Leclerc odradio još jedne odlične kvalifikacije

Izdvojeno

Iza Alfa Romeo Saubera još su jedne pozitivne kvalifikacije. Charles Leclerc ponovno je bio sjajan i na svojoj stazi stigao je do Q2 treću utrku zaredom. Današnju VN Monaka startat će s 14. pozicije.

Marcus Ericsson i ovog je puta bio slabiji od mlađeg kolege, ali i njegove kvalifikacije bile su solidne. Šveđanin je završio 17. nakon što je tijekom zadnjeg pokušaja u Q1 morao odustati od brzog kruga zbog žute zastave. Na kraju će startati kao 16. zbog kazna Romaina Grosjeana.

Charles Leclerc

“Vrlo sam sretan s kvalifikacijama. Nevjerojatan je osjećaj završiti u Q2 treći put zaredom, a postizanje ovakvog rezultata u mom rodnom gradu čini ga još posebnijim. Cijeli dan je bio dobar i sve se posložilo kako treba.”

“Staza je zahtjevna, ali cijela momčad napravila je jako dobar posao s izvlačenjem maksimuma iz bolida. Radujem se utrci, po prvi ću puta sudjelovati na VN Monaka u Formuli 1. Veliki san se ostvaruje, jedva čekam početak utrke.”

Marcus Ericsson

“Imali smo napete kvalifikacije, kao što smo i očekivali. Znali smo da možemo do Q2 ako se sve posloži. Nažalost, pri kraju Q1, kada su gume bile na svom vrhuncu, smo imali žutu zastavu. To je frustrirajuće.”

“Osjećaj je da postoji potencijal u bolidu, ugodan je za vožnju. Pozitivno je što smo ponovno u toj borbi za sredinu poretku. U Monaku je sve moguće. Uz dobru strategiju i čistu utrku možemo do dobrog rezultata, radujem se novoj šansi u utrci.”


Odgovor

12 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Simpa u medijima, brz na stazi. ?



    10
    9

    1
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Bilo bi krasno da jednog dana ponovo imamo svjetskog prvaka koji nije prgavi mrgud.



    15
    14

    1
  3. OnlyAlonso Prikaži

    Odlican vozac,svaka cast mali,samo naprijed i svijetla ti je buducnost…go Leclerc
    On i Vandoorne cu bit zvijezde buduce ?



    5
    3

    2
  4. Brawn Gp
    stefan89 Prikaži

    Tip je zaslužio bar Haas!
    Za 3-4 Godine osvojiće Šampionat!
    Naprijed Leclerc!



    3
    3

    0
  5. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ajmo Grosjean pokupi 3-4 bolid ispred sebe kao u dobra stara vremena i daj to mjesto ovom decku



    2
    -1

    3
  6. avalon Prikaži

    baš nešto gledam rezultate Q pa ne znam čini li mi se , griješim li ali … u kini je CL odvozija 19. vrime , starta sa P 19 , jedino je ericsson bija sporiji od njega . ako je kina bila 3. trka prvenstva , posli su odvoženi baku i španjolska onda nikako nije točno da je CL 3 X u nizu ulazija u Q 2 . ne ulazeći u talenat CL imam osjećaj da se sa njim “postupa” ka i sa maxom tj veliča ga se . već sam negdje napisa da se zanemaruje gasly koji je npr jednom prolazija u Q 2 (španjolska ) ali jednom i u Q 3 ( baku ) kad je starta sa P 6 i trku završija na 4. mistu ;) i jučer je gasly odvozija 0,49 s bolje vrime od leclerca i startat će sa P 10 , leclerc sa P 14 . izgleda da više vridi leclercov dosadašnji rezultati 6. misto i P 13 nego gaslyevo 4. misto i P 6 . računam P 6 iako je starta sa P 5 zbog kazne LH no po postignuto vrime je bilo 6. možda se leclerca veliča jer je 2 godine mlađi od PG , a i neiskusniji jer je gasly odvozija 100 % trka više od monegašanina .. 10 Vs 5 . btw , gasly ima više bodova i bolje je plasitan ( makar trenutno ) od leclerca pa mi nije jasno kako ovo mnogima (svima ) prolazi “ispod radara” ? francuza niko “ne vidi” , sve su oči uprte u monegašanina iako kad bi gledali “papir” nižih kategorija njih dvojica su sličnih rezultata . istina , PG je odvozija više trka u nižim kategorijama ( 131 Vs 94 ) ali zato je sa trkama počeja 3 godine prije CL … 2011. Vs 2014 .
    pierre je sa 15 , a leclerc sa 17 započeja svoju vozačku karijeru . ali OK , valjda ja ne vidim ono šta svi već sad vide .. da će charles bit prvak F 1 , a pierre se “izgubit u sivilu”


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.