Abiteboul želi da Red Bull ostane s Renaultom

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

Renaultov direktor Cyril Abiteboul poručio je svom trenutnom partneru Red Bullu da nastavi koristiti njihove pogonske jedinice u budućnosti.

Podsjetimo, ekipa iz Milton Keynesa uskoro mora odlučiti hoće li ostati sa svojim dugogodišnjim francuskim partnerom ili će prijeći na Hondu s kojom trenutno nastupa Toro Rosso. Prednost suradnje s Japancima je status tvorničke momčadi, ali Abiteboul smatra da je to nebitno jer po njegovoj prosudbi Renault ima bolju pogonsku jedinicu.

“Razumijem što žele postići. Gledaju tehničku i komercijalnu stranu jer jedno je ostati kupac i Renaultov partner, a drugo postati Hondina tvornička momčad.”

“Drugačije je i cijenim to. Ali iskreno, s nama imaju šansu opet postati svjetski prvaci. To ne mogu reći za Hondu.”

“S obzirom na ono što imaju i što pripremaju, s obzirom na njihov bolid koji je očigledno odličan, možda i najbolji, oni imaju priliku još jednom biti svjetski prvaci u sljedeće dvije godine”, zaključio je Abiteboul.

Iako bi im tako bili direktan konkurent u narednim godinama, Abiteboul nema ništa protiv produljenja suradnje s bivšim četverostrukim svjetskim prvacima.

“U razvoju Renaultove momčadi mislim da je i dalje zanimljivo dobivati Red Bullova mjerila. Znamo na čemu trebamo raditi na temelju onoga što oni rade. Pokazali su da Renaultov motor može pobjeđivati u ravnopravnim uvjetima, tako da je to dobar pokazatelj onoga što mi radimo, gdje napredujemo i gdje se trebamo poboljšati”, dodao je.

Red Bullov šef Christian Horner je rekao da će njegova ekipa do VN Austrije znati ostaje li s Renaultom ili prelazi na Hondu.


Odgovor

4 komentara

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Šta Renault uzima tolike pare od RB da im se isplati trpiti takvog klijenta?



    1
    0

    1
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      “Pokazali su da Renaultov motor može pobjeđivati u ravnopravnim uvjetima, tako da je to dobar pokazatelj onoga što mi radimo, gdje napredujemo i gdje se trebamo poboljšati.”

      U prijevodu: Renaultu treba Red Bull jer imaju odličnu referencu koliko moraju poboljšati motor, a koliko moraju raditi na aerodinamici.



      4
      3

      1
      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        U prevodu ako je suditi po po ovim zadnjim mjerilima iz Kanade Honda je vjerovatno sustigla Renault a posto su konacno naboli smjer i istrajnost moguce da ih do kraja sezone i prestignu.I sto rece Zgrobnika gore sta je sada sa onim ultimatumima da se moraju odluciti?Rekao sam prije par sedmica ovde pa sam dobio brdo minusa da Red Bul moze biti sampion sa Hondinim motorima a Renault sa sopstvenim vjerovatno nemoze ni do pobjede tako da se sada vidi ko zaista koga treba u ovoj saradnji.



        6
        4

        2
  2. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Što je s Renaultovim prijetnjama, ultimatumima i rokovima? Renaultu je RB neophodan, a ne samo potreban bar još 2-3 godinice. Ako Honda napravi iskorak Reno će teško zadržat partnerstvo, Honda daje PU, pare i pristup razvoju za razliku od Renaulte kome moraju plaćat motore. Ako će mo suditi po top speedu na treninzima Honda ima što pokazati. Jedino ne znamo količinu drag-a i down force-a TR-ovog bolida pa je nama gledateljima teško sagledat cijelu sliku što naravno nije slučaj s glavešinama u RB-u koji raspolažu s detaljnim informacijama. S druge strane kukanje Renaulta je pokazatelj da se u zadnjih mjesec dana situacija preokrenula i sada su po mom skromnom mišljenje šanse da dogodine gledamo RBH 70% naprema 30%.



    4
    2

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.