Red Bull i Alonso bez novog Renaultovog MGU-K na VN Austrije

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Renaultov dugo očekivani novi MGU-K debitirao je jutros na prvom slobodnog treningu za VN Austrije. Nova specifikacija koja bi trebala donijeti bolje performanse i pouzdanost bila je ponuđena svim kupcima, no nisu je svi odlučili uzeti.

Oba Renaultova vozača, Hulkenberg i Sainz, uzeli su novu specifikaciju, a od kupaca je jedino McLarenov Stoffel Vandoorne dobio novi MGU-K. Svoj trojici je to drugi od isto toliko dozvoljenih ove sezone pa nema problema s kaznama.

Kod ostatka su upravo kazne problem – Ricciardo, Verstappen i Alonso već su iskoristili oba dozvoljena MGU-K i sljedeći bi im automatski donio kaznu, stoga će oni ovog vikenda voziti sa starom verzijom.

“Dostupan je svim bolidima koji ga žele”, rekao je Cyril Abiteboul iz Renaulta o novom MGU-K.

“Dogodilo se to da nisu sve momčadi odlučile uzeti novu specifikaciju.”

“Ovu komponentu smo dugo čekali, a mali je problem što ga neke momčadi nisu odlučile koristiti, što znači da će nastaviti koristiti MGU-K stare specifikacije s većim rizikom pouzdanosti. Ali to je naša filozofija, prihvatiti odabir momčad znajući sve informacije.”

Abiteboul je dodao kako od novog MGU-K očekuje bolje performanse, pouzdanost te kompaktnost unutar pogonske jedinice.

Nico Hulkenberg smanjio je očekivanja od ove nadogradnje, ali očekuje bolje performanse zbog smanjene težine.

“Ne očekujemo ništa preveliko od ovoga. Neće nas to učiniti sekundu bržima ili tako nešto. To je samo jedan dio nadogradnji koje donosimo tijekom sezone.”

“Za mene je dobra vijest što je težina dosta smanjena. U zadnje vrijeme sam bio malo pretežak, pogotovo u kvalifikacijama, što jednostavno šteti performansama. Mislim da će mi to pomoći više od svega. Također, momčad se nada poboljšanju pouzdanosti.”

Renautovi vozači nisu mijenjali samo MGU-K uoči Austrije, oba vozača imaju novu bateriju, a isto vrijedi i za oba McLarenova vozača, Alonsa i Vandoornea. Sainz je uzeo i novi turbopunjač, dok Alonso ima novu kontrolnu elektroniku. Nijedna od tih promjena ne nosi kaznu, ali svaka iduća promjena tih komponenti donijet će kazne na gridu.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.