Lauda: Mogući je odlazak Mercedesa iz F1

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 1 min 23 komentara

Moguće je da Mercedes napusti Formulu 1, tako glasi upozorenje F1 legende i Mercedesovog neizvršnog direktora Niki Laude stoga što se Mercedes sada pridružio Ferrariju u prijetnjama oko odlaska nakon 2020. godine.

Top momčadi nisu zadovoljne planovima Liberty Medije za 2021. po pitanju pravila o pogonskim jedinicama i predloženom ograničenju budžeta.

Lauda je sve ovo komentirao:

“Postoje ograničenja za top momčadi.”

“Postoji mogućnost da jedan ili netko drugi izađe van ako vidi da stvari idu u krivom smjeru.”

Mercedes je potvrdio kako će se pridružiti Formuli E 2019. godine.

“Prije samo tri godine, nikada ne bi dao Formuli E priliku,” rekao je šef momčadi Toto Wolff.

“No, vremena su se promijenila.”

Međutim, Wolff tvrdi kako F1 za Mercedes i dalje ostaje top prioritet.

“Formula 1 je jedina globalna platforma koja prenosi naš brand,” rekao je Wolff.


Odgovor

23 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Merc i Ferrari nece nigdje, ovo su pregovori i pozicioniranje.



    9
    8

    1
  2. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Pa, zašto više nema djevojaka na stazi, pa nisu bile gole? Sad su djecu stavili pored bolida i to je pogrešno”, rekao je Lauda.

    Bravo Niki :D



    15
    15

    0
  3. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Meni ne smetaju klinci pored bolida, ali mi fale komadi.



    11
    11

    0
  4. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    nek ostanu kao proizvođač motora i ja zadovoljan.



    2
    0

    2
  5. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Dugo se nije javio Horner kako će Red Bull možda napustiti F1. Možda je sve to Libertyjeva koreografija kao: -Mi se borimo s momčadima po pitanju pravila ali ipak ćemo uspjeti progurati ….!



    2
    -1

    3
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Zašto bi RB napustio F1 zbog pravila. Ove promjene koje sekiraju Mercedes, Ferrari i ostale motoriste idu njima na ruku.



      5
      4

      1
      • Marlboro
        McKruno Donator Prikaži

        Komentar je bio samo zbog toga jer je Red Bull konstantno prijetio odlaskom 2016-e. I napisao sam da je to valjda samo PR novih vlasnika uz pomoć momčadi. Niti Ferrariu niti Mercedesu trenutno ne odgovara napuštanje F1 karavane zbog ogromnog publiciteta za razliku od npr. Wiliamsa.



        2
        -1

        3
  6. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Osobno ne vjerujem da ce Mercedes ili Ferrari napustiti F1 jer im je to ogromna reklama i podiže imidž jedne i druge firme. A opet sa druge strane ako se to dogodi i ako zavrse i jedni i drugi u Formuli E onda bi bilo moguce da formula E zasjedne na mjesto F1 po gledanosti i svemu ostalome. Ja osobno nebih pratio F1 da ju napuste 2-3 top momčadi. Sa druge strane ako nema ograničenja za te top momcadi onda ce ova razlika između prve tri i ostalih biti i dalje tu i mozda ce se s vremenom jos povecati a onda ovaj sport nece biti toliko zanimljiv koliko bi bio da se za prvaka bori 4-5 momčadi.



    7
    5

    2
  7. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Ne dao Bog…


    0
    -4

    4
  8. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Postoji mogućnost da izađu, samo što je ona jako mala :)


    0
    -3

    3
  9. Mclaren
    wilson Prikaži

    Pošto se u zadnje vrijeme toliko govori o formuli E, probao sam gledati zadnju utrku u Berlinu ako se ne varam. Osobno mi to izgleda, odnosno zvuči na utrku mlinaca za kavu. Sve je to pet, auto natjecanje kao i svako drugo, ali kao da gledam nijemi film. Tako da ću ipak nastaviti sa praćenjem F1 kakva god bila. Dok je ima.



    1
    -4

    5
  10. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    nekako mi se čini da će uskoro početi 3D utrke….malo zemlja , malo po zraku…za jedno 5 godina to možemo očekivati…..



