F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Pirellijeva budućnost u Formuli 1 nakon 2019. upitna?

Luka Kolak

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Pirelli nije siguran želi li produžiti ugovor s Formulom 1 nakon sljedeće godine, ali su sigurni kako neće sudjelovati u pregovaračkom ratu.

Talijanski proizvođač je jedni dobavljač nakon što je preuzeo tu ulogu od Bridgestonea 2010. godine.

Razmiljvo je kako je kompanijin izvršni potpredsjednik i glavni izvršni direktor Marco Tronchetti Provea rekao shareholderima u četvrtak da njihova participacija u F1 nakon 2019, do kada traje ugovor, nije zagarantirana.

U konferencijskom razgovoru, Tronchetti Provera je rekao kako sudjelovanje Pirellija u F1 bilo zadovoljavajuće te da za njih nije esencijalno da ostanu u Formuli 1 zbog visoke prisutnosti u internacionalnom motosportu.

Pošto je Pirelli također jedini dobavljač i za svjetsko superbike prvenstvo, talijanski proizvođač opskrbljuje 460 automobila i motora svake godine.

“Kao što uvijek znamo reći, Formula 1 nam super odgovara te bismo bili sretni i ponosni da ostanemo,” rekao je glasnogovornik Pirellija.

“Ali ako se nađemo u pregovaračkom ratu, ni pod koju cijenu nećemo ostati.”

Pirellijeva era u Formuli 1 je obilježena visokom degradacijom guma koju su tražili šefovi utrka kako bi začinili utrkivanje.

Kompanija je predstavila višestruke komponente koje čine sedam različitih guma u rangu od hypersoft do superharda.

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

7 komentara

 1. Niki Lauda wapi Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Zanimljivo kako fali jedna godina do općih pregovora o svemu i svačemu.


  0

  0
 2. Michael Schumacher Ferrari Maniac Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  U tom slučaju, nadam se da će doći do pregovaračkog rata.  10

  1
 3. Niki Lauda wapi Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Ma svejedno je, samo je bitno da li se gumaru zavrće ruka da poboljšava show ili ga se pušta da radi svoj posao “kako bog zapovjeda”.  4

  1
 4. gazda15 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Mislim da je bolje imat više proizvođača guma, i da se takmiče unutar pravila, kao i prije.  2

  3
 5. Lewis Hamilton smr201 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Svi koji misle da treba vise proizvodaca guma bi pitao da li zelite da prvenstva odlucuje to tko je pogodio sa odabirom proizvodaca guma kao sto je nekoc bilo?
  Tek onda bi imali pogodovanja nekim ekipama, tipa da imamo Bridgestone i Pirelli i Ferrari odabere jedne, a Mercedes druge sta mislite da li bi Bridgestone slusao Ferrari pri izradi komponenti ili Haas i FI.
  Ista stavr s druge strane bi li Pirelli jednako uzimao primjedbe od Mercedsa i Williamsa?
  Naravno da nebi, tek onda ostale ekipe ne bi imale nikakve sanse za pobjedama.  3

  1
  • Tricolore Gorila Ante Vetma glavni urednik Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

   Grozna je ideja više proizvođača guma. Po meni gume trebaju biti iste za sve, čvrste, bez promjena unutar sezone i da ih se što manje spominje u utrkivanju.   5

   1
  • Lewis Hamilton smr201 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

   Slazem se, bilo bi super da se preskoci svaka druga komponenta, onda bi imali manje komponenti i dovoljno velike razlike medu njima da se nebi moglo dogoditi da vecina bira “sporije” komponente za start.
   Tipa da ide HS, SS, M, H ili nesto u tom stilu.


   0

   0