Daniel Ricciardo na pole positionu za VN Monaka, Verstappen starta posljednji!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 5 min 62 komentara

Daniel Ricciardo nastavio je dominaciju ulicama Monte Carla osvajanjem pole positiona za utrku na kojoj je to vjerojatno najbitnije! Ricciardo je dominirao cijelim vikendom, bio je najbrži u svakoj sesiji te ima fantastičnu priliku osvetiti se za izgubljenu pobjedu iz 2016. kad je zbog greške momčadi u boksu ostao bez pobjede nakon dosad jedinog pole positiona karijere.

S druge strane, njegov momčadski kolega Max Verstappen upropastio je sve na trećem treningu te će u utrku startati sa samog začelja što će sigurno začiniti sutrašnju utrku.

Drugi je završio Ferrarijev Sebastian Vettel ispred vodećeg u ukupnom poretku, Lewisa Hamiltona.

Q1

Na početku prve kvalifikacijske runde nije se dugo čekalo da krene akcija. Gotovo svi vozači izašli su na stazu u prvih nekoliko minuta te na hypersoftu krenuli voziti svoje brze krugove. Jedini koji nisu odmah postavili vrijeme bili su vozači Renaulta i Max Verstappen na čijem bolidu se još uvijek radilo.

Dok su vozači Renaulta kasnije izašli i postavili svoja vremena, Maxu Verstappenu to nije pošlo za rukom. Njegov bolid nije bio spreman te mu sad kazna od 5 mjesta na gridu zbog promjene mjenjača ne znači ništa jer ionako starta posljednji.

Očekivano, s većinom bolida na stazi bilo je i puno prometa koji je smetao vozačima u brzom krugu pa se tako Kimi Raikkonen požalio na Valtterija Bottasa koji mu je zasmetao u tunelu. Taj incident zabilježili su suci, vidjet ćemo hoće li biti ikakve kazne.

Zaostatci su cijelo vrijeme bili minimalni, najbrži je ponovo bio Daniel Ricciardo, a u unutar sekunde zaostatka ostalo je još 13 vozača.

U konačnici, dobili smo 5 vozača iz 5 različitih momčadi u zoni eliminacije – uz Maxa Verstappena ispali su, od najsporijeg prema najbržem: Magnussen, Stroll, Ericsson i Hartley koji je za Hulkenbergom na 15. mjestu kasnio tek nekoliko tisućinki.

Zanimljivo, njihovi momčadski kolege svi su bili daleko od eliminacijske zone – Sirotkin je bio sjajan osmi, Leclerc deveti, Grosjean jedanesti te Gasly dvanaesti.

Q2

U Q2 se osim o najbržim vremenima odlučuje i o startnim gumama za utrku prve desetorice. Jedini koji nisu izašli na najmekšoj komponenti bili su vozači Mercedesa, oni su izašli na srednjem po mekoći ultrasoftu.

Kocka se nije isplatila jer su nakon prvih brzih krugova ostali u zoni eliminacije, Hamilton tek 11., a Bottas 14. Daniel Ricciardo već je u prvom izlasku srušio rekord staze s vremenom 1:11.353, a iza njega desetinku je kasnio Vettel.

Mercedesi su očekivano u drugi izlazak na stazu krenuli s hypersoftom, Hamilton je izbio na treće mjesto s 2 desetinke zaostatka za Ricciardom, dok je Bottas sa 6 desetinki zaostatka skočio na peto mjesto.

Zanimljivo, čak i oni vodeći uključujući Ricciarda izašli su još jednom prije kraja sesije. Raikkonen je prvo skočio na drugo mjesto s 38 tisućinki zaostatka za Ricciardovim starim vremenom kojeg je Australac zatim poboljšao za 75 tisućinki.

U Q2 ponovo smo imali šaren spektar bolida koji su ispali, tj. ponovo svi vozači različitih momčadi, redom: Hulkenberg, Vandoorne, Sirotkin, Leclerc i Grosjean koji će startati 3 mjesta niže zbog kazne koju nosi iz Španjolske zbog izazivanja masovnog sudara na startu utrke.

Q3

U Q3 su redom ušli Ricciardo koji je bio najbrži na svakom treningu i sesiji dosad, Raikkonen, Vettel, Hamilton, Bottas, Ocon, Perez, Alonso, Sainz i Gasly.

