Leclerc ponosan na Sauberov napredak

Izdvojeno

Charles Leclerc kaže da je ponosan na performanse njegovog Saubera koje su imali na VN Kanade prošlog vikenda, te je također zadovoljan s napretkom švicarske momčadi u posljednje vrijeme.

Od posljednje četiri utrke, 20-godišnjak je završio u bodovima u tri navrata, a u Montrealu je četvrti put zaredom stigao do drugog dijela kvalifikacija.

Leclerc je u Kanadi startao s 13. mjesta. Nakon nekoliko odustajanja vozača ispred njega i borbe s Alonsom, Gaslyjem i Magnussenom, uzeo je posljednji bod na stazi u Montrealu.

Iako je sretan s trenutnom situacijom, Leclerc je željan da se dobra forma Saubera nastavi.

“Utrka je bila dobra. Jako sam sretan s rezultatom. Ovo je bila četvrta utrka u kojoj radimo sjajan posao i u kojoj nastavljam s napretkom.”

“Ponosan sam na momčad i na posao kojeg cijela ekipa radi. Bilo je uzbudljivo istražiti stazu u Montrealu, jako sam uživao vozeći. Sada moramo uzeti ono što smo ovdje naučili i nastaviti s pozitivnim trendom u sljedećih nekoliko utrka,” izjavio je Leclerc.

Zadovoljan nakon utrke bio je i šef momčadi Frederic Vasseur, koji je imao samo riječi hvale za rookieja.

“Imali smo dobar vikend. Ponovno smo imali jedan bolid u Q2, četvrti put zaredom. Utrka je također bila dobra. Charles je uspio ostati ispred svojih rivala i probiti se ispred, ponovno osvojivši bod za momčad.”

“Momčad je odradila dobar posao s vrlo brzim pit stopom. Sve dolazi na svoje i izgleda pozitivno, i momčad je napravila korak naprijed. Moramo ostati fokusirani i nastaviti raditi u ovom smjeru u sljedećim utrkama,” rekao je Vasseur.


Odgovor

11 komentara

  1. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Oni sauber su bas lijepa pvogodisnja prica za sad



    23
    23

    0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Alfa romeo team!



    3
    1

    2
  3. Kimi Raikkonen 7
    tole28 Prikaži

    Tko drži rekord za najviše osvojenih bodova u rookie sezoni?


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Jeste li primjetili da je Sauber imao najbrže zaustavljanje u boksu na zadnje dvije utrke.

    Takođe, ove godine su svaki put bili među deset najboljih u mijenjanju guma. A AMuS je analizirao, prošle godine su bili zadnji i po pitanju zaustavljanja u boksu.



    14
    14

    0
  5. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Evo koliko znači kad imaš novajliju u ekipi koji ipak zna voziti i doprinijeti razvoju bolida..



    9
    9

    0
  6. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Ovaj dečko oko sebe ima neku posebnu auru, pa vjerujem da se to odražava na ekipu koja je sigurno motivirana što imaju dobrog vozača koji im već redovito nosi neke bodove. Uz sve to, izjave su mu na mjestu te se čini izuzetno prizemljen. Još mi je draži otkad sam vidio da je bio dobar prijatelj sa našalost pokojnim Bianchijem koji je isto bio vrlo draga osoba, a to mi je potvrdila i prijateljica koja je imala sreću nekoliko godina raditi za F1 management.
    A i neki puno razvikaniji ”rookieji” i talenti koji su, eto, već 4 godine u Formuli 1, mogli bi od njega naučiti što znači – budi skroman, zahvalan i vozi! :)



    20
    20

    0
  7. Lotus
    weki66 Prikaži

    samo tako dalje….. svakom novom izjavom pokazuje zrelost i koju neki koji voze vec malo duze nemaju…. a i svakom novom utrkom pokazuje da nije slucajno osvojio sve moguce kategorije koje je vozio prije formule 1



    9
    9

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.