Talijanski mediji: Ferrari polako odustaje od Ricciarda i želi zadržati Raikkonena još jednu sezonu [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 32 komentara

S početkom europskog dijela sezone započinju i špekulacije o vozačkim transferima. Najviše prašine diže se oko mjesta u Ferrariju kojeg trenutno ima Kimi Raikkonen, a očekuje se da bi do kraja europskog dijela sezone, odnosno do VN Italije, mogli dobiti konačan odgovor na to pitanje.

Talijanski mediji pišu kako Australac Daniel Ricciardo ima opciju s Ferrarijem, ali je sve izvjesnije kako oni žele zadržati Kimija Raikkonena na još jednu sezonu.

Iz Ferrarija navodno dolaze informacije kako se Kimi ove sezone odmah sastao s bolidom i brzo se prilagodio na SF71H. Štoviše, na početku sezone je ponekad bio brži od Sebastiana Vettela. Iako kvalifikacijski rezultati govore suprotno, Raikkonen je često petkom puno lakše pronalazio setup, dok je Vettelu trebalo vremena dok se navikne na novi Ferrarijev bolid.

Raikkonen je trenutno 4. u poretku vozača, ali treba uzeti u obzir da je imao i dva odustajanja. U ostalim utrkama je bio na pobjedničkom postolju, te je sakupio 48 bodova, što je više od onog što je Ricciardo uspio u Red Bullu koji je ovu sezonu započeo s puno boljim bolidom nego prošlih godina.

Glasine kažu da su u Maranellu na početku sezone potpisali predugovor s Ricciardom po kojem blokiraju njegove pregovore s bilo kojom drugom ekipom, a taj predugovor ističe na ljeto kad se očekuje da ćemo saznati Ferrarijevu konačnu odluku.

[vozac broj=”7″ ime=”Kimi Raikkonen” momcad=”Ferrari” sezona=”2018″]

Iako je Vettel nekoliko puta rekao da nema problema s Ricciardom i da nisu imali osobnih razmirica niti u sezoni u kojoj je on izgubio od Australca, jasno je da preferira Raikkonena s kojim je i dobar prijatelj. Kimi nije kontroverzna ličnost, sudjeluje u razvoju bolida i ne igra političke igre unutar ekipe.

Talijanski Motorsport piše da je ovoga svjestan i Ricciardo te da će u Monte Carlu biti razgovora o tome što slijedi za jednu i drugu stranu. Naravno, on ne želi čekati pola sezone da bi dočekao zatvorena vrata u Ferrariju, posebno zato jer Charles Leclerc tako dobro napreduje u Sauberu, ali bi mu eventualno trebala još jedna ili dvije godine, možda u Haasu, kako bi bio spreman podnijeti pritisak dolaska u Ferrari.

Po svemu sudeći, sudbina Raikkonena je u njegovim rukama. Zna da mora izbjeći šuplje vikende za zaborav kako bi u potpunosti uvjerio Ferrari da ga zadrže. Taj posao je vrlo dobro započeo u prvih pet utrka ove godine.

Koga bi iduće sezone voljeli vidjeti u Ferrariju?

Rezultati

Loading ... Loading ...

[donacija]


Odgovor

32 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Ne znam odakle autoru informacija o predugovoru, ali ima logike, s obzirom da Ricci još uvijek, kako on kaže, nikud ne žuri sa novim ugovorom.

    Bilo bi super kad bi Riccardo otišao u Mercedes umjesto Bottasa.
    Mada sudeći po izjavama Wolfa male su šanse i za to.
    Sve su prilike da će ostati u RB.



    10
    7

    3
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Bez razmišljanja Ricciardo.



    15
    6

    9
  3. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Želim svježu krv u Ferrariju, makar to značilo trzavice u timu. Čini mi se da se i Vettel previše uljuljao zbog manjka konkurencije. Vrijeme je da se ublaži ta vozač 1-2 politika.



    10
    1

    9
  4. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Ricciardo se nalazi na najgorem mogućem položaju – na ničijoj zemlji..
    I sam zna da u Red Bullu nema kruha da postane prvak budući da se ondje već sad zna tko je ondje nb1 i tko će biti nb1..
    U Ferrariju možda da za njih ne vozi Seb.. može Seb stalno pričati da mu je svejedno hoće li Ricci doći među crvene, no svi znamo da su to bajke.. Kimi je Sebu k’o šlag na torti..
    U Mercedes – preteško.. Nije Lewis glup da si na vrat stavi verziju Rosberg 2.0..
    Ukratko, RIccijeva mana je to što je predobar i što se jednostavno nalazi u krivoj vremenskoj crti..
    za njega bi bilo najbolje da čeka onu novu eru F1, no 3 godine.. puno je to.. do tada može postati nesretan poput Hulka..



