Mercedes radi na otklanjanju poteškoća s hypersoft gumama za Kanadu

Izdvojeno

Mercedesov Andrew Shovlin kaže da njemačka momčad naporno radi uoči VN Kanade koja je sljedećeg vikenda kako bi razumjela poteškoće koje su ih zadesile s Pirellijevom hypersoft komponentom na VN Monaka.

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas mučili su se s degradacijom tijekom njihovog prvog stinta na ružičastim gumama koje smo po prvi puta ove sezone vidjeli prošle nedjelje.

W09 izaziva više degradacije nego bolidi Red Bulla i Ferrarija, a momčad iz Brackleyja pokušava pronaći rješenja za gume koje ćemo gledati i u Montrealu.

“Imamo dosta posla ovog tjedna,” rekao je Shovlin.

“Vidjeli smo da se cijeli grid nalazi u sličnoj situaciji, ali za nas je ključno da su Red Bull i Ferrari izgledali bolje od nas. Imamo neke dobre ideje što je pošlo po zlu i dodatno ćemo raditi kako bi u potpunosti otklonili te probleme zato što moramo biti spremni za Montreal.”

“Imamo iste gume, problemi su slični. Moramo osigurati da ne budemo izloženi. Ako u Montrealu izgubiš brzinu i patiš se s degradacijom, ostali te lako prestižu.”

Hamilton je tijekom jedinog pit-stopa u Monaku prešao na ultrasoft i od 12. kruga vozio na njima do kraja utrke. Osvojio je treće mjesto, a momčadski kolega Bottas je tijekom drugog stinta koristio supersoft.

Shovlin vjeruje da je Mercedes morao odabrati istu strategiju i za Hamiltona.

“Isprobali smo te gume s Lewisom u četvrtak, ali je imao problema s gripom. Ta je guma tvrđa, potrebno je više posla da se zagrije. Očekivali smo da će vodeći prijeći na ultrasoft pa je bilo logično da isto napravi i Lewis.”

“Da ponavljamo utrku, i s Lewisom bi prešli na supersoft zato što je bio izdržljiviji, ali i brz. To smo vidjeli s Valtterijem koji nije imao probleme do kraja utrke,” zaključuje Sholvin.


Odgovor

10 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Nadam se da će slijedeći put početi “gledati” u februaru.



    4
    3

    1
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Sa Pirellijem rade ili …



    15
    11

    4
  3. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Bolid je W09, a ne W06 :)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.