Svi izuzev Sebastiana Vettela na samom su početku sesije izašli na stazu, no i on uskoro izlazi.

Daniel Ricciardo nastavio je gdje je stao – u prvom brzom krugu uništio je rekord staze s vremenom ispod 1:11, točnije 1:10.810. Iza sebe je ostavio Hamiltona za 4 i pol desetinke, dok je Raikkonen bio samo 5 tisućinki sporiji od Britanca.

Vettel je bio posljednji vozač koji je postavio vrijeme, a nevjerojatno, uspio se ugurati između Hamiltona i Raikkonena, 2 tisućinke sporije od Hamiltona, 3 ispred Raikkonena.

Peti je ostao Bottas kao posljednji unutar sekunde za Ricciardom, dok su se iza njega poredali Sainz, Alonso, Perez, Ocon i Gasly.

U svom drugom pokušaju Vettel se probio ispred Hamiltona s dvije deserinke ispred Britanca koji nije uspio popraviti svoje vrijeme. Ricciardo je pokušao popraviti vrijeme, nije uspio, ali nije bilo ni potrebno jer ga nitko nije uspio nadmašiti.

Iza ovog trojca ostala su dva Finca, Raikkonen ispred Bottasa, šesti je završio Ocon ispred Alonsa, Sainza, Pereza i Gaslyja.

Najprestižnija utrka Formule 1 vozi se sutra u 15:10!

Vozač Bolid Vrijeme Zaostatak
1 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m10.810s
2 Sebastian Vettel Ferrari 1m11.039s 0.229s
3 Lewis Hamilton Mercedes 1m11.232s 0.422s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 1m11.266s 0.456s
5 Valtteri Bottas Mercedes 1m11.441s 0.631s
6 Esteban Ocon Force India/Mercedes 1m12.061s 1.251s
7 Fernando Alonso McLaren/Renault 1m12.110s 1.300s
8 Carlos Sainz Renault 1m12.130s 1.320s
9 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m12.154s 1.344s
10 Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 1m12.221s 1.411s
11 Nico Hulkenberg Renault 1m12.411s
12 Stoffel Vandoorne McLaren/Renault 1m12.440s
13 Sergey Sirotkin Williams/Mercedes 1m12.521s
14 Charles Leclerc Sauber/Ferrari 1m12.714s
15 Brendon Hartley Toro Rosso/Honda 1m13.179s
16 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m13.265s
17 Lance Stroll Williams/Mercedes 1m13.323s
18 Romain Grosjean Haas/Ferrari 1m12.728s
19 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 1m13.393s
20 Max Verstappen Red Bull/Renault

* – Grosjean će startati 18. zbog 3 mjesta kazne na gridu

[donacija]


Odgovor

62 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Kimi razočarao si.



    14
    11

    3
  2. Marlboro
    Alonso65 Prikaži

    Riki>Max,jedino sam polagao nade u Kimija jer se trka ipak vozi najvise na iskustvo,ali Alonso i McLaren zadovoljavajuci.



    9
    6

    3
  3. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    zasluženo…do pobjede. fantastučan krug,,,,a i vidjesmo ispod 1:11



    8
    7

    1
  4. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Crka mi internet 2 minuta prije kraja…



    4
    3

    1
  5. Mclaren
    Antishaaa Prikaži

    Ricciardo izvanredan,iako navijam za Merc volio bih da uzme sutra 1. mjesto



    14
    11

    3
  6. Nando
    Matek14 Prikaži

    riki ubio krug :klanjam: vettel je odvozio maximum, kao i lewis.. ako ne bude većih incidenata to je i poredak na kraju utrke..
    nisam zadovoljan mclarenom, očekivao sam puno više.. na kraju čak i force india ispred :facepalm:
    s druge strane u monaku je bolje startati s unutarnje strane jer se s vanjske lakše izgubi pozicija pa bi mogao alonso do P6 odmah na startu, a dalje šta bude..

    a maxa su valjda namjerno ostavili bez kvalifikacija.. bolje da na startu polupa ove na začelju, nego ove naprijed.. ionako ga već svi debelo hejtaju hahha