    27
    27

    0
  5. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Ako planiraju dovest Leclerca za 2020. najlogičnije je da Kimi ostane



    14
    13

    1
  6. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Volio bih vidjet Ricciarda, ali Kimi je stvarno dobro krenuo u ovu sezonu, a pošto Leclerc napreduje sve više možda je bolje pričekat.



    7
    6

    1
  7. Fia
    Trapgio Prikaži

    navijam za Kimi, dobro je počeo ovu sezonu, još malo bolji nastupi u utrci i mislim da ga treba zadržati
    Riccardo je ekstra lik, očito neigra igre ko i Kimi, možda će za njega najbolje bit da ostane u RB i da se izbori za naslov jer virujem da će oni uskoro biti konkurentni za naslov



    7
    6

    1
  8. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Kimija volim ali bih radije gledao Vettel vs Ricci.



    16
    10

    6
  9. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ricci ovdje gubi kako se god okrene. Bottas i Kimi su u formi.

    Evo iskreno kolko god volio Kimija, mislim da bi Ricci bio bolja opcija. Zasto? Jer me strah da ce Kimi opet “magicno” pasti u formi cim se ugovor potpise. Ko drugo, mozda malo neozbiljno od mene, ali Kimi je magnet za pehove. Toliko pehova ima vec dugi niz godina da je to smijesno postalo

    No opet je pitanje kako i kada bi se Ricci prilagodio.

    Jedino ako Kimi zaista i slj godine pruzi dobru formu pa nakon 2019. ili 2020. uzmu Leclerca. Onda je logicnije ostaviti još Kimija.

    Previše je ovdje pitanja i mogućnosti da bi se sa sigurnošću moglo reći sto je najbolja opcija.



    20
    19

    1
  10. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Leclerca , da ga ne bi slučajno izgubili u budućnosti…



    5
    1

    4
  11. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Leclerc je još premlad za Ferrari, ali sve mi se čini da će Kimi još ne jednu, nego dvije sezone provest u Maranellu te bi onda na njegovo mjesto mogao uskočit Monegašanin.
    Mogao bi i Bottas u Ferrari nekim čudom ako mu mečka neda ugovor na dulje razdoblje (navodno mu se nudi na godinu dana, a on želi 2 i više).



    9
    7

    2
  12. renato2107 Donator Prikaži

    Po meni, Ric je tu u velikom problemu. Sad ulazi u vrhunac karijere, kad je još dovoljno mlad a i dovoljno iskusan, pokazuje to odnosom (i trpljenjem) MadMaxa. Merc ga sigurno neće, a Ferrari mislim da isto ne. Za njega je realna opcija RedBull, pod uvijetom da max radi toliko gluposti da ni suci ni uprava neće to trpit, pa im on spasi dupe svojim bodovima, ili da kojim slučajem pikne na sreću McLaren ili Renault. Renault je u naletu i rastuća ekipa, možda kad bi, kao što je Hamilton riskirao kad je išao u Merc, promjenom pravila jedan od timova iskočio i on se tad našao u pravoj ekipi u pravo vrijeme. McLaren, poznato da Alonso donosi i odnosi lošu sreću, ne bi se čudio da kad on ode, oni se iduću sezonu preporode. Dok opet, istovremeno biti u momčadi koja je kupac Renaulta ili u Redbullu s Hondom, nije neka obečavajuća budućnost.



    7
    3

    4
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      ?? Eh moj Crni Alonso gdje smo dosli…K’o crna macka. Kad te vide da prelazis iz garaze na pit wall garant se prekrize. Ja osobno ne vjerujem u takve gluposti, ali ajde…Htio sam reci da ce Ricci ostati u Red Bullu gotovo sigurno. Renault ne dolazi u obzir jer su jos daleko, daleko iza, Ferrari ce ostaviti Raikkonena jos ovu godinu, a Mercu trenutno nista ne fali. Sad ostaje vidjeti samo koju cemo masinu gledati ispod poklopca – Honda ili Renault



