Perez: Monako pokazuje da Verstappen ne uči iz svojih pogrešaka

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Kao točka na i raznim nepažljivim Verstappenovim potezima ove sezone našao se i udes s trećeg slobodnog treninga u Monaku koji je gotovo identičan onome koji se na istom mjestu dogodio prije dvije godine. Red Bullov vozač će današnju utrku stoga startati kao posljednji, a prigovore na njegov pristup imaju razni bivši i sadašnji vozači Formule 1.

“Takve stvari se događaju. Ali ako se dogodi nakon što vam se dogodilo već prije, onda to znači da niste naučili”, rekao je Sergio Perez i nastavio.

“Svakome se može dogoditi, svi mi jako pritišćemo. Ako se dogodi dva puta, onda to znači da ništa ne učite iz toga. Prolazimo milimetrima od ograda i možda je s kauča jednostavnije suditi. Ali trebali biste učiti iz vlastitih pogrešaka.”

Svjetski prvak iz 1997. Jacques Villeneuve smatra da Nizozemac mora promijeniti svoj pristup.

“Ne kalkulira dobro i to ga je skupo koštalo ovog vikenda, zato što je imao pole ili u najgorem slučaju prvi startni red, a sada će krenuti zadnji. Prema tome, ako nastavi raditi stvari poput ove, nikada neće biti prvak. Nešto se mora promijeniti jer od početka sezone je ovako.”

“Ne znam što treba promijeniti, stvarno ne znam. I dalje ima podršku momčadi. Ima sreće što je tako. To je stvarno dobro.”

Bivši F1 vozač Felipe Massa također smatra da se Max mora smiriti.

“Kvalifikacije su najvažnija stvar, kada stvarno jako, jako trebate pritiskati do granice. Nadam se da to razumije i da će promijeniti način razmišljanja.”

Ipak, ne vjeruje da Verstappen treba strahovati od popravnog ispita u Toro Rossu, poput Daniila Kvjata, s obzirom na to da se radi o velikom talentu.

“Nije lako pronaći drugog vozača s talentom kojeg ima Max. Samo treba malo razgovora kako bi ga se usmjerilo na pravi put”, zaključio je Brazilac.


Odgovor

5 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Pa ako i sljedece godine nastavi tako mislim da ce čak i ekipa iz red bull-a odustati od njega. Mozda bi mu pomoglo to da na 2-3 utrke bude prebačen u Toro Rosso. Samo kao kazna i da shvati da ne moze ovako voziti. To previse kosta dijelova i radnih sati mehaničara. Neka potjera taticu iz box-a. Posjeti plastičnog kirurga i mozda stvari krenu na bolje. ?. Danas prognoziram safety car zbog njega. A sansa da ne zavrsi utrku barem 80%.



    13
    10

    3
  2. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Sjecam se utrke u Monaku 2013. Perez je pretekao najprije Buttona,a potom i Alonsa na izlazu iz tunela, izgledao je genijalno. Potom je naletio na tvrd orah, na Kimija koji mu je zatvorio vrata i sudarili su se. Mislim da je Kimi na kraju ipak uhvatio nekoliko bodova, a Perez je odustao nakon nekog kvara.
    Perez je isto na neki način prije bio kamikaza, ali od tada je napredovao u svakom vozackom aspektu.



    10
    9

    1
  3. Formula E
    ShangaiDevil Prikaži

    Jel se to perez nada mjestu u rb



    5
    4

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.