Boullier: Ostajemo fokusirani na razvoj ovogodišnjeg bolida

Izdvojeno

Nova aerodinamička pravila za sljedeću sezonu znače da će momčadi uskoro početi davati sve više pažnje razvoju svojih bolida za 2019. Međutim, McLarenov šef Eric Boullier kaže da njegova momčad ostaje fokusirana na ispunjenu potencijala ovogodišnjeg bolida, te inzistira da rade puno brzinom kako bi otklonili poteškoće na bolidu.

Momčadi zasigurno već gledaju prema aero pravilima za 2019. koja su odobrena prošlog mjeseca i kojima će biti cilj da olakšaju pretjecanja i unaprijede utrkivanje.

No, kako je još uvijek sve u igri za ovu sezonu, u McLarenu ne odustaju od borbe u razvoju bolida. Momčad iz Wokinga za ovu je godinu imala velika očekivanja nakon što su prešli na Renaultove motore. Muče se na mnogim područjima, a Boullier želi izvući maksimum iz MCL33 prije nego prebace fokus na sljedeću godinu.

“Mislim da je vrijedno nastaviti s razvojem bolida iz nekoliko razloga. Prvi je da shvatimo što je pošlo po zlu kako ne bi ponavljali greške u budućnosti,” rekao je Boullier.

“Još uvijek imamo vremena za razvoj ovog bolida. Tu je potencijalno rješavanje problema s nedostatkom gripa pri malim brzinama koji ima veliki utjecaj na performanse. Dakle, to su dva razloga zašto bismo trebali nastaviti.”

“Također moramo osigurati da ne ugrozimo razvoj za sljedeću godinu, kao i razumijevanje bolida. To je balans na kojem radimo.”

“Radimo punom brzinom u otklanjaju problema i želimo biti sigurni da to razumijemo, a zatim ćemo krenuti s razvojem za sljedeću godinu.”

Boullier je dodao da vjeruje u rad koji se izvodi iza kulisa u Wokingu.

“Imamo sto posto povjerenja u skupinu ljudi koje imamo u McLarenu. Bolid je imao neke poteškoće koje možemo kriviti, ovo definitivno nije bolid kojeg smo očekivali ove godine.”

“To je samo pitanje razumijevanja i osiguranja da imamo pravu viziju i vodstvo kako bi bili sigurni da u budućnosti možemo dizajnirati kompetitivne bolide. Vjerujem u ove talentirane ljude kojih u McLarenu ima mnogo,” zaključuje Francuz.

Britanska momčad trenutno je peta u poretku konstruktora, 16 bodova iza četvrtoplasiranog Renaulta.

[donacija]


Odgovor

10 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Nesposobnijeg čovjeka odavno ne vidih u F1



    11
    6

    5
  2. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Honda nam je prije bila jedini krivac zbog loših rezultata a sad smo najslabiji s Renaultovom PU. A druge godine Red Bull s Hondom …!



    16
    16

    0
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Ja mislim da se Mclaren nemoze oteti ovoj silaznoj putanji, treba napraviti neku eksploziju da se pokrenu u drugom smjeru.



    7
    7

    0
  4. Fernando Alonso
    Johnny Bravo Prikaži

    Boulier,Zak Brown,Prodomou svi mrs napolje…..Rekonstrukcija (primjer::Ferrari 2015)



    15
    13

    2
  5. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Ipak se desila promjena, Bojler nije iznio nikakve isprike, krivce nego je jednostavno ignorirao stanje i opalio par floskula. Ajde Bojleru priznaj da ste u totalnoj komi, lupi šakom u stoj održi motivacijski govor. Pa nakon toga lijepo daj ostavku i bježi čim dalje od McL-a. Da mi je biti mala mušica u McL sali za sastanke, pa da mogu promatrar argumentiranu raspravu. Uživao bi.



    8
    8

    0
  6. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Nije ni Bojleru lako pohvatati sve nedostatke kad Fernando-usta moja hvalite me-Alonso svaki vikend otpela utrku života i pritom pritišće standardnih 120 do 300%. Da ne duljim,ova kombinacija je školski primjer kako ne treba raditi.



    14
    -5

    19
  7. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    A tako je obećavajuće izgledao u onom Lotusu dok je Kimi vozio za njih…što uradi od McL, plakao bih…



    6
    4

    2
  8. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    aj ba francozinjo ćao. Ja razumijem situaciju ove sezone, ali necete nikad imati bolid više za titule, kad ga do sada RB nije imao, vi necete nikad. Koliko god da ste uspješan tim, popularan, ali usudio bih se reć da ste…..prošlost, kao i Williams.



    3
    -3

    6
  9. Pastor Maldonado
    Widowmaker Prikaži

    To je sve zbog “bad karma” Alonsa. Onog momenta kada on ode iz Mclarena stvari će se promijeniti na bolje.
    Znam da se Fernandovi naviječi neće složiti sa ovim, ali zapamtite ovo i gledajte kako se ostvaruje. :D



    7
    2

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.