    26
    25

    1
    • avalon Prikaži

      u jbte , McL ( fernando ) lošiji od FI . možda je trebalo spomenut da je od jedne lošiji ( za čak 0,049 s … jesu li ovo STOTINKE zaostatka ? jer ne snalazim se baš … ) , od druge brži . ako je ovo loše u odnosu na prethodne sezone sa hondom šta bi onda trebali kazat u renaultu di im se hulkenberg nije uspija plasirat u Q 2 ,od neiskusnijeg vandoornea je bija brži 0,03 s , CS sa manje staža u renaultu je odvozija Q 3 ali opet iza McL / renaulta . alonso je najbolje plasiran vozač sa renault PU jer RB koristi TAG heuer PU ;) :) :) :) e da i ima najbolju šasiju za ovakvu konfiguraciju staze .



      2
      0

      2
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        Lose je.. ocekivao sam da ce bit najbolji od ostatka, a nisu i onda jos izgube od FI koja je inace specijalizirana za brze staze a ne ovakve.. i da je 0,001 zaostatak nije dobro i ne mogu biti zadovoljan.. u monaku je startna pozicija sve.. vec sad ocon ima prednost za dolazak na postolje u slucaju makljaze ovih naprijed.. a druga stvar.. ocekivao sam da ce zaostatak biti oko 0,8 za PP.. od tolikih prica o sasiji i svemu, zaostaju za red bullom na stazi di sasija igra sve i s istim motorom (bez obzira kako se zvao) 1,3 sek.. to je lose



        1
        -1

        2
  7. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    bravo ricci, čestitke!
    p10 za gaslya nije loše…hartley opet loš… #doklen
    max starta zadnji, bit će zanimljivo…



    6
    6

    0
  8. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bravo Ricci, nedodirljiv danas. Solidan McLaren a Vandoorne nije uspio sastaviti cisti krug na kraju.



    8
    8

    0
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      Sta solidni mclaren? Koji kurac sololidni kasne 1.3s od pola? Sad ne mogu kriviti hondu!



      16
      6

      10
      • avalon Prikaži

        ma da solidni ? koji kur*c solidni ? lani su se mogli izvlačit na hondu , a ove godine zbog kur*evog renaulta su popravili vrimena za jedav 1,5 s ( uspoređujem vrimena bolje plasiranih vozača tj buttona lani i alonsa danas ) u odnosu na lanjski MC šta je skoro NIŠTA . ako nisu danas mogli vozit bar za 3 do 4 s brže nego lani i srtartat sa bar sa P 2 i 3 onda im je rađa za kur . da su bar vrime Q u odnosu na lani popravili
        ka RB tj 1,6 s , a ne ovih sitnih 1,5 s ….. FA ka bolje plasirani sutra će startat sa P 7 , a lani je vandoorne starta sa P 12 . nećeš ti razlike … tek 5 mista bolje . ne mogu se vadit ni na promet jer to u MC nije važno . staza je dovoljno široka da se može preticat skoro na svakom dijelu osim možda u loews – u . e moj McL …..



        5
        2

        3
      • Pierre Gasly
        Perica9 Prikaži

        Mogu Renault



        1
        1

        0
      • Bmw
        Marko Rakić Donator Prikaži

        Avalone, prema ljudima iz McLarena, samo je Renaultov motor donio jednu sekundu. Pa eto nam malo više faktora u računicu :)



        3
        1

        2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Avalone, i sam kažeš da se i Red Bull popravio za 1.6 s. A nisu mijenjali motor. Znači da je napredak samo do njih, ne do motora? Ali dobro znamo da to nije tako. Imamo mekše gume (HS) koje donose 1 s brže vrijeme u odnosu na US. I to ovogodišnji US, koji je ustvari mekši od prošlogodišnjeg? Kada tako gledamo ni Red Bull nije puno napredovao, sve je do guma… Ali napredak i nije bio moguć, jer su bolidi postali teži i manje aerodinamički efikasni zbog Halo-a, i zbog ukidanja shark fina i monkey seata, T-winga…

        McLaren jes vjerovatno nešto napredovao. A zašto i nebi, kada prošle godine i nisu bili nešto dobri. Imali su prostora za napredak. Ali napredovala je i Honda, kako vidimo u Toro Rossu. Tako da bi ove godine i sa Hondom vjerovatno vidjeli sličan napredak…

