Gasly: Nadogradnje ne rade prema očekivanjima

Izdvojeno

Momčad Toro Rossa prošlog je tjedna na VN Austrije donijela velike nadogradnje, ali nova poboljšanja nisu ispunila njihova očekivanja.

Prema riječima Pierrea Gaslyja, momčad prošle godine nije uspijevala izvući maksimum iz nadogradnji, a slično im se dešava i ove sezone.

“Nije bilo frustrirajuće, ali je poprilično teško. Očekivali smo da ćemo ići prema naprijed, ali trenutno to nije slučaj,” rekao je Gasly.

“Naravno da nas ostali ne čekaju. Svi napreduju, a naš paket je ostao isti. Sva poboljšanja koja smo donijeli trebala su nam dati nešto performansi, ali na kraju se čini da nismo napredovali. Nije nam lako po pitanju performansi.”

“Bolid mi ne odgovora u potpunosti, nisam pronašao pravi set up za ovu stazu. Imamo puno posla kako bi bili bolji u kvalifikacijama.”

Gasly je na prvom treningu na Silverstoneu bio 12., a na početku drugog je morao parkirati svoj bolid zbog problema s pogonskom jedinicom.

“Nisam mogao odraditi simulaciju utrke zbog problema s motorom. Te informacije su korisne za utrku zbog degradacije.”

“Nedostaje nam podataka za ovaj vikend, to je sve. Moramo se nositi s tim. Više sam razočaran po pitanju performansi, tu se mučimo.”

Francuz je također otkrio da je Toro Rosso isprobao razne promjene set upa tijekom petka kako bi odabrali najbolji pristup za nedjeljnu utrku.

“Tijekom prvog treninga smo bili fokusirani na aero test kroz prvih sat vremena. Mijenjali smo prednje krilo, senzore i kočnice. Pokušali smo skupiti nešto informacija kako bi razumjeli paket.”

“Trenutno nemamo tako jednostavan posao i zbog toga je teško. Naravno da imamo brojke i da nam zračni tunel kaže nešto, ali nije lako kad stigneš na stazu s tim paketom. Moraš sve posložiti kako bi bolid funkcionirao,” zaključuje Gasly.


Odgovor

2 komentara

  1. Aston Martin
    nando1 Prikaži

    Baš me to čudi ! Inače je Honda poznata po pouzdanosti , dobrim performansama i brzini. Pa kako sad to odjednom? Glavno da su svi pljuvali po Mclarenu da je on kriv za loš Hondin motor. Ovi su već 4 godine u F1 u novoj eri i gdje su i što su ? E moj Red Bull , prelaziš s konja na magarca ! Imate pobjeda ove godine kao Ferrari i Merc , znači ipak nešto vrijedi taj Reno.



    10
    2

    8

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.