Oprečne reakcije na povratak grid djevojaka u Monaku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 44 komentara

Nakon što su se u Monaku vratile grid djevojke došle su i prve reakcije. Stacey Copeland, boksačica i borac protiv seksizma, tvrdi da je pogrešno objektificirati žene u sportu i da grid djevojke ne pridonose ničemu.

Službeno, prije utrke nećemo vidjeti grid djevojke već modele u ulozi promotorica Tag Heuera, ali to je nekima svejedno zasmetalo.

“Nije pitanje ružnog i lijepog, poanta je u tome da seksualna objektifikacija žena u sportu nije OK.”

Podsjetimo, iz Liberty Medije su donijeli odluku o prestanku angažiranja grid djevojaka jer je to “protiv društvenih normi modernog društva”. Međutim, Lewis Hamilton i Sebastian Vettel nisu bili oduševljeni takvim potezom i pozdravili su povratak djevojaka u Monaku.

“Žene su nešto najljepše na svijetu,” izjavio je Hamilton.

“Monako je vrlo elegantan grand prix i kad dođemo na grid pokraj tih prekrasnih žena – to je VN Monaka i to je lijepa stvar.”

Sebastian Vettel je dodao:

“Ja volim žene. Mislim da izgledaju prekrasno. U krajnjoj liniji – danas se oko svega radi previše frke.”

Copeland je tijekom svoje karijere zagovarala izbacivanje ring-djevojaka iz boksa i kaže da je prekid takvih tradicija imperativ.

“Promjena je uvijek teška i uvijek će imati boljih i gorih trenutaka. Ali, samo zato jer smo uvijek nešto radili ne znači da to moramo i nastaviti.”

“Grid djevojke u F1 i ring djevojke u boksu su nepotrebne i nejednake, to moramo ispraviti.”

Zanimljivo, Lewis Hamilton je nakon svog benignog komentara očigledno došao pod udar društvenih aktivista i na svom Instagram računu se ispričao za eventualno neprimjeren komentar.


Odgovor

44 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Neverending story



    15
    15

    0
  2. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Bilo bi im bolje da su izjavili obojica žene su največe zlo bili bi na manjem medijskom udaru. Mislim stvarno reći ja volim žene i žene su nešto najljepše na svijetu i odma drvlje i kamenje nekih zatucanih samo-prozvanih boraca za ženska prava od kojih velika večina pati od kompleksa manje vrijednosti.
    Gdje ovaj svijet ide? Sve je jebeno naopako pa ti nemožeš ni kompliment dati da tamo neke udruge i feministkinje razapinju radi toga.
    Jebo ih onaj koji im je dao pravo glasa.



    42
    39

    3
    • Blue Flag
      BrrZiiii Prikaži

      illuminati agenda na djelu kroz koruptivno plačanje “nužnih idiota” da melju njihove planove za uništenje čovječanstva kroz MSM koji je u njihovim rukama (pogledaj naše novine i nove tv emisije kojom peru mozak svakoj slaboumnoj osobi u HR-ista šablona)….napisana taktika prije 100 godina….pa sad najnovije-instrukcije za 12 novih pravosudnih postupaka protiv bivših pedofila i ostalih bestijalnosti jer po novom pedofilija nije ništa zločesto….tak je krenulo sa feminizmom, lgbt pa do ovog najnovijeg. transgenderizma, transracializma….ima li išta normalnog od te “elite”, a po mom skromnom mišljenju-totalnih maloumnih bolesnika. mislim da bi toj eliti ostatak čovječanstva od 7,5 milijardi ljudi trebao zahvaliti na dosadaš njim genocidima i zamoliti ih da napuste planetu zemlju u vrlo kratkom vremenu jer nam ovdje ne trebaju po niti jednom kriteriju



      19
      16

      3
  3. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Tko je Stacey Copeland? ?



    15
    14

    1
  4. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Neka stave i par momčina ubildanih i problem rijesen.Ako vec misle da muska populacija degradira zene s time da su lipe na gridu prije utrke.

