Red Bull: Hartleyev sudar u Kanadi neće utjecati na njegovu budućnost

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Red Bullov savjetnik za motorsport Helmut Marko kaže da ogroman sudar Brendona Hartleya na početku utrke u Kanadi neće utjecati na njegovu budućnost u Toro Rossu i Formuli 1.

Hartley se sudario s Lanceom Strollom što ga je lansiralo u barijere i obojica su završili utrku nakon svega par zavoja.

Novozelanđanin je već nekoliko utrka pod pritiskom jer Pierre Gasly pruža bolje partije, a navodno je Toro Rosso već pristupio Landu Norrisu kako bi ga pokušali dovesti na posudbu iz McLarena.

“Bio je to trkaći incident, rekao bih. Nema to veze s njegovom budućnosti,” kaže Marko.

“Bit će u bolidu.”

Marko kaže da su nevjerojatne sve te priče koje kruže paddockom, te je po njegovom mišljenju glupost da su bilo kome nudili bilo kakve ugovore.

Hartley se u Kanadi kvalificirao na 12. mjesto, što je jasan pokazatelj kako Hondin novi motor funkcionira dobro, a Pierre Gasly je u utrci prošao i jednu Force Indiju na pravcu, što je za tu pogonsku jedinicu mogao biti samo san prošlih godina.

“Zaista sam razočaran za Toro Rosso i Hondu što sam odustao u prvom krugu jer smo bili dobri cijelog vikenda. Nadogradnja motora je bila dobra,” kaže Hartley.

“Definitivno smo imali brzine za boriti se za bodove.”

I dalje misli da nije kriv za incident, te da mu Stroll nije ostavio dovoljno mjesta:

“Imao sam dobar start, kao i neki vozači pokraj mene, ali sam ostavljen pomalo na vanjskoj strani u drugom zavoju, gdje sam izgubio poziciju.”

“Uhvatio sam priključak za Lanceom u 4. zavoju s vanjske strane, ali je on izgubio bolid, što nas je obojicu spremilo u zid.”

“Bilo je to razočaranje jer je bilo prostora za pretjecanje i čekala me dobra utrka. Frustrirajuće je ovako završiti jer sam bio sretan svojim performansama cijelog vikenda,” zaključuje Hartley.


Odgovor

3 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Drugim riječima i da se nije sudario dobio bi nogu….
    :mrgreen:



    4
    2

    2
  2. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Meni je u cijelom tom incidentu najzanimljivija mama Lancea Strolla u tv prijenosu… ?



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.