Ricciardo: Red Bullova brzina je takva da nije bilo potrebe pretjerivati

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Nakon prvih slobodnih treninga na kojima je bio uvjerljiv, Daniel Ricciardo znao je da Red Bull ima bolid za najbolju startnu poziciju, činjenica koju je potvrdio već u prvim minutama današnjih kvalifikacija. Australac je stoga znao, tim više što je Verstappen završio u zidu krajem trećeg slobodnog treninga, da nema potrebe pretjerivati u nastavku kvalifikacija.

Ricciardo je tako potvrdio odličnu formu u Kneževini; nakon najbržeg vremena na prvom, drugom i trećem slobodnom treningu, danas je bio najbrži u Q1, Q2 i Q3.

Na pitanje je li Verstappenov udes utjecao na njegov pristup nastavku akcije u Monaku, Ricciardo je rekao:

“To vam je ovdje uvijek u mislima, pretpostavljam, jer su i rizik i nagrada ovdje uistinu stvarni, što je dokazano jutros.”

“To je jedna od onih stvari, prisutno je, ali to vam je negdje dalje u mislima. Ako želite biti brzi, ne možete razmišljati o takvim stvarima.”

“Imajući na umu da cijelog vikenda imamo odličan paket, morali smo pritiskati, ali nismo morali pretjerivati. Trebalo je samo odraditi zacrtano i paziti da sve bude čisto.”

Daniel ipak nije začuđen što je jedan od bolida s vrha propustio kvalifikacije.

“Svi pritišćemo jedni druge, pogotovo Max i ja u istoj momčadi, tako da to nije iznenađenje, takve stvari se mogu dogoditi.”

“Kada smo u 1:10, 1:11, nema mjesta pogrešci.”

Kao što je to još u četvrtak naglasio Verstappen, Red Bullov RB14 ovdje funkcionira odlično i momčad nije imala puno posla oko rada na bolidu u pripremama za kvalifikacije i utrku.

“Bili smo brzi u svakoj sesiji, pomalo poput 2016. Uoči utrke znali smo da imamo realne šanse da se borimo za pole position, imajući na umu kako su se bolidi ponašali u prvih nekoliko utrka.”

“Nismo puno toga mijenjali, ovo je bio jedan od onih prilično glatkih vikenda. Jednostavno sam mogao graditi na tim temeljima, pronaći svoj ritam i zabaviti se.”

Danielu Ricciardu ovo je drugi pole position u karijeri, odnosno drugi na ulicama Monaka.


Odgovor

7 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Malo Ricci stavlja soli na ranu. :chill:
    Ili mi se samo čini…..



    16
    16

    0
  2. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    I sad ljudi dizu redbull u nebesa, imaju bolid ko i ferrari lani s kratkim meduosovinskim i velikim nagibom, bolid koji je odlican za 3 4 staze, a dok na ostalima gube desetinku 2 po krugu radi toga, nije ferrari bzvz produzia meduosovinski



    22
    18

    4
    • Blue Flag
      BrrZiiii Prikaži

      pun pogodak !



      13
      12

      1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Na brzim stazama gube zbog motora. Da imaju dovoljno snage (da mogu parirati Ferrariju i Mercedesu) stavili bi dublje zadnje krilo na brzim stazama, i imali bi i brzinu i downforce. Ovako uvijek prave kompromise. Uvijek imaju tanje zadnje krilo od Mercedesa i Ferrarija, ćime žrtvuju downforce zbog brzine na pravcu. Na brzim stazama Mercedes i Ferrari redovno imaju ono banana krilo, zbog kojeg se ne gubi toliko downforcea, a dobije se brzina na pravcu. Dok Red Bull ima ono krilo tanko ko žilet, da bi mogli parirati na pravcu. I opet ne budu brzi koliko Mercedes i Ferrari. To ti je čisti nedostatak snage.



      1
      1

      0
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        I dalje bi bili iza, bili bi definitivno blize ali iza, avi dizu sasiju redbulla u nebesa ko sta se i mclaren diza pa ga eno dole nisko, ko zna koliko bi preinaka morali raditi radi drugog motora npr, to se sve nemoze znat dok nije u bolidu taj motor a dotad je ovako…


        0
        0

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.