Red Bull će do Austrije donijeti odluku o motorima

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Red Bull si svojevoljno postavio za cilj da odluku vezanu uz pogonske jedinice za sljedeću sezonu donesu do VN Austrije koja se održava sljedećeg mjeseca zbog toga što momčad još važe želi li se prebaciti na Hondine motore ili ne.

Momčad iz Milton Keynesa nema sređen ugovor vezan uz pogonske jedinice za sljedeću sezonu te nije tajna činjenica kako Red Bull želi vidjeti pomak Renaulta ako žele nastaviti suradnju s francuskim proizvođačem. Razgovori oko mogućeg prelaska na Hondine motore su se već održani jer je japanski proizvođač napravio solidan pomak s obzirom na prošlu godinu.

Vikend u Kanadi koji dolazi je pravo vrijeme da Red Bull vidi performanse i jednih i drugih pogonskih jedinica s obzirom na to da u Montreal i Renault i Honda dolaze s novim nadogradnjama. Oba dobavljača vjeruju da će nove nadogradnje donijeti više od 20 konjskih snaga te je očigledno kako će Red Bull izabrati upravo onog proizvođača koji ostvari veći napredak.

Red Bullov savjetnik Helmut Marko je izjavio kako će odluka biti donesena u sljedećih nekoliko tjedana koja bi također mogla biti ključna i oko odluke Daniela Ricciarda koji tek treba odlučiti gdje će nastaviti svoju karijeru.

“U razgovorima smo,” rekao je Marko. “Naši interni planovi su da pitanje motora za sljedeću sezone riješimo do VN Austrije. Ako je moguće, i pitanje vozača.”

“Siguran sam da će odluka biti donesena u Austriji. Ne postoji puno mogućnosti.”

Dok u Renaultu razmišljaju kako ispostaviti nadogradnje u snazi, ostaje nejasno hoće li cjelokupni spektar razvoja biti oslobođen unatoč brigama oko pouzdanosti MGU-K.

Hondine nadogradnje za Kanadu u kreću se oko poboljšane snage iz njihovog motora s unutarnjih izgaranjem za koji se vjeruje kako bi trebao raditi bez riskiranja pouzdanosti.


Odgovor

2 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Veljača 2019. : Senzacionalno !!! Red Bull konačno odlučio čiji će motor koristiti u novoj sezoni (FOTO) (VIDEO)



    20
    15

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.