Perez iznenađen što Sainz nije kažnjen

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Sergio Perez iznenađen je odlukom sudaca da ne kazne Carlosa Sainza nakon njihovog kontakta na VN Kanade.

Force Indijin vozač je pokušao preteći Carlosa Sainza u prvom zavoju nakon što je sigurnosni automobil izašao van staze. Perez je naposljetku proklizao te završio u travi što je rezultiralo njegovim padom na 14. poziciju.

Dodir između Sainza i Pereza

“Prestigao sam ga u prvom zavoju, dao mu dovoljno prostora, no nisam znao koji je razlog zbog čega sam primio udarac,” rekao je Perez.

“Iznenadio sam se što nije bilo kazne jer sam bio ispred te sam mu pokušao dati što je više moguće prostora kako bi oba bolida mogla ući u zavoj, no dogodilo se ovo.”

“Uspio sam očuvati bolid jer sam išao ravno u zid. Sretno sam uspio sačuvati te smo nastavili dalje.”

Nakon incidenta, Perez se mučio u poretku, no prelazak na strategiju dva zaustavljanja u boksu dodatno koštalo. Meksikanac je utrku u Montrealu na kraju završio na 14. mjestu. Sainz je završio osmi, ispred Estebana Ocona.

Force Indijin šef odjela Otmar Szafnauer je okrivio Sainza za loš rezultat Pereza u Montrealu.

“Sergio je vozio solidnu utrku sve dok ga Sainz nije udario, što ga je prisililo da ode van staze te da ga izbaci iz utrke za bodove. Napravio je pretjecanje tako da je stvarno bilo razočaravajuće izgubiti četiri ili pet pozicija kao rezultat.”

No, Sainz smatra kako Perez nema temelja da se žali te da se jednostavno zabio u njega.

“Samo pogledajte slike jer kada ih pogledate vidjet ćete kako se nisam pomaknuo prilikom kočenja ili napravio nešto čudno na trkačkoj liniji ili nešto tako,” argumentirao je Sainz.

“Pokušao je vrlo optimističan potez s vanjske strane. Skrenuo je dosta rano u zavoj i dodirnuli smo se.”

Na pitanje je li to bio rizičan trenutak, Sainz je odgovorio:

“Za njega da, za mene ne.”


Odgovor

6 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Mozda se na prvu cini da je C.S kriv ovdje no Perez je zbilja prerano krenuo skretati u zavoj a s obzirom da je pored njega bio Sainz je ipak trebao nesto kasnije skretati u zavoj. Tj ukratko mislim da ako napadas s vanjske strane da trebas ipak na unutarnjoj strani ostaviti malo vise mjesta jer je taj drugi bolid na trkacoj putanji. Da je Perez za pola metra ili metar dublje u zavoju krenuo skretati do ovoga ne bi ni doslo. Kontakt se dogodio doslovno prije samog skretanja u zavoj tako da nema tu Perez nekih osnova kriviti Sainza za ovo.



    9
    9

    0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    malo optimisticno od pereza da ce mu se sainz maknuti.
    cinjenica je da je sainz mogao ici manje siroko, tj otici s trkace linije al to je onda gotovo, propustio bi ga.. tako da je perez jbga trebao ici sire s obzirom da nije prestigao sainza u potpunosti. da je prestigao u potpunosti bio bi ispred. znaci nije bio ispred. dobro je i zavrsilo. pogotovo za CS



    5
    5

    0
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Sainz je ovo fino objasnio. Nije uradio ništa pogrešno. Perez je počeo prerano skretati u zavoj i očekivao da mu se Sainz pomakne. Tako da je Perez praktički udario Sainza, a ne obrnuto.

    Sličan incident onome između Rosberga i Hamiltona u Austriji. Tu su opet svi krivili Rosberga, a Hamilton je taj koji je skrenuo u njega. Istina da je Rosberg čekao kasno da uđe u krivinu, ali je imao pravo na to, s obzirom da brani poziciju. A bolidi su bili poravnati. Hamilton je njemu radio puno gore stvari, a Rosberg uvijek popuštao. Te sezone se odlučio žešće boriti, i izborio se. Ne može se do titule ako se nećeš malo uprljati.



    11
    10

    1
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Čist je ovdje Sainz ko suza.
    Ne znam šta Perez hoće.
    I još na TR u trci pominje crnu zastavu, LOL
    Dobro, vjerovatno se šalio.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.