Palmer tvrdi da bi Leclerc mogao iduće godine u Ferrari

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 25 komentara

Bivši vozač i trenutni analitičar britanskoj BBC-a, Jolyon Palmer, tvrdi da bi Charles Leclerc mogao dobiti vozačko mjesto u Ferrariju iduće sezone.

Leclerc je imao težak početak sezone, ali je onda impresionirao u Azerbajdžanu i Španjolskoj, te deklasirao svog timskog kolegu. Palmer misli da se radi o budućoj zvijezdi.

“Još je rano, ali ako nastavi u ovom smjeru – bit će u igri za veliko sjedalo,” kaže Palmer.

“Čini se da je to očigledan izbor za Ferrari u budućnosti.”

Leclerc je dio Ferrarijevog juniorskog programa i nije tajna kako talijanska ekipa pažljivo motri što se događa u Sauberu.

Neimenovani izvori unutar ekipe kažu da Ferrari navodno već razmišlja o njegovoj promociji na mjesto Kimija Raikkonena iduće sezone.

Druga mogućnost bila bi promocija u Haas na mjesto izgubljenog Romaina Grosjeana.

“Nakon teškog otvaranja sezone punog malih grešaka i nedostatka ritma – čini se da je Leclerc našao svoj tempo i sad je imao dvije izvanredne vožnje u nizu.”

“Šesto mjesto u Bakuu je sjajno, ali nakon toga odraditi još jednu zrelu utrku u Barceloni je skoro još impresivnije.”

“Konzistentnost može biti jako teška za početnike i Leclerc odlazi u Monako s dobrim momentumom. To čak i nije veliko iznenađenje s obzirom na to da je prošle godine u Formuli 2 bio nezaustavljiv.”

“Bilo je iznenađujuće kako se mučio u početku protiv Ericssona. Šveđanin je vozio odlično i osvojio bodove u Bahreinu. To je svijet Formule 1 očekivao od Leclerca.”

Palmer kaže da je iz prve ruke svjedočio Leclercovom talentu:

“Imao sam prilike pogledati njegovu telemetriju još iz GP3 prije par godina. Moj brat je bio njegov timski kolega i mogao sam vidjeti Leclercovo ponašanje u bolidu.”

“Sve što je radio imalo je odliku prvaka. Bio je korak iznad ostalih. Impresivno.”

Ono što je zanimljivo jest činjenica da bi promocija Leclerca stavila Ricciarda u vrlo nezgodnu poziciju:

“Dok Leclerc ima ovako impresivne performanse, a Bottas u Mercedesu radi dobar posao – to nije dobra vijest za Ricciarda.”

Zanimljivo, Leclerc već sad nakon 5 utrka u Formuli 1 ima 9 bodova, što je ukupan skor koliko je Jolyon Palmer prikupio u svojoj cijeloj F1 karijeri.

[donacija]


Odgovor

25 komentara

  1. gazda15 Prikaži

    Svakako najeftinija varijanta za Ferari, al to njima nikad nije bilo bitno.



    3
    2

    1
  2. Ferrari
    jura718 Prikaži

    eto, komentirao sam prije da zaslužuje nagodinu mjesto u Ferrariju, pa sam pokupio mnoštvo negativnih komentara… i dalje stojim da bi on trebao zamijeniti Kimija, jer ima sve odlike budućeg šampiona, pa ako je Max mogao onako rano ići u Red Bull, ne vidim zašto Leclerc nebi mogao nakon jedne sezone voziti za Ferrari



    14
    14

    0
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ja mislim da je Ferrariju najjednostavnije odmah gurnuti Giovinazzija u Haas, a Leclerca ostaviti u Sauberu. Mislim da Leclercu ne treba još jedna prilagodba na novi bolid unutar sezone. Iako, Haas je sličniji Ferrariju nego Sauber, pa je onda manji šok za 2019.

