Steiner vjeruje da je Grosjean vratio samopouzdanje

Vijesti

Uoči VN Austrije nismo očekivali velike stvari od Romaina Grosjeana. Međutim, Red Bull Ring donio nam je najbolje od Francuza. Nakon sjajnih kvalifikacija, u utrci je došao do četvrtog mjesta, što je najbolji rezultat za Haas od njihovog dolaska u Formulu 1.

Grosjeanova najbolja izdanja gledali smo tijekom njegovog boravka u Lotusu tijekom kojeg je osvojio deset postolja. No, mnogi su se zapitali je li vrijeme za Francuzov odlazak iz Formule 1 nakon vrlo lošeg ulaska u ovu sezonu.

Uključujući kraj prošle sezone, prošlo je 12 utrka zaredom otkad Grosjean nije bio u bodovima.

Bilo je tu nesretnih slučajeva (VN Australije), ali i grešaka Haasovog vozača, od kojih su najveće bile one u Bakuu i Barceloni. Zbog loše serije trenutno ima samo 12 bodova, dok je momčadski kolega Kevin Magnussen na 37.

Bez obzira na to, šef momčadi Guenther Steiner vjeruje da bi se njegovo samopouzdanje nakon Austrije moglo vratiti.

“Uvijek smo ga podržavali. Romain je dobar prema nama već neko vrijeme i znalo smo da će se vratiti na razinu na kojoj je bio prošle godine.”

“Nadam se da će ovo biti okidač za puno novih bodova za našu momčad. Bolid je dobar. Prošle smo godine imali više oscilacija.”

“Ove godine nismo bili kompetitivni jedino u Monaku. Ali znamo razlog. Taj vikend je bio težak, ali morali smo živjeti s tim. Sada znamo da je bolid još uvijek dobar.”

“Naravno, da Romain sada ima 50 bodova, njegovo samopouzdanje bilo bi veće. On zna da mora naporno raditi i može do bodova,” zaključuje Steiner.


Odgovor

1 komentar

  1. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Od svih šefova, Steiner je najbolji po meni?



    12
    12

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.