F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Red Bull odabrao najmanje ultrasofta za VN Francuske

Lovro Andraka

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Pirelli je danas objavio odabir komponenti guma pojedinih momčadi za VN Francuske koja se vozi idućeg vikenda.

VN Francuske vraća se u kalendar nakon 10 godina izbivanja, posljednji put se vozilo na stazi Magny-Cours, a ove godine vozi se na stazi Paul Ricard na kojoj F1 utrke nije bilo još od 1990. Izuzev pokojeg testiranja, momčadi i Pirelli ovdje nemaju iskustva, stoga je talijanski proizvođač guma za ovu stazu pripremio posebnu, 0.4 milimetara tanju komponentu kakva je bila korištena na VN Španjolske i kakva će biti korištena na VN Velike Britanije.

Od ponuđenih 7 komponenti koje ove sezone Pirelli ima na raspolaganju, za Francusku su odabrani soft, supersoft i ultrasoft, stupanj tvrđe gume od prošle dvije utrke u Monaku i Kanadi.

Najkonzervativniji po pitanju najmekšeg ultrasofta je Red Bull. Austrijska momčad za svoje je vozače odabrala 7 ultrasofta te po 3 supersofta i softa.

Suprotnu strategiju odabrala je momčad Williamsa čiji će vozači imati 10 ultrasofta s različitim odabirom ostale dvije komponente za Strolla i Sirotkina.

Mercedes i Ferrari odabrali su istu strategiju te su na isti način razdvojili strategije svojih vozača. Sva četiri vozača imat će 9 ultrasofta, ali se ostale dvije komponente razlikuju – Hamilton i Vettel uzeli su 3 supersofta i 1 soft, dok su Bottas i Raikkonen uzeli po 2 seta tih komponenti.

McLarenovi vozači jedini imaju različit odabir najmekše komponente, Alonso je uzeo 8, a Vandoorne 9 setova.

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Adrian Newey zgrobnika Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Opet mi sve to smrdi kao jedno stajanje u boxu.  6

  0
 2. Ferrari sisavac Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  zanimljivo. samo vozači FI i RB su na istim kombinacijama. svi ostali timovi imaju različite kombinacije po vozačima.


  0

  0
 3. Williams Webmaster Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Isprike zbog off topica,ali mi upada u oći čudan termin kvalifikacija i trke,u 16 sati,nikad nije bilo tako kasno,pretpostavljam da to ima veze sa Svjetskim nogometnim prvenstvom???


  0

  0