Ricciardo: Očekivao sam da će Ferrari biti više zainteresiran za mene

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 11 komentara

Daniel Ricciardo je sve bliže obnavljanju ugovora s Red Bullom, a sve jasnije postaje kako za njega nisu više zainteresirani ni Mercedes ni Ferrari. Australac je iznenađen jenjavanjem interesa top ekipa prema njemu.

Mercedes će vjerojatno uskoro potvrditi istu vozačku postavu, a Ferrari je navodno bio zainteresiran za Ricciarda, ali je to poremetio Charles Leclerc koji je ove sezone pružio odlične partije i prometnuo se u glavnog favorita za mjesto u Ferrariju.

“Zapravo sam mislio da će biti više zainteresiranosti s njihove strane [Ferrarijeve].”

“Možda se nešto dogodilo ili, ne znam. Sad je korektno reći da su moje opcije prilično ograničene.”

“Mislim da neće biti puno promjena na vrhu. Mercedes neće mijenjati svoje vozače, a Ferrari – tko zna što će oni? Imaju Kimija, sad se sve više priča o Leclercu, ali ne znam što će napraviti.”

“Očigledno – naginjem prema ostanku u Red Bullu. Očekujem da će nešto biti potpisano do ljetne stanke. Definitivno se bližimo tom trenutku.”

Red Bull će iduće godine voziti s Hondinim motorima, što znači da će prekinuti suradnju s Renaultom s kojim ove sezone od 9 utrka imaju 3 pobjede. No, Ricciardo ne vidi promjenu motora kao nešto negativno:

“Ja sam samo bio otvorenog razmišljanja, nije da sam žudio za nečim drugim.”

“Teško je jer sam kroz godine osjetio da imamo sjajnu šasiju, a pobijedimo na par utrka. Još nismo u situaciji da se borimo [za naslove].”

“Ako ja odem i Honda bude dobra, unatoč tome što znam da imaju puno posla za napraviti, postoji bojazan da ću požaliti ako odem kad počnu pobjeđivati… Učinio sam jako puno s ovom ekipom i to bi bilo bolno.”


Odgovor

11 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Leclerc mu je poremetio sve. Da je ostao pri onoj nekoj razini od prve 3 utrke, Ferrari ga ne bi ni gledao za iduću sezonu. A u Mercedesu Bottas radi dobar posao.



    30
    26

    4
  2. Marlboro
    Alonso65 Prikaži

    Realno gledajući, Ferrariju se puno vise isplati uzeti Leclerca jer je puno mladi i mislim da ima vise potencijala nesto napraviti u sljedecih 5 sezona nego Riki. Dvije godine sam ga prizeljkivao, ali sada se i ja slazem da je Leclerc pravo rijesenje. #KimiOut



    41
    26

    15
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Steta sto nema vise ekipa koje pucaju na pobjede i podije… ovako neki vozaci nikad nece dobiti priliku za najvece uzlete.



    22
    21

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Tako je bilo i u prošlosti. Mnogi su se oprostili a da nisu dobili takvu priliku.



      10
      9

      1
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      A jbg, uvijek je tako bilo. Uvijek ce neki potencijal ostati neiskoristen jer nije bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.
      A Ricci ima nesrecu sto je taman izmedju generacija. Stari lavovi su jos uvijek tu i nijedna momcad ga nece uzeti umjesto njih, a isto tako ga nitko nece uzeti kao ulog u buducnost jer ima dosta mladih lavova na gridu. Vec je netko napisao to u nekom komentaru.



      3
      2

      1
  4. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Da nije bilo Leclerca poprilično sam siguran da bi dobio mig iz Ferrarija…a ovako Ferrari je odlučio pričekati i vidjeti kako će Charles to odraditi u prvoj sezoni i tjt…

    Šteta za Riccija…



    12
    6

    6
    • Mclaren
      luke flywalker Donator Prikaži

      Baš neki dan isto s kolegom diskutujem, baš kad je trebao porasti interes Ferarija za Riccija uto Leklerk poče da vozi fenomenalno. Jbg taf lak, i ja bih rado gledao Ricca u crvenim barem jesnu sezonu, to bi mnogo zakonplikovalo i konstruktorko prvenstvo.



      3
      1

      2
  5. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Šteta…



    4
    1

    3
  6. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    I dalje bi me začudilo da Ferrari uzme Leclerca nakon samo jedne sezone bez obzira na njegovu kvalitetu, jednostavno previše odskače od njihove dosadašnje prakse.



    8
    -9

    17
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      A gle, i ludje stvari su se dogadjale. Proslu trku se dosta ljudi cudilo kako Ferrari nije Kimiju naredio na propusti Vettela. Mene iskreno ne bi iznenadilo da uzmu Leclerca. Vettel ce jos voziti 2-3 godine sigurno a u to vrijeme ce on taman stasati i vidjet ce se je li cemu.


      0
      0

      0
  7. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    :rofl:

    Ja bih, da sam mjesto Red Bulla, uzeo Sainza. Bio je poprilično izjednačen sa Maxom u Toro Rossu. A Ricciardo neka ide za parama u McLaren…



    3
    -1

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.