Renault bi se nakon dobrih ovogodišnjih rezultata ranije mogao prebaciti na projekt za 2019.

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Renault trenutno drži četvrto mjesto konstruktorskog poretka sa 62 boda. McLaren ima 22 boda manje, ali forma ekipe iz Wokinga predmet je velikih rasprava posljednjih tjedana. Sljedeći suparnik, Force India koja je protekle dvije godine uživala u statusu ‘best of the rest’, zasad ima tek 28 bodova, što ekipu iz Enstonea stavlja u dobru poziciju za nastavak sezone.

Naravno, treće mjesto je nedostižno, a ako Francuzi nastave s ovakvim partijama, velike su šanse da će dosta rano teoretski osigurati četvrtu poziciju konstruktorskog poretka, njihov najbolji rezultat od povratka 2016., što znači da će se inženjeri u Enstoneu i Viryju ranije moći prebaciti na bolid za 2019.

“Uglavnom se radi o osiguravanju četvrtog mjesta u prvenstvu”, rekao je Renaultov direktor Cyril Abiteboul. “Međutim, nisam siguran s kim ćemo se boriti da bismo to ostvarili. Možda Haas, ili Force India? McLaren bi se mogao vratiti.”

“Nije jasno, ali to moramo pratiti, jer ako nemamo jasnog protivnika, to znači da možemo imati lakši kraj sezone. A to može značiti da fokus brzo možemo prebaciti na sljedeću godinu, što mora biti sljedeća prilika kako bismo napravili pomak u poretku.”

Dodao je da su nedavne nadogradnje popravile Renaultov tempo u utrci.

“Nismo prestignuti za cijeli krug kao u Kanadi. Bili smo sekundu sporiji od vodećih, dok smo prethodno bili dvije sekunde od pole positiona.”

“Pokazali smo da je naš tempo u utrci sasvim pristojan, a to se podudara s nekim poboljšanjima koja smo pripremili na bolidu, a koja su najviše bila usmjerena na popravljanje tempa u utrci.”

“Moramo razumjeti posljedice koje su ove nadogradnje mogle imati na kvalifikacijski tempo, te vidjeti možemo li te probleme savladati već sljedećeg tjedna u Austriji”, zaključio je Francuz.


Odgovor

1 komentar

  1. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Jedva čekam da vidim taj novi MGU-K na djelu.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.