Verstappena ne brine prelazak na Hondine motore

Vijesti

Max Verstappen kaže kako nema zabrinutosti zbog Red Bullove odluke o prekidu 12-godišnje suradnje s Renaultom i prelaska na Hondine motore od sljedeće godine, te je uzbuđen zbog potencijala novog partnerstva.

Austrijska momčad ovaj je tjedan potvrdila suradnju s japanskim proizvođačem motora za 2019. i 2020. Honda trenutno pokušava obnoviti svoj ugled u Formuli 1 i ove je sezone ostvarila napredak s Toro Rossom nakon teških godina s McLarenom.

Verstappen inzistira da nije zabrinut oko Hondinih problema i ohrabren je ovim potezom.

“Ne, nisam zabrinut. Gledajući performanse koje su pokazali ove godine i poboljšanja koja su napravili, pogotovo u Kanadi, izgledali su vrlo pozitivno. Nastavljaju s napretkom i stavljanjem ljudi na prava mjesta.”

“Vjerujem u ovu odluku i očito je da momčad vjeruje u nju zato što su ostvarili dogovor. Također je i uzbudljivo zato što će Honda raditi samo s Red Bullom i Toro Rossom, bit će u potpunosti dizajnirana oko našeg bolida. Mislim da je i to vrlo dobro,” rekao je Nizozemac.

No, momčadski kolega Daniel Ricciardo, čija je budućnost u Red Bullu još uvijek pod upitnikom dok nastavlja procjenivati svoje opcije, vjeruje da je prelazak na Hondu nepoznanica za momčad.

“Renault je napravio velik posao ove godine. Znam da još uvijek nemamo modove za kvalifikacije, ali u utrkama, kada se štedi gorivo, smo puno kompetitivniji.”

“Renault napreduje. Honda također napreduje s Toro Rossom. Oboje su u uzlaznoj putanji. Samo je pitanje tko će se prvi priključiti vrhu, a to je još uvijek nepoznanica,” tvrdi Australac.


Odgovor

1 komentar

  1. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Naravno da nije kad prvo treba rijesiti probleme sa samim sobom…



    4
    0

    4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.