Alonso: Još nam nedostaje brzine na pravcu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Fernando Alonso priznaje da McLaren i dalje ima problema s maksimalnom brzinom na pravcu. Nakon prelaska s Hondinih na Renaultove motore nadali su se rješenju tog problema, ali je Alonsovo pretjecanje Charlesa Leclerca na utrci u Barceloni pokazalo da je stanje daleko od idealnog.

“Pola utrke sam proveo iza Charlesa i bilo je teško, definitivno.”

“Još uvijek nam nedostaje brzine na pravcu da bismo mogli pretjecati. Radimo na tome. Znamo koje slabosti ima ovaj bolid i nadamo se da ćemo uskoro naći rješenja.”

Svih šest bolida pogonjenih Renaultovim motorom je bilo na dnu brzinske zamke u kvalifikacijama. McLaren je pritom bio posljednji od njih, ako se izuzme Nico Hulkenberg koji je imao tehničkih problema. Francuski proizvođač već neko vrijeme najavljuje nadogradnje, o čemu smo pisali jučer.

Alonso vjeruje da je McLaren na pravom putu kad su u pitanju nadogradnje koje su donesene u Španjolsku. Sad je ispred njih nadoknađivanje zaostatka za Red Bullom.

“Nije kao prije da nam treba puno različitih okolnosti da se sve namjesti. Nedostajala nam je pouzdanost, brzina u utrci, ponekad isporuka snage iz baterija, ponekad aerodinamika, ponekad mehanički grip… Bilo je tu puno toga za ispraviti.”

“Sad znamo da imamo isti motor kao i Red Bull i sve je na nama. Sve je na razvoju šasije da uhvatimo priključak i uklonimo zaostatak. Motivirani smo da nam to uspije.”

“Mislim da smo na pravom putu. Novi paket je isporučio ono što smo očekivali od njega. To je uvijek dobar poticaj za sve u tvornici i za sve planove koje imamo.”

[donacija]


Odgovor

7 komentara

  1. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Znamo to vec Alonso nemoras svaka dva tjedna nam to spominjat :P



    3
    -6

    9
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Hebena Honda.



    6
    5

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.