    Mislim to je kao prodavanje zenskog tijela a to isto prodavanje po modnim magazinima i predstavljanje takvog izgleda pod ‘normalnim’ navodi curice i djevojke na poremecaje u prehrani, ponasanju, ka neplaniroj trudnoci…Takvi, realni i opipljivi problemi pak ne zanimaju ocvale babetine koje na zalost nas i cijelog svijeta imaju svoj prostor u medijima, glasne manjine imaju sva prava danas.Iza svih tih glasnih manjina je uvijek novac ili osobni interes.



    5
    2

    3
  5. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    ipak ono najgore od svega: “ako vaše dijete osjeća bol odmah mu dajte opioid tablete”….stvorimo nove ovisnike o “lijekovima “!…to se događa na tv reklamama ovih dana, a maloumni ( više maloumne) odmah to prihvaćaju kao vrijednost….jer bilo je na tv !…potpis 13 bloodliner-a/sotonista koji su naravno što po narodnosti?



    8
    6

    2
  6. Haas
    V-T-L Prikaži

    A Slavica bi danas radila na blagajni u Kauflandu



    15
    15

    0
  7. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Samo neka budu na gridu, cure su same pristale na to, a i tko ne bi htio bit na lijepim lokacijama i pored faca kao što su F1 vozači.



    11
    10

    1
  8. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Kad nam je društvo danas napravljeno od šećera…



    2
    2

    0
  9. Formula1
    f1zd Prikaži

    Svaka čast Luji, nadam se da se malo opametio..
    Sjećate se kad se ispričavao jer je rekao da haljine ne nose dječaci? :facepalm:



    2
    0

    2
  10. Sebastian Vettel
    Brumica Prikaži

    Dvojila sam bih li komentirala članak ili ne, no na nešto se kao žena koja prati F1 moram osvrnuti. Možemo biti pobornici grid djevojki ili ne i meni su te rasprave skroz ok, ako su argumentirane i ne omalovažavaju one koji u njima sudjeluju. Nažalost, ovdje se mogu pročitati komentari poput “jedi govna”, “androgene iskompleksirane feminističke grupacije” i “jebo ih onaj koji im je dao pravo glasa”. Ako se uklanjaju komentari koji su manje uvredljivi od navedenih, zašto ti isti još uvijek stoje na portalu? Volim čitati zanimljive diskusije ispod članaka, ali ovakvi primitivni komentari me baš žaloste i bacaju negativno svjetlo ne samo na forumaše koji ovdje pišu, već i na portal na kojem su napisani.



    18
    14

    4
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Izbrisani su komentari koji su pretjerani. Što se tiče ovog ostalog, mislim da rasprava nije ništa oštrija ili blaža od onog kako se inače raspravlja o bilo kojoj drugoj temi.

      A sad što se tiče teme, naravno da je feminizam u modernom obliku postao groteska i predstavlja samo sitan dio populacije. Meni je simpatično kako sve ovisi o području u kojem netko djeluje. Kod nas je dovoljno otvoriti Gloriju ili bilo koji drugi trash magazin i feministkinje bi imale 30 ženskih imena i prezimena koji svojim ponašanjem, stavovima i izgledom više omalovažavaju žene nego bilo koja muška javna osoba. No, znaju dobro kako će proći ako kritiziraju Severinu ili neku drugu popularnu trendsetericu.

      Što se tiče grid djevojaka, ja nisam nikad pročitao da se ijedna djevojka žalila na svoj posao, upravo suprotno. Prozivati se borcem za prava nekoga tko samovoljno radi nešto što nikom ne škodi – to je suvišno moraliziranje koje savršeno karakterizira rastući apsurd modernog doba.



      37
      37

      0
      • Blue Flag
        BrrZiiii Prikaži

        bravo ante…respect. previše kopiramo amerikance koji su sami sebe dozvolili uništiti na mnoge bolesne načine, što nama Hrvatima zaista ne treba. Sodoma i Gomora ne treba biti na našim prostorima



        5
        5

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        pohvale za komentar i za moderaturu. ;)



        7
        7

        0
      • Sebastian Vettel
        Brumica Prikaži

        Čini i se da je važno odvojiti komentare feministiknja i feminista koji se takvima prozivaju jer je to nešto o čemu za danas puno govori i onih koji stvarno žive feminizam kao pokret koji zagovara prava žena. Gloria i drugi treš magazini savršeni su primjeri pomodarskog feminizma, a svaki drug članak je mizogini.

