Mercedesov viši inženjer za integraciju pogonske jedinice prešao u Renault

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 1 min 6 komentara

Renault je na svoju listu akvizicija dodao i Mercedesovog šefa integracije pogonske jedinice Matthewa Harmana. U momčadi će obavljati dužnost glavnog dizajnera.

Francuski proizvođač tako nastavlja s investicijama i regrutacijama, a Harmanovo znanje koje je stekao u pobjedničkoj ekipi posljednjih godina trebalo bi biti dodatan vjetar u leđa za Renaultove ambicije.

Cyril Abiteboul kaže:

“Kroz prošle tri godine Bob Bell je vodio ekipu u tehničkom smislu. Oduševljeni smo što smo privukli nekog Harmanovog kalibra kako bismo omogućili ekipi da anticipira dizajnerski ciklus budućih bolida. To nam je nedostajalo otkad smo se vratili u Formulu 1 i to će postati još važnije obzirom na sve što nas čeka 2021. godine.”

Harman je radio u Mercedesu više od 17 godina, a kad prijeđe u Enstone tamo će surađivati s Martinom Tollidayem na dizajnu budućih bolida.

Mercedesu se pridružio 2001. godine u odsjek za motore kao vođa ekipe inženjera, a onda se 2011. premjestio u ulogu inženjera za integracije pogonske jedinice.


Odgovor

6 komentara

  1. Nando
    Lux14 Prikaži

    Renault “nezadrživo srlja u progres”



    18
    18

    0
  2. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    ipak još nisam vidio niti jedno bitno kemičarsko ime…došli smo do granice da su inženjeri za materijale možda važniji od samih pogonskih inženjera. ..free valve sistemi ovise o elektronici i njenoj neppogrešivosti, turbo i ostali elementi 4 takta motora poznati odavno i sve ovisi o naprednim kemičarima za materijale i goriva (ali to rade naftne kompanije). druga je stvar ovjes, prijenos gdje su još uvijek važni iskusni ljudi. još nikako uhvatiti podatak da li itko kao premaz koristi RP46 koji je poznat već desetak godina u još višem rangu tehnologije.



    4
    -5

    9

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.