    Do Monze mogu vidjeti što se zbiva i tamo kad su svi reflektori upereni u Ferrari objaviti da će u 2019. Ferrari voziti Vettel i Leclerc, a da Kimi ostaje u crvenom kao voditelj službe za odnose s javnošću.
    Doduše možda i Giovinazzi iznenadi, ali njega bi onda bila manja šteta ostaviti u Haasu koji je prilično dobar, još godinu ili dvije dok Vettelu dopizdi.

    Kao navijač Scuderie volio bi jednom vidjeti da uzmu nekog ispod 30 godina pa makar to bilo i na “štetu” Kimija.



    6
    1

    5
  4. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Sljedeće.. a možda i ove godine evo njega u Haasu umjesto Groznog. ;)



    6
    5

    1
  5. Marlboro
    F1 Dk Prikaži

    Jos je on mlad polako nemora odma u Ferrari jos malo iskustva koju godinu i onda u Ferrari !



    4
    4

    0
  6. joker505 Prikaži

    Ma bilo tko da dodje umjesto kimia sezona je samo pocela a on je vec izgubio sansu da se bori za naslov kao i prosle god



    2
    -6

    8
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Kimi mi je drag ali vise puta sam istaknuo da bi dao npr Ri ciardu sansu. No bez obzira na sve, Kimi je u utrkama di je zavrsio bio jako dobar dok za ova dva odustajanja nije kriv nikako. Da nije ima9 peh u boks i sada sa PU lako moguce da bi po bodovima bio ispred Vettela. Previse kikseva u pocetku ima Ferrari a ne Kimi ili netko treci.



      11
      11

      0
      • joker505 Prikaži

        Naravno i meni je kimi jedan od najdrazih vozaca i ako ferari osvoji titulu volio bih da je kimi osvoji al to nazalost nije realno za ocekivati on vise nije materjjal za osvakanje titule a mislim da vozac njegova kalibra nije zasluzio da ga ferari koristi da uspori mercedes na stazi i na taj nacin unistavaju njegovu taktiku mislim da se on sam treba povuci a ne da ceka da ga ferari odbaci kad oni to pozele



        6
        5

        1
  7. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Ne vjerujem da će Leclerc već iduće sezone biti u Ferrariju. Dečko je nevjerojatan talent, to je jasno pokazao u svojim juniorskim danima, a u posljednje dvije utrke u F1 radi sjajan posao.

    Međutim, Ferrari nikad nije zapošljavao mlade i neiskusne vozače. Najneiskusniji kojeg se ja mogu sjetiti, a da ga je tad zaposlio Ferrari je Felipe Massa koji je uoči 2006. imao tri trkaće sezone i jednu kao test vozač. Sumnjam da će za Leclerca raditi iznimku, njega prije mogu vidjeti u Haasu, pogotovo ako Grosjean nastavi svoj niz.



    6
    6

    0
  8. Ferrari
    Funkguru Prikaži

    Isto tako bi Botas mogao izgubiti mjesto u McL i doći u ferrari….nije nemoguće


    0
    -5

    5
  9. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    To se vec spominjalo i prije. Osobno sam vec prije izrazio misljenje da podrzavam taj potez. Isto ce sakupljati bodove kao i Kimi, jasno ce se znati da je druga violina a u istom trenutku ce se kaliti i pripremati za mozda buduceg wonder boya. Jedino ako se pogleda kroz pvijest Ferrari gotovo nikada nije uzimao neikusne i mlade vozace. Vecinom su to provjerena imena sa nekoliko god staza. Mozda im se isplati kocka jer sudeci po sadasnjem timu za strategiju losiji ne mogu bit.



    3
    3

    0
  10. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Sve se bojim da Palmer zna di ce ovaj nagodinu. Iskreno bi volio da Rici nagodinu dobije Ferrarijev bolid u ruke a ovaj mali je talent ali talent treba izbrusiti da bi dobio mjesto u top ekipi. Ima izuzetaka ala max no moje misljenje je da treba vozac u f1 proci kvalitetnu prilagodbu i uciti par sezona da taj isti vozac nauci sve sto je potrebno da bi postao top vozac.



    2
    -1

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.