        No, kad već raspravljamo o grid djevojkama, one meni kao takve ne smetaju i prema mom mišljenju, naglasak je stavljen na skroz krivu stvar. Ako ćemo gledati tako, zašto nitko ne poziva na bojkot i ukidanje izbora ljepote, emisija poput top modela i slično? Ono što ja vidim kao problem jest što grid djevojke predstavljaju žene u F1. Koliko malo čitamo o drugim ženama koje rade na drugim pozicijama u F1? Djevojkama se šalje poruka da u F1 mogu ući samo ako su lijepe i mršave, a ostale pozicije su rezervirane za muškarce. Ako te zgodne cure žele biti grid djevojke i zarađivati na taj način, super za njih, ali ajmo staviti fokus na to da se potakne zapošljavanje žena i na drugim pozicijama.

        Ante, tebi hvala na razumijevanju, a sad se odjavljujem jer ipak je ovo sportski portal i mislim da sam zasad napisala sve što mi je bilo na duši :D



        8
        4

        4
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Koliko malo čitamo o drugim ženama koje rade na drugim pozicijama u F1? Djevojkama se šalje poruka da u F1 mogu ući samo ako su lijepe i mršave, a ostale pozicije su rezervirane za muškarce. Ako te zgodne cure žele biti grid djevojke i zarađivati na taj način, super za njih, ali ajmo staviti fokus na to da se potakne zapošljavanje žena i na drugim pozicijama.

        Mislim da tu griješiš. Nije poanta zaposliti više žena, nije poanta niti da količina muškaraca i žena u F1 bude 50% – 50%. Poanta bi trebala biti da poslodavca nije briga za spol, nego da gleda samo i isključivo kompetentnost. Ako netko ne dobije posao jer je žena – to je katastrofa. Ali jednako tako – ako netko dobije posao zbog “izjednačavanja spolova”, a da nije najkompetentniji za taj posao – jednako velika katastrofa. Dakle, cilj bi trebao biti jednaka prilika za sve, a ne jednak ishod za sve.

        Nema na čemu, hvala tebi na razumnoj raspravi. Oko ove teme se lako krene u histeriziranje.:)



        33
        33

        0
      • Sebastian Vettel
        Brumica Prikaži

        Krivo si me shvatio, apsolutno se slažem s tim što si napisao: kompetencija uvijek prije spola :) Problem vidim u tome što se djevojčice od samog početka obrazovanja više usmjerava na “tipično ženska” zanimanja. Zamisli komentare kad cura voli aute, hoće postati inženjerka ili mehaničarka pa ju se automatski uvjerava da je to za muške. I onda naravno da teško dolaze do tih pozicija u F1, kad je generalna percepcija da su to muška zanimanja i što jedna žena može znati o autima. Koliko se meni puta u običnim raspravama fanova, ne samo o F1, nego i o dugim sportovima koje pratim, dogodilo da me se ne shvaća ozbiljno jer sam žensko jer žene ne znaju što je ofsajd, a kamoli objasniti što je DRS i kako funkcionira. Ukratko, ne podržavam pozitivnu diskriminaciju pri zapošljavanju, već tvrdim da žene mogu biti jednako sposobne i uspješne kao i muškarci u određenim zanimanjima :D



        9
        6

        3
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Slažem se, ali baš sam nekidan čitao najnovije statistike, možda ćeš i sama to znati obzirom na okolnosti. U skandinavskim zemljama se najviše u svijetu napredovalo za ravnopravnost spolova, odnosno “jednakost prilike” za sve. I koji je rezultat? Razlika u biranju “muških” i “ženskih” poslova nije manja, odnosno postotak ne teži ka 50-50, nego je razlika sve veća. Naravno da ne treba diskriminirati i svatko treba moći pokušati raditi što god želi, to svaka mentalno zdrava osoba zna, ali kad svaki spol pustiš da bira što želi raditi – razlike u odabiru poslova bit će veće, nećemo doći do tih feminističkih “50-50”, i to je ok.