        Evo baš provjeravam. Prevario si se. Najbolji rezultat McLarena prošle godine je bio Vandoorne: 1:13.249 iz Q2. U Q3 nije postavio vrijeme. Tako da su ove godine napredovali 1.1 s. Otprilike kao i svi ostali…



        2
        1

        1
      • avalon Prikaži

        renault donija sekundu , alonso još 0,5 s u odnosu na buttona koji je lani odvozija MC (umisto fernanda i bez priprema , testova itd ) = današnjih 1,5 s brže nego lani na ovoj stazi . ajmo gledat/komparirat vrimena Q 2017./18. ( ne gledat zaostatke ) .. lani je max odvozija 1’12”496 , danas DR 1’10”810 šta je odličnih 1,68 s brže nego lani . lani button 1’13”613 , fernando danas 1’12”110 tj 1,5 s brže ali je to za neke loš progres ?!?!?!? skidanje 1,5 s na ovoj stazi je veliko ka keopsova piramida , a s obzirom na probleme McL na testiranjima prije sezone i trenutni plasman ( FA 7. , McL 5. sa bodom manje od renaulta ) ovo je veliko ka dvi keopsove piramide . lani su prve bodove ( 2 alonsova ) osvojili tek u bakuu tj 8. trci prvenstva , a sad posli 5 trka imaju već osvojeno 40 bodova .. tek 20 X više . FA je lani na kraju ima tek 17 , a sad 16 trka do kraja prvenstva 22 boda . šta su mislili fanovi McL da će sa renultovom PU McL krenut u borbu za titulu pa su trenutnim rezultatima razočarani ?



        6
        4

        2
      • avalon Prikaži

        Pastor .. preozbiljno si ti shvatija moj komentar pa si se uvatija dokazivat koja je razlika i zašto su ove godine ( ili samo danas ? ) rezultati takvi kakvi su . bolidi jesu teži . koliko su “izgubili” aerodinamike zboga hala to ne znam ali je evidentno da su uprkos svemu ( otežicama) poprilično brži nego lani bar u MC . pa sam DR je nekoliko puta obara svoj rekord staze , a sve rekorde je postavlja ovih dana . ne treba zaboravit kad se spominju rekordi da je danas temperatura staze bila extremno visoka i možda je teško (pr)ocjenit kako je to djelovalo na nove komponente ( poboljšanu mekoću ) guma . uostalom na HS se prvi put vozi od ove sezone pa su recimo nepoznanica svima . u meredesu su u Q procjenili da HS i nisu nešto pa su probali sa SS i … nije “radilo” . da su dobro poznavali HS ne bi se ni zafrkavali sa SS . zbog toga .ako pričamo ozbiljno z a razliku od tebe ja ne mislim da je sve danas do guma jer su svima HS nepoznanica tj tek su debitirale i teško je procjenjivat koliko donose , pomažu … odmažu ?



        2
        1

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Pa vrlo je jasno koliko su HS brže od US, jer smo obje imali prilike vidjeti na istoj stazi u istim uslovima. A i sam US je prema Pirelliju mekši nego lani.
        Mercedes je probao u Q2 na US, i na kraju su ipak napravili vrijeme na HS kao i svi ostali. A ne na SS, kako ti kažeš.

        Što se tiče napretka, opet ponavljaš pogrešnan podatak. Button je imao 1:13.613 u Q3, ali je Vandoorne imao 1:13.249 u Q2, i to im je najbolje vrijeme od prošle godine. Čak je i Button bio brži u Q2 sa vreenom od 1:13.453.
        Tako da nisu napredovali za 1.5 s nego za 1.1 s. A kad već pričamo o napretku red je da vidimo i ostale.
        Red Bull 1.6 s
        Ferrari 1.1 s
        Mercedes 1 s
        Force Inida 1.3 s
        Renault 1.5 s
        Toro Rosso 0.9 s
        Williams 1.2 s
        Sauber 2.4 s
        Haas 0.5 s



        1
        0

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        I Mercedes se nije zafrkavao na US zato što nisu znali kakav je HS, nego zbog taktike za sutrašnju utrku. Znaju oni vrlo dobro koliko je HS brža guma, ali isto tako znaju da bi potrošnja mogla biti velika. Pa su zato probali sa US da bi izbjegli korištenje HS na utrci. Probali i nije im upalilo, jer su ovdje razlike između njih i ostalih ekipa puno manje, pa im vrijeme na sporijoj US gumi nije garantovalo ulazak u Q3.