    2
    1

    1
  11. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Zbog toga je malo vjerojatno da cemo gledati Formulu 1 gdje su svi konkurentni (donekle). Pravila su postala toliko detaljna da nece vise biti novih inovacija poput onih o kojima smo citali tijekom zimske stanke…Ako se donese ikakva ideja koja bi unistila dominaciju nekog tima ili koja bi dovele u pitanje konkurentnost tima odmah se prijeti izlascima i to je zavrsena prica. Gdje bi ovaj sport bio da je Ferrari 1996 otisao iz sporta ili Mclaren 1993…Znam da nije ni sasvim uredu sad promjeniti pravila koja odgovaraju Mercu i Ferrariju, ali nikad se nece naci savrsena odluka. Ono sto ja mislim je da bi svi trebali “pojest govno” da se tako izrazim, odnosno pretrpit ta pravila jer sport je i dalje u silaznoj putanji, a svake godine sve vise i vise se udaljava od onoga sto se nekad smatralo Formulom 1. Vremena se trebaju mijenjat i sport napredovat, ali ne ga i unistavati ?
    Naletio sam neki dan na intervju s Briatoreom i par intervjua sa Schumijem…Uhvatila me nostalgija onako zesce ?



    5
    2

    3
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Upravo je s Briatoreom kao šefom Benetona i kasnije Renaulta počelo truljenje F1.

      Ferrari prijeti izlaskom ne zbog promjene pravila nego zato što se ide u smjeru Renault Clio kupa – standardizacijom dijelova.

      Navodno se pojeftinjuju motori, a proizvođačima se nameću novi troškovi razvoja motora bez MGU-H. To nije samo odsarafiti jednu komponentu, to znači na druge načine nadomjestiti njenu ulogu. Dakle novi R&D.

      Za iduću godinu budu ispočetka računali aerodinamiku jer su rasturili prednje i zadnje krilo, a kao idemo pojeftinit :)

      Formula 1 nikad nije bila sport za siromake iz Centralne Afrike nego za velike dečke. Zato ne vidim razloga zašto bi ograničavali potrošnju. Kome je skupo neka ide u drugu seriju prikladnu za svoje mogućnosti, kao što ja jedem i kupujem ono što si mogu priuštiti.

      Ja dobijem ospice kad čujem riječ show. Ne treba poboljšavati show – treba sport ostaviti na miru.



      13
      11

      2
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Ma nisam mislio na taj nacin za Briatorea vec vrijeme kada sam poceo pratiti F1 (iako sam tad bio klinac da se jedva sjecam icega), a i zna se za koga navijam ?…Ja sam bio protiv uvodenja ogranicenja budzeta upravo iz razloga sto onda to nema smisla za momcadi koje imaju brdo novca i godinama razvijaju bolid, ali nisam ni pretpostavio da ce od 2014 krenuti sve prema dolje sto se tice broja gledatelja, glupavih odluka FIA-e i upravo one zurbe sto donose pravila kako kome padne na pamet…Formula 1 je oduvijek bio trkaci sport i pritiskanje do maksimuma a od te 2014, pa cak i prije, gleda se na stednju (motori, komponente…ne mislim na novac), elektroniku i bave se idiotarijama poput promjena loga itd. a manje vise nitko ni ne spominje ovo najbitnije. Samo cekam dan kada ce bolidi voziti vozace, a ne obratno ?. Shvacam da ce jos malo 2020. da se vremena uzasno brzo mijenjaju i nebi trebali zapet u utrkama kao iz 1950. ali mijenjanje gluposti i upravo to sto kazes da se ne moze nista ostaviti na miru je pomalo suludo te zbog toga pozdravljam odluku o promjenama koje bi barem priblizile timove, dali vozacima vecu ulogu i ako je ikako moguce vratili nas malo u proslost. Nekad sam govorio da treba samo dati podjednake bolide i nek se utrkuju, ali pogledao sam par utrka iz drugih kategorija (Formula E, Formula 2…) i nista nije slicno F1. Ova kategorija treba imat svoj “DNA” kako kazu, a ne skupljati dijelove iz drugih (WEC, Formula E…)



        5
        4

        1
    • Ferrari
      Markozaja Prikaži

      Ja danas gledao na YouTube-u top gear ferrari fxx na stazi..shumi vozio..u tom je auto motor iz formule..v12 kako to lijepo zvuci..pogledaj video..svidit ce ti se..dobri stari atmosferci


      0
      -1

      1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.