        8
        7

        1
      • Sebastian Vettel
        Brumica Prikaži

        Mislim da je skandinavski model socijalne politike, obiteljske politike i zapošljavanje, uz sve nedostatke koje ima, ipak najbolje što trenutno imamo. Tih 50-50 je dosta nezgodna priča i nedostižan broj po meni jer kao što i sam kažeš, ne možemo ljude natjerati da se bave onim što ne žele. Pa čak i da npr. samo 15% cura studira inženjerstvo, a uvažava ih se kao jednako kompetentne i potiče ih se u obrazovanju, onda smo već postigli nekakav napredak.



        6
        6

        0
      • Ferrari
        TifosiJopa Prikaži

        Provedeno je istraživane na bebama i mladim majmunima a rezultati su pokazali da muške više privlače stvari a žene više privlače lica(živa bića). Kako se društvo “oslobađa” genetika sve više izlazi na vidjelo pa u zanimanjima tipa psihologija, biologija , kemija (vezana za ljude) dominiraju žene, a u gradnji, inženjerstvu , pa onda i u motosportu (vezano za stvari) dominiraju muškarci.To što smo jednaki ne znači da smo isti jer imamo različite interese i karakreristike , pa će prema tome uvijek postojati (pretežno) muška i (pretežno) ženska zanimanja.



        8
        6

        2
      • Sebastian Vettel
        Brumica Prikaži

        @TifosiJopa a što ako ti kažem da su ženski i muško poslovi socijalni konstrukt koji su nastali kao posljedica položaja žena i muškaraca u prošlosti? Ne bih toliko isticala genetiku kao glavni faktor zašto odabiremo određena zanimanja. Nije toliko ni problem odabira, koliko negiranja sposobnosti da smo i jedni i drugi jednako sposobni uspješno obavljati zanimanja “drugog spola”. Naravno da nismo isti, ali to što nismo isti nekim strujama služi kao argument da ne budemo ravnopravni, što je tužno.



        2
        -1

        3
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Naravno da postoje poslovi koji su primjereniji ženama, isto kao i poslovi koji su primjereniji muškarcima. Nikakva prošlost nije razlog tome. To je jednostavno biologija.
        Pošto mi ovdje raspravljamo o sportu, uzmimo na primjer atletiku. Ili bilo koji fizički sport. Niko tu ne brani ženama da treniraju i više od muškaraca. Ali na kraju se sve svodi na jednu činjenicu. Muškarci su fizički jači i brži. Naravno da najbolja ženska sprinterica može biti brža od prosječnog muškarca. Ali ne može primirisati najboljem muškarcu. Zato je stvar u profesionalnom sportu vrlo jasna. Muškarci i žene se ne mogu takmičiti međusobno.
        Naravno da bi najbolja sprinterica oderala sve nas ovdje na 100 metara, ali mi nismo profesionalne atlete. Ali zato ima tamo onih koji jesu, i tu će se stvar uvijek jasno odrediti. Kada bi najbolju sprintericu stavili u utrku sa najboljim muškracima nebi imala šanse. I to je OK.
        Feminizam je samo pokret koji traži ravnopravnost žena gdje im odgovara. Zašto se ne priča o neravnopravnosti muškaraca u poslovima koji su primjereniji ženama? Priznala to ili ne. muškarci su ipak ovdje glas razuma, jer nisam nigdje čuo da neko od muškaraca traži jednaka prava u “ženskim” poslovima. A ženski i muški poslovi postoje, i uvijek će postojati.



        6
        5

        1
      • Sebastian Vettel
        Brumica Prikaži

        @Pastor ne znam zašto se ne čita s razumijevanjem, pa nigdje nisam napisala da očekujem da se muškarci i žene međusobno natječu u istim kategorijama u sportu jer naravno da žene ne bi imale šanse. Muškarci kao frizeri, kuhari, učitelji, odgajatelji ženama ne smetaju, dapače ponekad su i pozitivno diskriminiranih jer ih u određenim profesijama (npr. psihologija ili socijalni rad) nedostaje. Odmaknimo se od biologije, ono o čemu ja govorim jest da žene danas i dalje imaju manje šanse u npr. politici ili na rukovodećim pozicijama. Ovdje sam pisala konkretno o zanimanju inženjera jer se tiče F1 i jer me smeta što su žene u F1 isključivo prikazane preko grid djevojaka, tu i tamo koja PR asistentica, novinarka i to je to. Nigdje nisam napisala da očekujem da se ravnopravno natječu s muškarcima u F1 jer znam da to nije realno.


