Gasly, Ocon i Grosjean o VN Francuske

Izdvojeno

VN Francuske vraća nam se u F1 kalendar nakon deset godina. Na gridu imamo tri Francuza, a evo što kažu domaće uzdanice.

Pierre Gasly

“Za mene će ovo biti nevjerojatno. Moja prva puna F1 sezona poklapa se s povratkom VN Francuske u kalendar po prvi puta u deset godina. Jako sam sretan i uzbuđen što ću se utrkivati u svojoj zemlji.”

“Mogu reći da će biti poseban osjećaj voziti na stazi. Pričao sam s Jeanom Alesijem i Alainom Prostom i oni su mi rekli da je osjećaj zaista poseban i da svaki francuski vozač mora doživjeti da se natječe u Francuskoj. Jedva čekam da stignem u Le Castellet.”

“Neću osjećati pritisak. Naprotiv, osjećat ću dodatnu potporu. Ovo je vrlo dobra stvar za sve ljubitelje motosporta u našoj zemlji. Formula 1 uvijek je bila dio naše kulture. Imamo francusku momčad i tri francuska vozača. Nadam se da će ovaj događaj vratiti interes za Formulu 1 kod nas. To i ja pokušavam, naravno. Na ovoj sam stazi imao uspjeha u nižim kategorijama. Stizao sam do pobjeda ili najmanje do postolja. Staza mi se sviđa i nadam se da mogu do dobrog rezultata na domaćoj stazi.”

Esteban Ocon

“Već godinama mi je san da se utrkujem pred domaćom publikom, a sada ću doživjeti to nevjerojatno iskustvo. Kad je utrka bila najavljena, to je bila najbolja vijest iz cijele prošle godine i veselim joj se. Ponosan sam na posao kojeg su ljudi napravili kako bi vratili VN Francuske, nadam se da će događaj biti uspješan.”

“Utrkivao sam se na Paul Ricardu rano u svojoj karijeri. Ovdje sam zapravo došao do svoje prve pobjede u jednosjedu 2013. Imam lijepa sjećanja iz tog mjesta. Nadam se da možemo dodati još uspjeha ovog vikenda. Privikavanje na novu stazu u F1 bolidu lakše je kad si na njoj vozio u juniorskim kategorijama. Mislim da ću pronaći svoj ritam poprilično brzo.”

“Na posljednje dvije utrke pokazali smo dobar tempo pa se nadam da ćemo to ponoviti i u Francuskoj. Na papiru, staza bi nam trebala odgovarati. Imamo dugu ravninu i neke sporije zavoje gdje jako dobro možemo koristiti mehanički grip našeg bolida. Staza je nova za sve momčadi, a mi smo obično dobri u brzom pronalasku set upa, nisam prezabrinut. Imat ću puno posla oko staze ovog vikenda, ali jednom kad sjednem u bolid, ovo će biti kao i svaki drugi vikend, fokus mora biti na stazi.”

Romain Grosjean

“Utrkivao sam se na Paul Ricardu u GT automobilu 2010. Ne sjećam se da smo imali dobru utrku, ali lijepo je vratiti se na ovu stazu. Za novu stazu pripremamo se sa simulatorom, to nam je jedina opcija, pa sam tako prošlu srijedu vozio na njemu. Simulator može pomoći, ali je to malo teže pošto je ovo nova staza.”

“Želim imati dobar vikend, imati nešto sreće, uzeti prve bodove ove sezone i dobiti veliku podršku navijača. Mislim da bi trebali biti u dobroj poziciji na Paul Ricardu. Uvijek se radujem povratku u bolid. Nadam se da će nadogradnje biti još bolje od onih u Montrealu, samo zbog downforcea. Također se nadam da ćemo imati pozitivan start u Francuskoj za nadolazeće dvije utrke koje dolaze odmah nakon ovog vikenda.”

[donacija]


Odgovor

3 komentara

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.