Vettel: Ferrari ima tri slabosti na kojima mora poraditi

Sebastian Vettel vjeruje da njegova momčad mora riješiti tri problema ako žele izbjeći poraz poput ovog kojeg su doživjeli u Barceloni prošlog vikenda.

Lewis Hamilton je dominirao tom utrkom ispred Valtterija Bottasa, dok je Vettel završio van pobjedničkog postolja nakon drugog zaustavljanja u boksu.

Kimi Raikkonen je odustao zbog problema s pogonskom jedinicom iako je nakon petka promijenio motor, a Maurizio Arrivabene je cijeli vikend opisao kao “vikend u kojem ništa nije pošlo kako je trebalo”.

“Nismo bili dovoljno brzi,” kaže Vettel koji sad kasni 17 bodova za Hamiltonom.

“Ako to ne možemo vidjeti onda smo slijepi. U prvom stintu nismo imali brzine.”

“Osim toga, mučili smo se pomalo s gumama tijekom cijelog vikenda. Promijenile su se, to je istina, ali su se promijenile za sve. Naš cilj mora biti da ih tretiramo bolje, a ne gore od svih ostalih.”

“Treće – mislim da je pouzdanost bila loša. Kimi je imao problem s motorom i morao je odustati iz utrke.”

“Ako ne vidimo te tri stvari onda ne postoje isprike.”

Nakon par teških utrka po njihovim standardima – Mercedes je imao očiglednu prednost u Španjolskoj.

Vettel kaže da se Ferrari ne može oslanjati na to odgovara li im neka staza ili ne.

“Rekao sam puno puta da je ova ekipa jaka i da imamo puno potencijala, ali mislim da također moramo osigurati da nam se ne događaju ovakvi problemi.”

“To nije bio dobar dan, ali važnije je shvatiti zašto je to bilo tako i riješiti probleme za iduće utrke.”

“Imali smo nadogradnje za Španjolsku, a možda su neki donijeli više toga od nas. Imali smo drukčije gume koje su možda njima više pomogle nego nama.”

“Čemu to pomaže? Čemu traženje isprika? U krajnjoj liniji – nismo bili dovoljno brzi za pobjedu i na tome moramo raditi.”

Iduća utrka je VN Monaka na kojoj se Mercedes tradicionalno mučio više nego na ostalim stazama. Vettel kaže da je važno zapamtiti Španjolski poraz čak i ako se u Monaku dogodi sjajan rezultat za Ferrari.

Kratko je prokomentirao i test koji je odradio jučer. Ferrari je dobio određene ideje koje sad mora pretvoriti u realnost:

“Bilo je dobro testirati neke stvari. Sad je na nama da poduzmemo potrebne korake.”

F1puls je otvorio svoj webshop. Jednostavno, brzo i jeftino do majica s F1 motivima.Leave me alone!- Pogledaj majice i cijene
- Najprodavanija majica

Komentiraj

Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...