        0
        -1

        1
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Odmaknimo se od biologije, ono o čemu ja govorim jest da žene danas i dalje imaju manje šanse u npr. politici ili na rukovodećim pozicijama.

        Opet ja Zašto imaju manje šanse? Žena je slobodna kandidirati se na bilo kojim izborima, zašto misliš da ima manje šanse? Pa ljudi biraju, a žene čine većinu populacije, ako ćemo tako gledati. Što se tiče privatnih firmi, barem tu imamo slobodno tržište – naravno da žena može težiti ka rukovodećim pozicijama, ili isto tako može osnovati svoju firmu i voditi po svojoj želji i volji. Veća riba pojede manju, to je brutalna kompetentnost, spol se u feminističkim retorikama često izdvaja kao jedan faktor za kojeg iskreno nemam pojma kakve veze ima i sa čim.



        9
        9

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Fizičke osobine ne važe samo u sportu. Jednako važe i u ostalim poslovima. Žene mogu raditi u F1. U svakom boxu vidimo po koju. Ali i tu će raditi vjerovavatno neka pametnija koja zna mozgat oko nekih tehničkih detalja. A neće na primjer držati gedoru u rukama, i mijenjati oštećene dijelove bolida između FP3 i Q. Niti će mijenjati gume u boxu.
        A to što ih ima manje i na tim pozicijama na kojima mogu raditi je više zbog interesa za tim poslom, nego do toga da im neko brani da se time bave.
        To što bi ti htjela biti inženjer ne znači da većina žena jedva čeka da se nađu na tim pozicijama. Ipak većina žena bi htjele da budu modeli, pjevačice i sl…

        Vjerovatno ima dovoljno žena koje žele biti inženjeri, da popune sva takva radna mjesta u F1. Ali sam siguran da muškaraca ima puno više koji žele taj posao. Pa opet ti dođe na isto, sposobniji dobije posao. Timovi imaju veći izbor muškaraca za te poslove. Jednostavno zbog prirode posla.



        3
        3

        0
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      @Brunica
      Uz sve dužno poštovanje.
      Ja osobno nemam ništa protiv niti feminizma niti homoseksualca niti njihovih organizacija. Ali kada mi te organizacijue i tako zvani borci za prava krenu diktirati(kao manjina) kako bi se večina trebala ponašati i mi kao večina bi trebali prihvatiti njihove vrijednosti kao što je naj bolje vidljivo na primjeru obitelji i kako bi se trbalo redifinirati pojam Roditelj i Otac ili Majka e onda i ja imam pravo se boriti za svoja uvjerenja kao što se sve žene koje su pogođene i izgubile svoj posao radi feminizma i sličnih organizacija imaju pravo boriti za svoja bogom i rođenjem data prava.



      15
      11

      4
  11. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    živimo u dobu kad je sve uvreda, seksizam ili nešto treće.

    samo zanimljivo, nađu se određeni ljudi koji će braniti nekome da zarađuju novac i uživaju u svom poslu, samo zato što oni misle da je to seksizam ili nešto treće….
    Meni je tragikomično da se nekome nešto brani što voli, što je po meni kršenje prava na slobodu, 10 puta gore seksizma koji ionako ovdje ne postoji?

    ne dira mene što nema više grid djevojki, već to što neko ne može raditi posao koji želi i voli zbog bar ženski koje nikad nisu vidjele onu stvar pa svoje frustracije liječe na drugima.



    22
    21

    1
  12. Rover
    zjurina Prikaži

    Dotična šizi (da ne kažem nešto drugo) jer kao takva kakva je, nebi mogla na grid ni pod razno.

    Odi se ti lijepo mlati po ringu kad već voliš tučnjavu, a prave djevojke, i koje se osječaju takve, pusti na miru da šetaju gridom i pokažu svijetu svjesno svoju ljepotu.



    20
    16

    4
  13. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    A ko pita tu glupaču. Jedino koga treba pitati za mišljenje su same te djevojke koje se bave tim poslom. Ako njima ne smeta, ko je ta Copeland da odlučuje umjesto njih.