      13
      10

      3
  13. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Nisu ga otkantali kad su realno mogli, a sada je pak u formi i trebalo bi mu se zahvaliti. Po meni teška odluka. S jedne strane ako Kimi ostane bit će mi drago, s druge ako Ricci ne dođe biti će mi žao. Uvijek je dobrodošla svježa kvalitetna krv, a i iskreno treba Vettela malo prodrmati i reći mu dobro jutro. Stalno se spominje ta dobra atmosfera u momčadi i kako Kimi ne igra političke igrice . Nakon par godina jedne te iste priče mogu samo zamahnuti rukom. Treba njemu pod hitno prave konkurencije.
    U svakom slučaju Ricci je za mene prave opcija (koja btw ima svoje mane u vidu povremenih performansi), ali i to mi je prihvatljivije nego da najave dolazak Verstappena ili Hamiltona.



    18
    17

    1
  14. Master_F1 Prikaži

    Vettel i Ricardo opet da voze zajedno, OK. Šta ako se mladi Lecrelc pokaže pa bude sledeće godine Ferrari htio mladnog vozača, tko će onda otpasti. Vettel ili Rici?
    Rici bi mogao i u McLaren, zavisi koliko se Alonsu još vozi, mogao bi ga u budućnosti zamjeniti. Mogao bi i u Renault, jer Renault sve više napreduje. Kad bi bilo, šta bi bilo…..



    8
    7

    1
  15. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Ja sam si dao za pravo maštati kako bi bilo kada ne bi cirkulirali samo Ricciardo i Kimi već i Bottas. Pa na primjer da se dogodi situacija da imamo Bottasa ili Ricciarda u Ferrariju sa Sebom, Kimija ili Bottasa u Red Bullu sa Verstappenom i Kimija ili Ricciarda u Mercedesu sa Lewisom. Oni drugi scenariji u kojima bi #1 vozači top tri momčadi mogli biti zajedno u timu neću ni zamišljat. :P
    Znači ovdje govorim o kombinaciji Hamilton – Verstappen, Hamilton – Vettel i Verstappen – Vettel. Eh kakva bi to bila uzdrmana Formula 1…



    4
    4

    0
  16. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Po meni Charles treba još malo trenirati na manjim bolidima. Kimi mi nikad nije bio nešto simpa, a pogotovo nakon podija u Monacu 2017. Znači dobijete 2.mjesto u Formuli 1, ne u karting utrkama na pisti u Križevcima ili gdjegod..nego FROMULI 1, i on lagano namrgođena faca bez osmijeha. Bato, sta nije u redu s tobom?? Tako da bih volio vidjeti Daniela u Ferariju. :)



    4
    -27

    31
  17. Ferrari
    goran181 Donator Prikaži

    Neka odvozi jos jednu sezonu a potom Leclerc nastupa



    1
    -2

    3
  18. Lotus
    weki66 Prikaži

    KIMMI KAKAV GOD DA JE…JASNO JE DA SU NJEGOVE NAJBOLJE VOZACKE GODINE PROSLE I DA ON VISE NIJE ONAJ KIMMI …..ALI STO SE TICE MOMCADI I RAZVOJA BOLIDA I SETUPA MISLIM DA JE ON DRAGOCIJEN…….. I TO TREBA CIJENIT….. PO MOM MISLJENJU



    3
    -4

    7
  19. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Kimi i dalje ima brzinu u jednom krugu, moža Q to ne govore ali tip moze odvesti najbrzi krug i tu ga smatram jednog od najboljih na gridu. Ali njego race-pace je kriminalan, stalno vozi neke privatne utrke. Za Ferrari kao konstruktora i momcad neka druga opcija bi bila puno bolje rjesenje. Ako se misle natjecati protiv Mercedesa, RedBulla mislim da bi trebalo uzeti nekog drugog vozača koji posjeduje tu vrlinu da dostavlja Nedjeljom. Prvi mi u redu stoje Ricciardo, Perez i Hulkenberg. Mislim da bi ova trojica cak jos vise motivirali Vettela da se pokaze u najboljem izdanju. Ricciarda krase vrhunska pretjecanja i vozača inteligencija.
    Perez od ove trojice mi je najlošiji Subotom, ali zato posjeduje vrhunski race pace i čuvanje guma.
    Hulkenberg uz višak kilograma i dalje je vrhunski Q te je jos konzistentan, da zna napravit poneku greškicu ali te greske se mogu nabrojati na prste jedne ruke.



    2
    -2

    4

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.