Vandoorne vjeruje da je ove godine puno bliže Alonsu

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Iako to brojke ne govore, Stoffel Vandoorne vjeruje kako je ove godine jako blizu svom timskog kolegi Fernandu Alonsu.

Podsjetimo, Španjolac je u svih šest dosadašnjih kvalifikacija bio brži od svog momčadskog kolege, što nije pošlo za rukom nijednom drugom vozaču, a u poretku vozača se nalazi osam pozicija iznad Belgijca s četverostruko više bodova.

Na pitanje je li statistika pokazuje relativni tempo McLarenovih vozača, 26-godišnjak je odgovorio:

“Mislim da to ne objašnjava cijelu priču. Statistika očigledno to možda sugerira, ali smatram da smo u stvarnosti zapravo jako, jako blizu.”

“Kada je riječ o tome gdje sam bio prošle godine, sada se osjećam puno bolje i mislim da stvari nisu uvijek išle meni na ruku, nedostajalo nam je malo sreće u nekim prigodama, a u nekima je Fernando bio brži, što je normalno.”

“Ali mislim da idemo u pravom smjeru, momčad se kreće naprijed.”

“Imali smo težak start u sezonu, bilo je puno očekivanja za našu momčad, a mi nismo ih uspjeli ispuniti, pa nastavljamo s poboljšavanjem utrku po utrku te se nadamo da ovog vikenda možemo pokazati da smo napravili još jedan korak naprijed.”

Fernando Alonso je prošle godine nakon šest utrka u kvalifikacijama bio pet puta brži od Vandoornea (u Monaku nije nastupao) uz prosječnu prednost od 0.600 s. Nakon šest utrka 2017. obojica nisu uspjeli osvojiti boda.

Ove godine je Alonso u kvalifikacijama bio brži šest puta uz prosječnu prednost od 0.270 s. Španjolac trenutno ima 32, a Vandoorne 8 bodova.


Odgovor

3 komentara

  1. Haas
    trivette Prikaži

    ja vjerujem da nije!



    3
    0

    3
  2. Mclaren
    wilson Prikaži

    Sigurno on i ekipa znaju pravo stanje stvari ali Stoff ima veliki problem a to je start utrke. Kad izgubiš 2-3 mjesta na početku utrke i zaglaviš iza bolida koji je možda sitnicu sporiji, ode sve znamo kamo. Pretjecanja za McL su problem tako da…..kad to popravi, đožda vidimo pravo stanje stvari.



    2
    2

    0
  3. Red Bull
    Onomatopeja Prikaži

    Ni blizu ti nisi



    3
    1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.