    16
    13

    3
  14. F1puls
    Ice Prikaži

    Brumica nisi u pravi kad kažeš:
    ” a što ako ti kažem da su ženski i muško poslovi socijalni konstrukt koji su nastali kao posljedica položaja žena i muškaraca u prošlosti? Ne bih toliko isticala genetiku kao glavni faktor zašto odabiremo određena zanimanja. Nije toliko ni problem odabira, koliko negiranja sposobnosti da smo i jedni i drugi jednako sposobni uspješno obavljati zanimanja “drugog spola”. Naravno da nismo isti, ali to što nismo isti nekim strujama služi kao argument da ne budemo ravnopravni, što je tužno.”

    Evo jednostavnog dokaza. Misliš li da bi ti mogla obavljati jednako dobro posao jednog rudara, radnika na građevini ili bilo koji posao gdje je potrebna snaga?

    Naravno da ne bi, ali to nije samo po sebi ni dobro ni loše, nego poslijedica prirodne razlike u građi tijela muškaraca i žena.
    I naravno da muškarci i žene trebaju biti ravnopravni, hvala Bogu da smo došli na tu razinu razvoja društva, ali RAVNOPRAVNOST ne znači da smo BIOLOŠKI JEDNAKI.

    Zašto se ta Copeland ne tuče u ringu sa jednako teškim muškarcima?
    Zašto se ni jedna feministica ne bori za odnos 50:50% odnos među rudarima i građevinskim radnicima ili radnicima čistoće?

    A ovo o socijalnom konstruktu je presmješno, da je odabir zanimanja posljedica položaja žena i muškaraca u prošlosti. Da, točno je da žene u prošlosti nisu imale prava koja zaslužuju. Danas imaju i ta je borba u razvijenom svijetu završena.
    Ali feministice onda više nemaju razlog postojanja pa se ide u drugu krajnost, da se moraš ispričati što kažeš da su žene lijepe.



    16
    14

    2
    • Sebastian Vettel
      Brumica Prikaži

      Nek si ti meni mansplainao i uletio s radikalnim primjerom rudara. Da ti odmah odgovorim, ne, ne bih mogla raditi taj posao, ali to ne znači da ne postoje fizički jače žene od mene koje bi mogle. Ne tako davno bio je primjer jedne gospođe kod nas u RH-a koja nije mogla naći posao u struci pa se prekvalificirala u zavarivačicu i sad radi na brodogradilištu. NIKAD nisam napisala da smo biološki jednaki, jer nismo, ali onda mi objasni manjak žena na rukovodećim pozicijama, niže plaće za isto radno mjesto i stakleni strop. To su problemi koji nemaju apsolutno nikakve veze s biološkom raznolikošću. O socijalnom konstruktu nije smiješno nego istinito, jer su žene u prošlosti bile primorane raditi samo unutar obitelji, a čak i kad su dobile prava, usmjeravalo ih se zanimanja koja su slična ulozi majke i brizi za obitelj. Borba nije završena jer još uvijek ima mjesta za napredak, ali ja završavam ovu raspravu jer što god napisala, prema tvom mišljenju, očito nemam pojma o čemu govorim.



      3
      -7

      10
      • Blue Flag
        dFixxx3r Prikaži

        Ice je sve lijepo rekao savršeno točno osim da je borba završena. Nije. Ženama se i dalje uskraćuje ravnopravnost u razno raznim sredinama.
        U drugu ruku nevidim kakve to veze ima sa F1 djevojkama i mislim da je glupost tu nastavljati tu borbu za ravnopravnost jer šta onda treba ukinuti manekenke modele i općenito žensku ljepotu iz svih slojeva društva?! Idotizam



        10
        9

        1
      • Blue Flag
        BrrZiiii Prikaži

        baš mi je drago da postoje žene koje prate F1…iako sam novi ovdje za sada vidjeh vas dvije…super !



        3
        2

        1
      • Ferrari
        TifosiJopa Prikaži

        Ah, kad smo kod tog famoznog mansplaininga NE MOGU SI POMOĆ.

