Hamilton i Vettel savjetuju Leclerca

Izdvojeno

Danas je održana press konferencija vozača za VN Monaka na kojoj su sudjelovali Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Charles Leclerc i Romain Grosjean.

Jedno od zanimljivih pitanja bilo je ono namijenjeno Hamiltonu i Vettelu:

“Leclerc je ušao u Formulu 1 s velikim očekivanjima od njega baziranim na rezultatima iz nižih kategorija. Isto je bilo i s vama kada ste stigli u Formulu 1. Što biste mu savjetovali kako da se nosi s tim pritiskom i velikim publicitetom i što mislite o njemu kao vozaču?”

Sebastian Vettel

“Nije bilo toliko priče tijekom mog ulaska u Formulu 1, nisam osvojio GP2 prvenstvo. Veliki publicitet je opravdan i ako oko njega nema toliko publiciteta onda ne znam oko koga bi trebao biti. Prošetao se kroz sve kategorije i pripada ovdje. Savjetujem mu da ne sluša priče oko sebe i da samo uživa. Vozimo najbrže bolide na svijetu i tome bi se trebao radovati, a ne onome što se događa oko Formule 1. Mislim da je važno što si tu. Znaš zašto si tu i zašto želiš biti tu. Gledaj na ono što ti je bitno, a ostalo ne bi trebalo biti tvoja briga.”

Vettelu je na kraju njegovog odgovora dodano pitanje:

“Očekuješ li ga kao svog momčadskog kolegu u nadolazećim sezonama?”

Nijemac je odgovorio:

“Ne odlučujem tko će sjediti kraj mene, trebali biste pitati Maurizija. Ali, ne vidim zašto ne. Očito je da su pred njim više godina nego ispred nas ostalih ovdje. Iskoristio je prilike u utrkama i osvojio bodove s bolidom koji nije na toj razini.”

Lewis Hamilton

“Bilo je lijepo prošlih godina gledati s ekipom niže kategorije. Uvijek smo tražili taj talent koji će se probiti. Formula 1 trebala bi biti vrh ovog sporta, što i jest, ali u njoj bi trebali biti najbolji vozači iz cijelog svijeta. Trenutno se ne može reći da u Formuli 1 imamo sto posto najbolje vozače iz svih nacija diljem svijeta. Lijepo je vidjeti uistinu talentiranog mladića koji je pronašao put, ima potencijal za velike stvari. To ne možemo reći za ostale vozače koji su stigli u Formulu 1 proteklih godina.”

“Na kraju krajeva, teško je doći u Formulu 1 zbog toga što je ovo vrlo skup sport. Ne možemo uvijek imati najtalentiranije vozače koji imaju novac, ali lijepo je vidjeti pravi talent koji se probio u ovaj sport. Želim mu sve najbolje i najvažnije je da ostane prizemljen, te da bude okružen obitelji. Samo uživaj u vožnji, ne shvaćaj ovaj sport preozbiljno. Svako nadolazeće iskustvo bit će način za učenje, bilo dobro ili loše, ali to će te učiniti onim što jesi.”

Leclerc je pozorno slušao savjete dva prvaka i na kraju se zahvalio.

[donacija]


Odgovor

10 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Malac sjedi kraj 2 cetverostruka svjetska prvaka koja ga samo hvale.. Sigurno vrhunski dozivljaj.. A Lujo malo okrzno i nacin ulaska u F1 :)



    38
    38

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Seb asked about the idea of having Lewis alongside him at Ferrari next year…
    Hamilton: “He has a veto so that wouldn’t happen!”
    Vettel: “I don’t!”

    :rofl:



    20
    18

    2
  3. Formula 1
    1883 Donator Prikaži

    Seb na ovoj slici kao agent Smith :D



    16
    16

    0
  4. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Leclerc mislim da cu za tebe navijati kao sto sam navija za MSc sto me vraca u djetinstvo i nezaboravne uspomene s V10 masinom, ok masina se nevraca sigurno al dominacija s Ferrariem mozda da ???



    28
    27

    1
  5. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Vrlo nesuptilno Lujo o Strollu i njemu sličnima. :mrgreen:



    21
    20

    1
  6. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Šta je ovo, press konferencija slijepaca ili su svi fanovi Ray Charlesa?



    8
    1

    7

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.