        2
        1

        1
  9. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    za pretplatnike:
    kako je f1 tv radila u kvalama?



    1
    1

    0
  10. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Ricci očekivano uzeo pole, s obzirom na sve što je pokazivao na treninzima..
    Odmah iza pravi gustiš u crveno – srebrnoj kombinaciji.. Seb-Ham- Kimi-Bottas… ufff..
    Već se pokazalo da Red Bull ima najbrži bolid na ovoj stazi.. i umjesto 1-2, dobili su 1-20.. njihov pulen Max je dodatno zašećerio sutrašnju utrku.. bit će ga zanimljivo vidjeti u duelima sa talentima odostraga; Ericsonom, Strollom i Hartlyjem.. možda i vidimo neki njegov fight s K-Magom za kojeg mnogi govore da je prljavi vozač..
    “Prljavi igraju prljavo”, rekao bi Max (barem mislim da bi :D ) pa čak i prognoziram njihov udes.. jednostavno, Max mora popuniti poker svojih grešaka u ovom vikendu, budući da je propustio kvale..
    Imamo sve preduvjete za pravu utrku, samo najveći je shit od svega što ću utrku zbog glupe obveze morati propustiti.. a shitttt



    13
    12

    1
  11. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Monako … Force India izgleda dobro, brzi od McLarena i Renaulta. Izgleda da im je taj zadnji ovjes donio balans.
    Kakva je situacija s Haasom, zar njima ne bi trebao odgovarati Monako?



    4
    4

    0
  12. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    ovaj krug će svi analizirati dugo, dugo….jer je skoro potpuno savršen. doduše na simulatorima se dalo odvoziti 1:09,035 ali to je ipak simulator u kojem ne možeš zginut. tabac je bio ključna točka razlike između seba i rikija



    8
    5

    3
  13. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    Sutra ce biti safety car radi Pobjesnjelog Maxa 99%. Tako da i Vet i Ham imaju dobre sanse da predju Riccia na strategiju. Sve zavisi u kojem trenutku utrke ce kepec zasrat i koga ce s*ebat.



    23
    16

    7
  14. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Koja guzvara u sredini. Sad cemo vidjeti tko ce slozit najbolju strategiju ?.



    4
    3

    1
  15. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Ljudi moji, Force India je iznenađenje vikenda.. na početku sezone očajna šasija, neuštiman bolid, a sad kad je najbitnije baš to oni potuku sve konkurente. Bravo!



    21
    14

    7
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      baš kao i uvijek, to sam iskreno i očekivao od njih, nije prvi put :D



      3
      2

      1
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Mislim da je to vec postalo pravilo. Svake sezone prvih 5 utrka tesko trazenje balansa i borba u Q2. Ako su ovako dobri u Monaku, kakvi ce biti u Kanadi ili na nekim stazama koje nisu ovako tehnicki zahtijevne. Svake godine se prica da se ne mogu nositi s Williamsom, McLarenom ili Renaultom po pitanju razvoja bolida tijekom sezone, a zapravo je suprotno, izgleda da im je to najveci forte. Svaka cast momcima te Estebanu i Perezu … rade vrhunski posao.



      16
      16

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Mislim da neće ove godine ponoviti 4. mjesto. Početak sezone je uštimavanje najboljeg paketa koji imaju. A činjenica je da su taj paket imali prethodnih godina za 4. mjesto. A ostatak sezone bereš plodove sa onim što si napravio, uglavnom prije početka sezone. Samo njima je trebalo malo više vremena za uštimavanje. Ipak su mala ekipa. A u ostatku sezone ne vjerujem da mogu parirati Renaultu. Renault je već prošle godine od Silverstonea bio najjači od ostatka grida. Samo što im je pouzdanost bila katastrofa. I jedan vozač kao da ga i nema…
        Ne očekuem da će u nastavku sezone moći parirati bogatijim timovima.