        “ali to ne znači da ne postoje fizički jače žene od mene koje bi mogle” – ćini mi se da ljudi često griješe u shvaćanju pojma muška zanimanja- to ne znači da ne postoje žene koje to zanima i koje za to nisu kvalificirane već da ima više muškaraca koji su za to zainteresirani isto vrijedi i za obrnute slučajeve.

        “niže plaće za isto radno mjesto”- to je feministički mit – u svim razvijenim zemljama za isti odrađeni posao dobiva se ista plača ali razlika nastaje kad se gleda zarađeni novac u životnom vijeku a tu postoje razlozi ( statistički – npr muškarci češće pitaju za povišice i rade više prekovremenih sati, a žene češće odlučuju ostati na porodiljnom)

        “objasni manjak žena na rukovodećim pozicijama”- aj ti objasni manjak žena na svim poslovima opasnim po život

        ” nemaju apsolutno nikakve veze s biološkom raznolikošću” – doslovno sve ima veze sa genetikom u većoj ili manjoj mjeri pa i taj socijalni konstrukt

        “stakleni strop”- pa nije baš da nema žena na vodećim pozicijama ali ih za sada ima manje ( broj će se sigurno povećati ) – NE ZNAM, ali možda jednostavno to više odgovara muškarcima.

        ” završavam ovu raspravu jer što god napisala, prema tvom mišljenju, očito nemam pojma o čemu govorim”
        – ne nego imate različita mišljenja( zašto se ljudi danas tako brzo uvrijede kad cuju misljenje koje se kosi sa njhovim) i DI TI JE RASPRAVLJACKI DUH!



        7
        5

        2
      • David Croft
        Dome_Senna Prikaži

        Ljudi moji ja ću se morati složiti s Brumicom. Na nekom krajnjem zapadu, muškarci i žene stvarno jesu izjednačeni i primaju jednake plaće i uvjeti su im jednaki. Ali bude li mi netko tvrdio da je kod nas u RH isto tako, komentar neću niti pročitat do kraja. Od razno raznih zlostavljanja na poslu do nemogućnosti napredovanja i težeg dolaska do rukovodećih pozicija. Ali nažalost tako će biti uvijek i za svih. Ne samo žene i muškarce. Zamislite da ste vi poslodavac i dan je za razgovore za posao. Nevezano što naše društvo gura i nalaže sva ta sranja o jednakosti, vaš mozak će uvijek stvoriti određenu percepciju ili stereotip, nesvjesno. Ja ću u prvim sekundama kada netko ušeta u prostoriju i prije nego što se predstavi stvorit percepciju. I ta percepcija će uvijek biti različita, bilo da dođe visoki uglađeni muškarac u nekom šminkerskom odijelu/polo majici sa podignutom kragnom kojem na čelu piše “šu*ak”, cura sa istetoviranim vratom i pirsingom u nosu, rom ili osoba koja se bori s puno puno prekomjerne težine. Navedeni će mi nažalost imat puno puno puno više za dokazat kako bi dobili posao od nazovi “normalne” osobe. I žao mi je što je tako, ali bazirano na nekim mojim stereotipima (koji se u pravilu pokažu točni) to je jednostavno tako. I smatram da ima puno puno puno više drugih diskriminiranih skupina od žena. A te skupine i dalje šute. A feminističke organizacije se dižu na takve banalne gluposti i došle su evo do toga da su pretjerale s ovim branjenjem grid djevojaka. To je apsolutni apsurd zauzet se za nečija prava a pritom ćeš ih diskriminirat za druga!! Ejjj, o čemu mi pričamo hahaha.. Međutim kako sam shvatio ono što je Brumica htjela objasniti i većina vas nije uspjela shvatiti je to da bi se više trebalo prikazivati priče o ženama koje su na nekim malo “jačim” pozicijama u Formuli 1, tipa logistika i razni oblici menadžmenta, neke pozicije sa određenom odgovornošću. A ne samo one u kojima su one zahvaljujući svojim fizičkim izgledom. I to stoji, u redu. Ali isto tako živimo u doba kad seks stvarno sve prodaje, ne znam postoji li više reklama ili spot za pjesmu (domaći ili strani) u kojoj nema golotinje. Žene se stvarno gleda kao na komade mesa i to me ljuti jer ih osobno poštujem i svi bi ih trebali poštovat (after all to su nečije kćeri, sestre, mame, cure supruge), ali još me više ljuti kad te žene SAME NAPRAVE DA IH SE TAKO GLEDA! I kad same nemaju poštovanja prema sebi pa hodaju polugole okolo.

