Iduće četiri utrke Formule 2 startat će pod sigurnosnim automobilom!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Nakon velikih problema s ovogodišnjim F2 bolidom pri startovima utrke, FIA se odlučila na radikalan potez kako bi spriječila takve probleme u kratkom roku. Iduće četiri utrke koje se voze ovog vikenda na Red Bull Ringu te idućeg vikenda na SIlverstoneu startat će pod sigurnosnim automobilom.

Formula 2 već je radila na problemu startova još uoči utrka u Barceloni, no to rješenje nije očito nije bilo dovoljno učinkovito jer su se problemi nastavili u nedavnim utrkama. Na današnjem slobodnom treningu testirala su se nova rješenja za startove, ali zbog gustog rasporeda utrka nema dovoljno vremena za potpunu analizu prikupljenih podataka.

Iz sigurnosnih razloga FIA je tako odlučila da u iduća dva GP vikenda nećemo imati stajaće startove. Sigurnosni automobil započet će formacijski krug, odradit će jedan krug i vratiti se u bokseve nakon čega će krenuti utrka kad prvi bolid prijeđe startno-ciljnu crtu.

Bruno Michel, CEO Formule 2 izjavio je:

“Ovo nije idealna situacija, ali sigurnost vozača na vrhu je prioriteta. Obzirom da nemamo vremena za testiranje i potpunu ocjenu trajnog rješenja startnih problema, odluka koju je donijela FIA je definitivno najsigurnija.”

“Ovo će nam također dati dovoljno vremena za rad na rješenju problema i povratak sigurnoj i normalnoj situaciji u Budimpešti i ostatku sezone.”

Sutrašnja glavna utrka kreće u 16:45, a startni poredak možete vidjeti ovdje.


Odgovor

1 komentar

  1. Felipe Massa 19
    LeonCro27 Prikaži

    Bilo je i vrijeme. Na svakoj utrci po 2-3 vozača ostaju stajati.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.