Helmut Marko: Imamo sjajan bolid

Izdvojeno

Momčad Red Bulla je pobjedom na VN Monaka smanjila zaostatak za vodećima. Iako im još uvijek nedostaje brzine u kvalifikacijama, Helmut Marko vjeruje da će se i to popraviti s Renaultovim nadogradnjama.

“Imamo sjajan bolid. Jak je u zavojima, kod kočenja i ima dobru trakciju. Naša aerodinamika je toliko dobra da imamo manje problema u prometu od ostalih. I naš bolid je štedljiv prema gumama. U kvalifikacijama se mučimo na ravninama, ali tempo u utrci nije loš. To bi se moglo promijeniti s Renaultovim poboljšanjima. Frustrirajuće je što smo već izgubili mnogo bodova. Mogli smo pobijediti u Bahreinu s dva ulaska u boks, a i u Bakuu bez incidenta.”

Marko se osvrnuo i na Ricciardovu pobjedu u Monaku.

“Živci su radili. Strahovali smo kroz svaki zavoj jer je svaki mogao biti posljednji. Nismo znali što se događa s MGU-K. Kvar je mogao oštetiti motor ili zapaliti kočnice. Za nas je ovo bila uzbudljivija utrka od Brazila 2012. kada se Vettel izvrtio na početku utrke i onda vozio s oštećenim bolidom.”

“Prva reakcija je bila da mu kažemo da ugasi bolid kako ne bi došlo do većih kvarova. Zatim su inženjeri pregledali situaciju. Međutim, iz Renaulta se nisu oglasili, a mi smo nastavili do kraja. Srećom, sada znamo da MGU-K nije pokvaren.”

S druge strane, Marko nije zadovoljan Verstappenovim devetim mjestom.

“Verstappenovo deveto mjesto je razočaravajuće, bez obzira na to što je imao dobru utrku. Došao bi do postolja da je startao na normalnoj poziciji, a momčad bi uzela dvostruko postolje,” izjavio je Marko.


Odgovor

5 komentara

  1. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Kako bi bogati u Bakuu pobijedili. Prije incidenta Vettel i Bottas su imali toliko prednosti da su mogli odraditi boks i izaći ispred. A Hamilton je to već bio i odradio.



    37
    37

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    ” Mogao ” Mogao sam i ja tebi biti sef pa ti dat otkaz ali na zalost nisam pa moram citat tvoja sranja markane. Jbg ali to je samo “mogao sam”



    28
    25

    3
  3. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Bolid i jedan vozać su dobri.



    9
    6

    3
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Daj i meni malo tih gljiva.



    2
    -2

    4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.