Honda potvrdila nadograđenu pogonsku jedinicu za Montreal

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

Sukladno najavama, Honda je potvrdila da će Toro Rosso za VN Kanade dobiti nadograđenu pogonsku jedinicu, za koju je Motorsport.com nešto ranije iz svojih izvora dobio informaciju da se radi o dodatnih 27 konjskih snaga.

Hondin tehnički direktor Toyoharu Tanabe kaže da se nadogradnja najviše odnosi na motor s unutarnjim izgaranjem.

“Uvodimo nadograđenu pogonsku jedinicu za ovu utrku, ugradit ćemo ju u oba bolida. Unaprjeđenja se uglavnom odnose na motor s unutarnjim izgaranjem, na poboljšavanje performansi. Staza u Montrealu je poznata po svojim dugačkim pravcima gdje se više od 60 % kruga vozi punom gasom.”

“Postoje spori zavoji nakon dugačkih pravaca, a to znači da su dobre vozne karakteristike još jednom važne kao i brzi odaziv turbopunjača.”

“Sve ove značajke znače da je pogonska jedinica ovdje jedan od ključnih elemenata, što je razlog zašto je Kanada tradicionalno bila mjesto na kojima su proizvođači motora uvodili nadogradnje.”

Red Bull Racing će ovu nadogradnju i performanse Hondine pogonske jedinice s VN Kanade iskoristiti kako bi procijenio isplati li im se za sljedeću sezonu prebaciti na pogon japanskog proizvođača.

Osim Honde, Renault će također za ovotjednu utrku pripremiti nadogradnju svoje pogonske jedinice R.E.18.


Odgovor

4 komentara

  1. Nando
    Lux14 Prikaži

    Ako 1bhp donosi 0.02s, onda je to oko 0.5 s brži prosječni krug za Torro Rosso. To bi ih trebalo pogurati prema najbržima u sredini ali vidit ćemo šta svi ostali spremaju, jer u Kanadu većina donosi nadogradnje.



    11
    11

    0
  2. Red Bull
    Onomatopeja Prikaži

    Neznam ali na vecini sajtova govore da je nadogradnja oko 40 ks.Ostaje nam da vidimo bilo bi jako zanimljivo kada bi tako bilo to je vec ozbiljno poboljsanje



    3
    2

    1
  3. Japan
    Turkoglu Prikaži

    NIPPON POWER.. ?..go Honda..bilo bi vrijeme..



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.