        Međutim da sada ne odem predaleko u neke teme, F1 je stvarno jako jako jako konkretna organizacija po pitanju ravnopravnosti. Zašto to kažem? Prošle godine na mojem fakultetu ekonomskom u Rijeci, bila je konferencija o pričama tih ljudi koji su uspjeli u biznisu i među svim govornicima našla se i dama koja je studirala na mom faksu i radila u Formuli 1. Bila je jedini razlog zašto sam odlučio otići na konferenciju i bit na istoj 5 sati samo da nju čujem. Poslije konferencije sam je zaustavio da pitam kako je došla do posla. Odgovor mi je slomio srce… ? Prvo je radila kao hostesa u boksu od Ferrarija! I potom je napredovala do toga da radi u organizaciji određenih stvari za pojedine utrke. Znači može se, a njoj je upravo izgled dobro došao da uđe u organizaciju i upozna sve te ljude. Tako da po tom pitanju mi muški smo zakinuti hahaha i morali bi se na druge teže načine boriti da uđemo u svijet F1. I to je u redu, tako će uvijek biti i tako bi uostalom i trebalo biti. Sve u svemu ona je jako draga cura i rekla mi je da se uspjela sprijateljiti s Fernandom, Buttonom i Julesom Bianchiem.


        0
        0

        0
  15. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Grid dečki? Hahahaha :’)



    3
    3

    0
  16. F1puls
    Ice Prikaži

    Brumica je napisala:
    “Ne tako davno bio je primjer jedne gospođe kod nas u RH-a koja nije mogla naći posao u struci pa se prekvalificirala u zavarivačicu i sad radi na brodogradilištu. NIKAD nisam napisala da smo biološki jednaki, jer nismo, ali onda mi objasni manjak žena na rukovodećim pozicijama, niže plaće za isto radno mjesto i stakleni strop.”

    Pohvalno za gospođu, no to je iznimka, ne pravilo. Zašto? Zato što je posao zavarivanja lakše raditi muškarcu nego ženi.
    Ta je žena zavarivačica jer ne može naći drugi posao, ne zato što želi biti zavarivačica.

    Niža plaća za isto radno mjesto je jedna od najvećih laži kojom su preplavljeni masovni mediji.
    Opet postoji jednostavno objašnjenje zašto to nije istina.

    Kad bi žene stvarno bile manje plaćene za isti posao koji radi muškarac, svi bi zapošljavali žene jer im se to više isplati. Zdrava logika kapitalističkog društva, stvar ekonomije.
    A to nije točno, poslodavci i dalje zapošljavaju muškarce.

    A zašto ima manje žena u rukovodećim pozicijama je opet stvar biologije. Muški i ženski mozak različito fukcioniraju. Znanstveno je dokazano da je tako. Čak i poznati feministi, doktori i stručnjaci iz Amerike, gdje je feminizam poprimio razmjere pošasti su to isticali, naravno sugerirajući na to da su žene pametnije.

    A mjesta za napredak ima, možda ponegdje u hrvatskoj u zabačenim selima.
    U razvijenom svijetu, na zapadu, većem dijelu europe je gotovo.
    Žene imaju ista prava kao muškarci. I trebaju imati, ja se potpuno slažem s tim.
    Ali nisam glup da ne vidim što se događa.
    Feministice su u zapadnom svijetu izgubile smisao postojanja. Zamisli što bi ti uradila da ti netko dođe i kaže da tvoj posao više nije potreban?
    Pa naravno da bi gledala kako da zadržiš interes poslodavca da te zadrži u poslu i izmislila bi nove načine zašto te treba.

    Samo mi odgovori, na jedno pitanje. Jel tebi izgleda normalno, sad te pitam kao ljudsko biće, da mi se moraš ISPRIČATI jer si mi rekla da sam zgodan ili lijep?
    Kao što je Hamilton to morao na svojem facebooku ili twiteru gdje već, jer je rekao da su žene lijepe.



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.