U Mercedesu ne vjeruju da će uspjeti odraditi utrku sa samo jednim zaustavljanjem

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Valtteri Bottas vjeruje da će Mercedesu sutra biti teško ostvariti strategiju jednog ulaska u boks upravo zato jer su u drugoj kvalifikacijskoj rundi “načeli” ultrasoft gume.

Hypersoft ne bi trebao dugo trajati i Mercedes se u Q2 odlučio da će isprobati suprotnu strategiju, ali vremena Hamiltona i Bottasa na ultrasoftu nisu bila dovoljno dobra za prolaz u posljednju rundu.

“Zanimalo nas je možemo li se kvalificirati na “prime” gumama,” kaže Toto Wolff.

“Bit će teško krenuti u utrku na hypersoft gumama. Mislim da prednja lijeva guma ima dosta graininga, a vidjeli smo i nešto degradacije na stražnjim gumama.”

“Vjerojatno će vodeći čovjek pažljivo diktirati tempo sutra. I unatoč tome će ostati bez guma nakon par krugova. Bit će nezgodna situacija i htjeli smo izbjeći hypersoft.”

Bottas kaže da je vrijedilo isprobati ovu taktiku, a potvrdio je i riječi Wolffa o tome kako hypersoft nije sjajna guma za utrku.

“Pokušali smo s ultrasoftom i da smo bili dovoljno brzi – možda bismo uspjeli.”

“Probali smo. Bilo bi lijepo da možemo krenuti na ultrasoftu protiv hypersofta i onda stvoriti lijepu priliku s dužim prvim stintom. No – to nije uspjelo.”

“Mislim da je ultrasoft solidna guma za utrku sutra. Mislim da možemo odraditi dosta dugačak stint na njima. Mali problemi s grainingom su prisutni, ali ništa u usporedbi s hypersoftom.”

“Mučili smo se dosta na treningu pa iskreno mislim da će biti jako teško odraditi samo jedno zaustavljanje u utrci.”

Bottas kaže da je kocka skoro uspjela:

“Nedostajala nam je, po našim kalkulacijama, jedna desetinka sekunde. Sad će svi krenuti na hypersoftu i vidjet ćemo što će nam to donijeti,” zaključuje Bottas.


Odgovor

6 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Sta nije bila izjava iz Pirellija da se na jednim gumama moze tjedan dana vozit u Monacu ? Tj rekli su oko 70tak krugova pa cak da bi se i trka mogla odraditi bez zaustavljanja da to pravila dopustaju. Tako da neznam onda kako ce imati problema sa jednim ulaskom. Jedino ako je Pirelli toliko fulao u procjeni , kao po obicaju :)



    13
    13

    0
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Dakle, jedno 25 krugova na HS bez problema …



    9
    9

    0
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Znači da ćemo navjerovatnije imati 1 promjenu guma :chill:



    9
    9

    0
  4. Fia
    Trapgio Prikaži

    ma jedna promjena 100%


    0
    0

    0
  5. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Ma mažu oči u Mercedesu. Isto su tako u Barceloni govorili Bottasu kako su Red Bullovi na jednom zaustavljanju. Ono kao oni su na 2, i teško će proći sa jednim. I Ferarri nasjedne i uvedu Vettela drugi put. A ovi nisu ni pomislili da idu na 2 zaustavljanja…



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.