Williams: Znali smo od prvog kruga na testiranju da smo u problemima

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Tehnički direktor Williamsa Paddy Lowe kaže da su od prvog kruga predsezonskog testa znali da su u značajnim problemima s novim bolidom.

Bolid je bio sporiji od svog prošlogodišnjeg prethodnika u 3 od 5 utrka ove godine.

“Od prve minute kad je ovaj bolid izišao na stazu znali smo da imamo određene probleme s kojima ćemo morati pozabaviti. Nismo još donijeli nadogradnje koje bi to riješile pa ne očekujemo da će biti bolje. Ali, doći će vrijeme i za to.”

Nagađa se da će Stroll i Sirotkin morati čekati sve do VN Njemačke, 11. utrke sezone:

“Razumijemo probleme, barem tako mislimo, ali u ovom poslu ništa se ne može garantirati.”

“Dobra vijest je da imate veća nadanja za budućnost jednom kad otkrijete probleme. Mi ne otpisujemo ovu sezonu, morali bismo to riješiti još ove godine.”

Williamsova forma dolazi u najgorem trenutku jer ih glavni sponzor Martini napušta na kraju ove sezone i nije tajna da se traži nova sponzorska financijska injekcija.

“Nema pravog odgovora na to zašto nismo brzi osim zbog toga jer nismo napravili dovoljno dobar posao. Ja nisam dovoljno dobro odradio svoj posao. S ekipom sam 12 mjeseci i postoje stvari na koje smo morali reagirati ranije, a nismo.”

“Naravno da je to teško gledajući s komercijalne strane, takav je ovaj sport. Morate prepoznati što trebate napraviti i onda to i napraviti.”


Odgovor

7 komentara

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Kad bi barem mogli imati 4 pay drivera. Ili 6. 8 još bolje. Ima li netko info da li bi Martini ostao s njima da imaju vozača starijeg od 25? Pričalo se da Martini uvjetuje sponzorstvo s barem jednim vozačem koji je na 25 +?



    2
    1

    1
    • Sebastian Vettel
      sf16-h Prikaži

      Navodno da to nije razlog, nego se martini općenito povlači iz sporta… Bilo je govora o tome kad se objavila vijest da ih martini napušta.
      A i vjerujem da nisu išli kontra martinija i njihovog ugovora nego su postigli dogovor neki s njima za vozače.



      1
      1

      0
  2. Jenson Button
    Foxi_HR Prikaži

    Ovaj sport su pojeli novci… nekad se za frakciju iznosa troškova što vozača, što logistike, što tehnike i tehnologije moglo nastupati i sport je bio dostupan većem broju manjih ekipa koje su inovativnim pristupom i ponekad idejama na rubu pameti rušile barijere i snove velikih tvorničkih ekipa.
    Nažalost, danas gledamo sterilizirane laboratorije na kotačima koji bitno umanjuju značaj i utjecaj vozača na utrkivanje, te onemogućavaju direktno natjecanje bez umjetno izvedenih situacija. Samo čekam kada će se uvesti prečice u F1…
    Zamislite… dva bolida sa istim motorom i istom snagom (Merc-Williams), a među njima razlika svemirskih 3-4 sekunde. Vratite sport gledateljima, pojednostavnite tehnologiju i smanjite apetite.
    F1 ne zagadi u cijeloj sezoni koliko zagadi Brodsko-bosanska rafinerija u tjedan dana!



    7
    5

    2
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Nešto je u ovom sportu opako naopako……… Bernie nikada nije trebao prodati F1 prava Liberty Media. To je ista situacija, kao što je Geroge Lucas prodao prava na Star Wars…. Disney sada gleda mlatiti lovu…..

      Ne znam…. žao mi je što F1 nepovratno propada….. valjda će neki novi auto sport iznići iz pepela ove i ovakve F1…..

      Hvala na odličnom zaključku:

      nekad se za frakciju iznosa troškova što vozača, što logistike, što tehnike i tehnologije moglo nastupati i sport je bio dostupan većem broju manjih ekipa koje su inovativnim pristupom i ponekad idejama na rubu pameti rušile barijere i snove velikih tvorničkih ekipa

      :thumbs:



      5
      4

      1
    • Mattia Binotto
      SamoFerrari Prikaži

      Ima li još nešto na Zemlji da novac nije pojeo?



      4
      4

      0
  3. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    I kaj ste napravili po tom pitanju?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.