        Izgleda da su ovdje napokon upakovali taj čitav paket kako treba. Ali opet, razlike su minimalne. Još kad uzmeš u obzir da su im ovdje jako blizu ekipe sa slabijim motorima. Renault, McLaren i Toro Rosso. Pa i Williams je sa Sirotkinom bio jako blizu. Mislim da Williams od 2014. nije bio ovako dobar u Monacu. Ipak ima nešto u ovom novom smijeru bolida. :)



        4
        4

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @Pastor i da budu iza Renaulta, a ispred McLarena to im je ogroman uspjeh ipak su ovi tvornička ekipa.
        Kad smo već kod McLarena mislim da priče o najboljoj šasiji i da je prošlih godina bilo samo do motora lagano padaju u vodu.



        5
        1

        4
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ma činjenica je da su i Renault i McLaren, s obzirom na slabiji motor, negdje na vrhu sredine poretka što se tiče šasije i aerodinamike. Ali u odnosu na Red Bull su čisti prosjek.



        4
        4

        0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      malo sreće za moj manager. :D


      0
      0

      0
  16. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    ne znam zašto ali mi se mota mogućnost da se sutra botas i lui pljusnu na prvom zavoju a da će kimi proći naprijed



    11
    3

    8
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      S obzirom da želi novi ugovor i to na više godina i još starta iza Hama, a ne kraj njega, mislim da bi Bottas prije zakočio i skroz stao nego se zabio u kolegu?



      11
      11

      0
      • Blue Flag
        BrrZiiii Prikaži

        i to je sigurna verzija za “hladnog finca”…ali ako ga netko trkne od odozada i poskoči naprijed na kolegu? oduvijek se očekivala gužva na prvom zavoju i svi su oprezni, ali ovaj puta svi imaju ljepljive meke gume koje još nisu u funkciji i doći će do podosta pogrešaka iz tog razloga. unutarnja pozicija na startnom gridu je dobra samo za prvog ali ne i za ostale na toj strani



        1
        0

        1
  17. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Alonso i Sainz svoje renaulte dogurali fino. Ipak, neka mi netko objasni kako tvornička momčad i McLaren na istom motoru ko i RB zaostaju 1,3sec od dotičnih
    Šta to RB radi da toliko dobije od Renaulta?

    Sutra već vidim gužvu i da ako ferari i bude imao sreće da ne ispadne onda će se sami ukakit s taktikom ajmoooo forzaaa višeee



    7
    5

    2
  18. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Ricciardo odradio vrhunski krug, po običaju ovdje.
    Jel netko zna zašto je Vettel otišao bez davanja izjave, jel ljut zato što nije uzeo pole ili mu se samo nije pričalo sa DC??
    Ham odradio super posao da se ugura između dva Ferraria, ako ovako ostane sutra minimalizirao je gubitak bodova u odnosu na Vettela.
    FI neočekivano dobra, očito upgrade radi kako spada, ako su ovdje di im ne paše baš staza best of the rest, ne piše se dobro Renaultu i McLarenu za ostatak sezone.
    Ovo je već modus operandi njima, uhvate radnu temperaturu tek kad dođe karavana u Europu.



    4
    0

    4
  19. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Nitko Sirotkina da spomene, svaka cast majstore, a Haas razocaro neshvatljivo, Sainz lagano nabija komplekse Hulku. Ver zadnji, jaaaako zanimljivo!



    22
    21

    1
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Sirotkinu svaka čast.
      Hass očigledno da ima nekih problema “sa ovom stazom”, nešto je K-Mag pričao oko guma i balansa.
      A na osnovu čega Sainz nabija komplekse Hulku?
      Malo prejaka konstrukcija za 0,15sec prednosti u Q2.



      5
      3

      2
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        svezi haasa, izjava steinera nakon četvrtka:
        Steiner explained why the VF-18 was particularly uncompetitive in the first sector:

        It’s more tyre-related. We don’t have the tyre, when we go over the start/finish line the tyres are not in the window. At sector two I think we are 10th-fastest, roughly. At sector three we are also not so bad. So it’s mainly sector one I think we are going in a little bit too cold on the tyres. And then you lose your confidence, as you say, turn one if you brake and the front doesn’t grip you’re in trouble.



        1
        1

        0
  20. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Sutra svira Deutschlandlied <3 :mrgreen:



    5
    -3

    8
  21. Fernando Alonso
    Jelja Prikaži

    Forzaaa Fernandoooo!!



    13
    9

    4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.