Sauber nije zabrinut oko mogućeg odlaska Leclerca u Ferrari

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 15 komentara

Šef momčadi Saubera Frederic Vasseur kaže kako nije zabrinut oko potencijalnog odlaska njihove zvijezde Charlesa Leclerca u Ferrari sljedeće sezone.

Leclerc je u jučerašnjim kvalifikacijama uspio ući u Q3 i ostvariti sjajno osmo vrijeme na Paul Ricard te tako povećao mogućnost odlaska u Ferrari gdje bi zamijenio Kimija Raikkonena. Iako je Leclerc ključni element Sauberovog oporavka, Vasseur kaže kako nije zabrinut oko mogućeg odlaska mladog vozača.

“To je problem za bogate na kraju dana,” rekao je. “Mnogo je bolji osjećaj kada biste mogli izgubiti nešto nego nešto što biste htjeli imati. To je sjajan osjećaj.”

“Znamo da napredujemo u svakom području kompanije, svakom odjelu. Svi guraju preko granica mogućnost, ali i Charles je dio sustava te jedan od stupova.”

“Moj posao kao šefa momčadi je ostati fokusiran na trenutnu situaciju. Ne želim previše razmišljati o budućnosti. Imamo puno posla za napraviti s momčadi, s vozačima, Charles i Marcus također. Najvažnija stvar je ostati fokusiran i ne početi previše razmišljati.”

Vasseur je upozorio kako Leclerc treba ostati smiren nakon sjajnih kvalifikacija, ali da će biti ocijenjen na temelju utrke kako ju bude odvozio.

“Napravio je sjajan posao, pogotovo način na koji je planirao krug te gradio tempo od Q1 do Q3,” dodao je.

“Ovo je prvi Q3 nakon dugo vremena, još od 2015. Pogotovo je ovo dobar osjećaj jer smo u petak imali težak dan. Marcus nije odradio drugi slobodni trening, Charles je bio nigdje te smo se dosta mučili.”

“Za momčad je ovo poseban trenutak te veliki oporavak. Ali, on mora shvatiti da je najvažnija stvar da mora ostati smiren te napraviti dobar posao u utrci.”

“Svi će se sjećati posljednjeg trenutka te ako odvozi lošu utrku, svi će se sjećati utrke, a ne kvalifikacija. Mi uvijek sudimo prema zadnjim događajima.”


Odgovor

15 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Vasseur je sposoban covjek. Zelim im da sljedece sezone budu jos bolji.



    15
    13

    2
  2. Williams
    Montoya Prikaži

    Šta mislite koliko je moguć scenarij da Grosjean dobije pedalu, Leclerc ode još godinu u Haas, a Kvyat dobije jednu sezonu u Ferrariju ?



    5
    -6

    11
  3. Pirelli Hypersoft
    Razor_F1 Prikaži

    Nisam siguran, je li LEC vozio ovu stazu u ranijim serijama, ako nije, mislim da se puno bolje prilagođava od ostalih vozača na gridu za nove stvari.



    3
    3

    0
  4. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Koliki je koeficijent da ce Leclerc sljedece sezone biti svjetski prvak? Da uplatim cenera :mrgreen:



    4
    1

    3
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    A mozda da zamjene kom0letnu postavu Ferrarija jer i Seb ponekad ima poteze u stilu Maxa kao nor danas. U prvih 7 krugova je imao 3 dodira od koja 2 svojom krivicom. Ovu su utrke na kojima se gube prvenstva. Bas je ko telac naletio na Bottasa.



    7
    -1

    8
  6. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Uostalom ne znam sto ima sauber biti zabrinut. Ferrari ga je ugurao u taj bolid i da nije bilo Ferrarija ne bi on jos ni dobio mjesto u F1. A ovaj odlazak ljud8 iz Ferrarija pa dolazak Alfe kao sponzora u Sauber kao i ubacivanje Leclerca je samo pravljenje od Saubera Ferrari 2. Biti ce oni uskoro sve jaci i brzi jer Ferrariju trebaju jake ekipe da uspore Mercedes kada to bude moguce. No da jedna stvar bude jasna, Ferrari je ovog malog ubacio u Sauber da jednog dana vozi za njih jer se jos u gp2 vidjelo da je decko cudo. Sauber je tu prolazna stanica.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.