Hamilton: Trebao mi je taj pole position

Izdvojeno

Lewis Hamilton izjavio je nakon kvalifikacija za VN Španjolske da mu je trebao taj pole position kojeg je osvojio na Catalunyi poslije nekoliko slabijih izdanja u kvalifikacijama.

Mercedes je u Barceloni zaključao prvi startni red zajedno s Valtterijem Bottasom na drugom mjestu. Finac je došao vrlo blizu momčadskom kolegi, ali na kraju nije uspio stići do prvog pole positiona sezone.

“Trebao mi je taj pole position,” rekao je Hamilton.

“Dugo nisam ostvario pole. Bilo je tijesno, ali jako sam sretan. Za mene je važno ponovno biti na dobroj poziciji u kvalifikacijama, obično je to moja jača strana.”

“Momčad je naporno radila i zbog toga im veliko hvala. Kvalifikacije su bile tijesne, činilo se da Ferrari ranije nije pokazivao pravu brzinu jer su mogli tako.”

“Dali smo sve od sebe za ovaj rezultat. 1-2 u kvalifikacijama je fantastično ostvarenje za momčad,” izjavio je Britanac.

Zadovoljan kvalifikacijama bio je i Niki Lauda.

“Vrlo, vrlo dobro. Oba bolida nisu mogla odraditi bolji posao. Utrka će biti zanimljiva. Ako pobijediš na ovoj utrci, onda imaš dobar ritam za sljedećih nekoliko utrka, zbog toga mi je važno da su oba Mercedesa u dobroj poziciji. No, pričekajmo sutrašnju utrku.”

Od 27 utrka u Barceloni, na samo njih tri vidjeli smo pobjednika koji je startao izvan prvog startnog reda (Schumacher, Alonso, Verstappen), pa su prema tome kvalifikacije na ovoj stazi važnije čak i od onih na VN Monaka.


Odgovor

8 komentara

  1. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    dobro je otfural na mekšim gumama, ali mi se čini da je u igri taktika. nije mi jasna koja kao ni mnoge odluke u ferrariju al bi se dal kladit da je neka začkoljica sa gumama. naime, u treninzima je ferrari više trošio supesoft pa mi se nekakao sve ovo čini čudnim. sutra mislim da merc nema šanse jer opće nisu stabilni na ovoj stazi a kroz boxove i sc svašta se može dogoditi



    3
    -5

    8
  2. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Jako dobro odvozen krug, zasluzen pole. Mislim da stvarno nije na racun Pirellija ali opet kazem da cemo bolje vidjeti sutra. 1 i 2 Mercedesa u Spanjolskoj ne lici na zanimljivu utrku (na vrhu) ali nadam se da nisam u pravu.



    6
    3

    3
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Krug je bio dobar, ali mislim da ide na dušu Pirelliju. Svejedno, bio je bolji od Bottasa. Malo, ali dovoljno za PP.
      A sutra?
      Ko zna, možda čak padne i kiša…..



      11
      4

      7
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Ne mozemo trenutno raspravljati o utjecaju novih guma, jer ni ti a ni ja nemamo dovoljno realnih argumenata. Samo bih jos naspomenuo da je Ferrari danas nastupio sa nesto radikalnijom promjenom na halo/retrovizorima pa bi po meni to trebao biti prvi razlog u kojem bi se trebao traziti Ferrarijev zaostatak (ako se 0.132s moze tim nazvati).

        Valjala bi kisa ??



        3
        -3

        6
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ja vjerujem svojim očima. :mrgreen:
        Isto kao što ti kažeš u članku o Ferrarijevim retrovizorima “da i budala vidi da imaju aerodinamičku svrhu” (naravno da imaju, ona krilca, dakako) isto tako za ovo s gumama “i budala može vidjeti da je Benz odjednom proradio i pronašao brzinu u kvalama, nakon što je Pirelli odlučio promijeniti debljinu gaznog sloja (iz sigurnosnih razloga, dakako), a još je čudnije da samo njima radi SS guma, odnosno da Ferrari mora uzeti S gumu da bi postavio više od pola sekunde bolje vrijeme u Q3”.
        Onih 0,132 je super zaostatak (da ne bude da mjačuem ko drugi Ferrarijevci, kao što zo fino reče kolega @Master) i toplo se nadam da je ovo Benzov maximum. Neka i na one druge dvije trke gdje je Pirelli odlučio da donese ove izmijenjene gume bude ovako, ja prezadovoljan…..



        7
        0

        7
  3. Master_F1 Prikaži

    Merc je tradicionalno brz u Barceloni, tako da…..



    1
    -2

    3
  4. Fia
    bodo Prikaži

    Hm, često se i dalje postavljaju po meni smiješna pitanja na teret HM, ono u smislu da li je zreo,i potpun vozač, da li može izdržati pristisak i slično. Ova sezona to pokazuje najbolje bez obzira na “slučajnu” pobjedu u Bakuu. Ako se isključi “fanovski” pristup za vozača njegovih godina i karijere takva pitanja su besmilena. Naravno, u žar borbe ponekad se izgubi strpljenje i hladna glava , a najbolji je primjer za to je Vettel koji je prošle godine , a posebno u Bakuu napravio skoro pa rookie greške. Čestitke HM na Catalunya record lapu. Uz takav gadan pritisak SF i Bottasa i nijanse to može samo par exellance driver iako je to mogla biti i posljedica povoljnijeg vjetra.



    10
    4

    6
  5. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    I meni, i meni.. puls menadžer čini da želimo i ono što se kosi našim uvjerenjima. Hehe



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.