je tamo i startao.

Treća utrka zaredom startala je pod safety carom, kao i dosad, nije bilo nikakvih incidenata. Jedino je Artem Markelov u top 10 uspio napredovati jednu poziciju u prvom krugu kad je uzeo sedmo mjesto Arjunu Mainiju. Maini je međutim vratio poziciju te kasnije prošao i Landa Norrisa za šesto mjesto.

Ključan trenutak utrke dogodio se u 7. krugu kad su krenuli prvi ulasci u bokseve. George Russell imao je sporo zaustavljanje što je omogućilo Alexanderu Albonu prolazak. Točka na i lošem pit stopu za Russella bila je i prebrza vožnja zbog koje je dobio 5 sekundi vremenske kazne, a zanimljivo, ista stvar dogodila se njegovom timskom kolegi Aitkenu.

U idućem krugu većina je vozača odradila svoj pit stop, a najveća žrtva toga bio je Lando Norris koji dugo nije mogao pokrenuti bolid. Norris je pao na samo začelje u tom trenutku, no do kraja utrke probio se do jednog boda desetim mjestom.

Tijekom utrke nije bilo velikih incidenata, imali smo dva kratka perioda virtualnog safety cara, prvi u 15. krugu kad je Fukuzumi zaustavio bolid na Hangar Straightu, a drugi u 21. krugu kad je Sean Gelael stao u izletnoj zoni Brooklandsa nakon kontakta prilikom pokušaja obrane od Landa Norrisa.

Odlične borbe pratili smo između Deletraza, Camare, Ghiotta, de Vriesa i Markelova koji su se borili za četvrto mjesto. Nažalost, iz te borbe je zbog eksplozije motora ispao Sette Camara, a ostatak društva do samog se kraja žestoko borio za poziciju.

U konačnici je četvrto mjesto pripalo Deletrazu nakon velike borbe s Ghiottom, šesti je bio Markelov ispred de Vriesa. Jack Aitken prošao je ciljem osmi, ali je zbog 10 sekundi kazne (5 za prebrzu vožnju u boksu, 5 za prekršaj pod VSC-om) pao skroz na 13. mjesto.

Osmo mjesto i pole position za sprint utrku tako je pripao Maximilianu Guntheru, dok su posljednje bodove uzeli Ralph Boschung i Lando Norris. Boschung i Makino bili su jedini vozači na suprotnoj strategiji (startali na hardu, prešli na soft), Makino je završio ispred, ali je zbog prekršaja pod VSC-om dobio kaznu koja ga je bacila na 12 mjesto. Dodatna 2 boda za najbrži krug uzeo je George Russell.

Pred sami kraj utrke vidjeli smo žestok okršaj Tridentovog dvojca Ferruccija i Mainija, Ferrucci je izgurao Indijca koji je izašao van staze i završio tek 14. nakon odličnog početka utrke. Amerikanac je dobio 5 sekundi kazne, ali ionako je bio van bodova.

Sprint utrka vozi se sutra u 10:20!

VozačMomčadZaostatak
1A. AlbonDAMS
2G. RussellART Grand Prix9.783
3A. FuocoCharouz Racing System18.507
4L. DelétrazCharouz Racing System26.689
5L. GhiottoCampos Vexatec Racing27.016
6A. MarkelovRUSSIAN TIME27.107
7N. de VriesPERTAMINA PREMA Theodore Racing28.034
8M. GüntherBWT Arden34.020
9R. BoschungMP Motorsport37.227
10L. NorrisCarlin39.620
11R. MerhiMP Motorsport39.971
12T. MakinoRUSSIAN TIME40.131
13J. AitkenART Grand Prix42.930
14A. MainiTrident54.855
15R. NissanyCampos Vexatec Racing58.064
16S. FerrucciTrident59.394
17N. LatifiDAMS59.764
S. Sette CamaraCarlin
S. GelaelPERTAMINA PREMA Theodore Racing
N. FukuzumiBWT Arden

Komentiraj

1 komentar

  1. stefan89 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Hvala!


    0

    0
Povratak na vrh

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu: