Lewis Hamilton na pole positionu u Španjolskoj, McLaren prošao u Q3!

Izdvojeno / Nemojte propustiti

Luka Kolak

Prije 6 godina 5 min 143 komentara

Lewis Hamitlon je uspio ostvariti pole position na VN Španjolske na stazi u Barceloni. Britanac je u zadnjem krugu uspio i srušiti rekord staze, te njegovo vrijeme iznosi 1.16.173.

Na drugom mjestu se našao njegov momčadski kolega Valtteri Bottas, dok je zadnje mjesto na improviziranom postolju zauzeo Ferrarijev Sebastian Vettel.

Prva runda

Prije samog početka kvalifikacija, moglo se vidjeti kako puše jaki vjetar što je također utjecalo i na stazu koja se bila hladna.

Prvi na stazu nakon zelenog svjetla su izašla oba Williamsa te Kimi Raikkonen u Ferrariju na supersoftu. No, ipak prvo vrijeme postavlja Sebastian Vettel dok se iza njega odmah smjestio momčadski kolega sa zaostatkom od 0.180 sekundi. Alonso je prilikom izlaska na stazu i napravljenog kruga javio svojoj momčadi kako postoje jaki naleti vjetra u zavoju 7.

Raikkonen uspjeva skinuti Nijemca s vrha, ali zato iza njega dolaze oba Mercedesa s destinkom zaostatka. Unatoč jakom vjetru, Alonso je redao brze krugove na medium komponenti te si tako osigurao prolaz u drugu rundu. Marcus Ericsson u Sauberu je otišao van staze u zavoju 1, no bez većih problema se uspio vratiti.

Na početku brzog kruga, na bolidu Hulkenberga se čuo čudan zvuk u pozadini bolida što je Nijemca prisililo da se vrati u boks. Prve nagađanja su bila kako je u pitanju mjenjač, no na kraju se uspostavilo je problem u pritisku goriva.

Na kraju runde, Verstappen je uspio postaviti drugo vrijeme sa tri desetinke zaostatka. Također je to pošlo za rukom i Oconu koji je tako izbjegao ispadanje, dok Hulkenbergu pak to nije uspjelo te je tako ispao na u prvoj rundi.

Nekoliko sekundi prije nego što će se zastava za kraj zavijoriti, Lance Stroll je u zavoju 12 izgubio zadnji dio bolida te izletio sa staze što je rezultiralo i samim krajem prve runde.

16. Hulkenberg
17. Ericsson
18. Sirotkin
19. Stroll
20. Hartley (bez vremena)

Izljetanje Lance Strolla

Druga runda

Na početku druge runde je Ferrarijev dvojac preuzeo prvi inicijativu. Vettel je odvozio najbrže drugi sektor te se tako smjestio ispred svog momčadskog kolege. Očigledan je problem bio u gumama, ali to se najviše moglo primjetiti kod Mercedesa čiji su vozači imali problema sa zadnjim krajem koji se stalno zanosio.

Nakon što su postavili vremena, Mercedesi i Ferrariji su se vratili u boksove. Nakon ponovnog izlaska, Hamilton ipak ne uspjeva popraviti svoje vrijeme te tako ostaje iza dvojca u crvenome.

Ali, kako to obično biva zadnje dvije minute prije kraja smo vidjeli sve bolide kako izlaze popraviti svoja već postavljena vremena. Gasly nije uspio popraviti, kao ni obe Force Indije te su tako kvalifikacije za njih bile završne. Ništa bolje nije uspio ni Stoffel Vandoorne od kojega je opet bio bolji njegov momčadski kolega.

Carlos Sainz na kraju uspjeva popraviti svoje vrijeme te tako gura Alonsa na 10. mjesto, no nije bilo više opasnosti za Španjolca te je tako McLaren po prvi put ove sezone prošao u završnu rundu kvalifikacija.

11. Vandoorne
12. Gasly
13. Ocon
14. Leclerc
15. Perez

Treća runda

Na početku zadnje runde su iz boksa prvi jurnuli Daniel Ricciardo i Max Verstappen. Obojica su napravili dosta brze krugove, no tu na scenu stupa Lewis Hamilton koji uspjeva još brže odvoziti krug, dok njegov najjljući suparnik Sebastian Vettel ostvaruje tek peto mjesto. Nakon što su svi odvozili svoja prva vremena, na stazi je nastala tišina te su se svi vratili u boksove.

Ricciardo je pokušavao na soft komponenti popraviti vrijeme i iskoristiti praznu stazu, no nije uspio. Nakon što su se na satu pokazale zadnje tri minute, svi bolidi su izašli na stazu kako bi popravili svoja vremena.

Kimi Raikkonen uspjeva se probiti na drugo mjesto sjajnim krugom, no ponovno se ukazuje sjajan Lewis Hamilton koji postavlja vrijeme od 1.16.173. te tim vremenom osvaja pole position i ruši rekord staze.

Najbliži mu je bio momčadski kolega Bottas koji je za Britancem na kraju zaostao samo 0.040 sekundi. Vettel ovaj put nije mogao bolje od trećeg mjesta te je njegov zaostatak za Hamiltonom iznosio 0.132 sekundi.

Fernando Alonso je na kraju uspio postaviti osmo vrijeme kvalifikacija.

Vozač Momčad Vrijeme Zaostatak
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m16.173s
2 Valtteri Bottas Mercedes 1m16.213s 0.040s
3 Sebastian Vettel Ferrari 1m16.305s 0.132s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 1m16.612s 0.439s
5 Max Verstappen Red Bull 1m16.816s 0.643s
6 Daniel Ricciardo Red Bull 1m16.818s 0.645s
7 Kevin Magnussen Haas 1m17.676s 1.503s
8 Fernando Alonso McLaren 1m17.721s 1.548s
9 Carlos Sainz Renault 1m17.790s 1.617s
10 Romain Grosjean Haas 1m17.835s 1.662s
11 Stoffel Vandoorne McLaren 1m18.323s 2.150s
12 Pierre Gasly Toro Rosso 1m18.463s 2.290s
13 Esteban Ocon Force India 1m18.696s 2.523s
14 Charles Leclerc Sauber 1m18.910s 2.737s
15 Sergio Perez Force India 1m19.098s 2.925s
16 Nico Hulkenberg Renault 1m18.923s 2.750s
17 Marcus Ericsson Sauber 1m19.493s 3.320s
18 Lance Stroll Williams 1m20.225s 4.052s
19 Sergey Sirotkin Williams 1m19.695s 3.522s
20 Brendon Hartley Toro Rosso

[donacija]


Odgovor

143 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Kakva prevara je ovaj Pirelli. Nevjerojatno što su napravili. SRAMOTA.



    40
    27

    13
  2. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Mercedes je zasticeniji od velebitske degenije…



    49
    38

    11
  3. Ayrton Senna
    cenki95 Prikaži

    #Pirelli #maFIA



    27
    20

    7
  4. Michael Schumacher
    izbrisano Prikaži

    Stvarno za pitwallom Ferrarija rade budale,idioti i čiste neznalice, sa softom po pole, aj nemorate ni startati sutra, bolje mi je otić sutra na aeromiting ngo gledat ove smećare u crvenom boxu



    7
    -40

    47
    • Formula E
      ShangaiDevil Prikaži

      Svatko danas nazalost ima pravo reci svoje misljenje :facepalm:



      34
      28

      6
      • Michael Schumacher
        izbrisano Prikaži

        Ti se slažeš sa njihovom odlukom? Imaju najbolji bolid i umjesto da imaju prednost u oba prvenstva oni će nakon sutrašnje utrke imati i veći zaostatak. Povraća mi se kad vidim onog arivabenea i onog tukca marcionea šta prijeti odlaskom iz f1. I s njma i bez njih, ionako su godinama sprdnja, enzo ferrari se okreće u grobu već 10 godina



        2
        -9

        11
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Čovječe iz koje si ti pećine izašao? Pa vidiš li da je na ovim promjenjenim gumama svima soft bolje radio nego SS, osim Mercedesu. Pa i Haasovi i Sainz su upali u Q3 na softu, lagano.



        7
        7

        0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Ti ništa ne razumiješ….Soft je radio bolje od SS-a…



      9
      8

      1
      • Michael Schumacher
        izbrisano Prikaži

        Zaista je bolje radio, zato su u drugom redu, a merc je na 1-2, ma daj pun mi ih je kufer, od odlaska MSC i todta i browna nikad nisu ni nikad neće imati prave ljude u boxu, navijam za njih godinama ali mi ide na živce to njihovo mudrovanje, oni uvijek mudruju. Dabogda ih max sutra oba pomeo u prvom zavoju kao u singapuru



        3
        -7

        10
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @MS791

        O čemu ti? Mercedesu je SS radio dok je Ferrariju Soft radio…gume su drugačije za ovaj vikend…

        Zbilja ništa ne razumiješ…i RBR je išao sa Softom.

        Ti si nikakav navijač, ako tako nešto tražiš…stvarno nikakav.



        4
        2

        2
      • Michael Schumacher
        izbrisano Prikaži

        I što je riciardo postigao s time? jel ima pole?



        2
        -4

        6
      • Michael Schumacher
        izbrisano Prikaži

        Pa izluđuju me, svaku utrku nešto zaseru u tom boxu, u Q2 su bili najbrži uvjerljivo na SS i onda ideš na soft u Q3, i kladim se da neće bit prvaci, raspast će se kao i svake godine, odnosno pobijedit će sami sebe



        2
        -4

        6
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Čekaj ti misliš da su oni eto slučajno stavili soft? “Hej Kimi, evo oprosti zajebali smo oznake guma i sad si na softu” i isto napravili i Vettelu…
        Valjda postoji razlog zašto su išli na S hebemu mater….
        I kako objašnjavaš da je Seb našao 8 desetinki vremena….



        4
        3

        1
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @MS

        U Q2 su bili na Softu NE na SS-u…UVJERLJIVO (kako ti kažeš) najbrži…vidiš kako malo znaš?



        2
        2

        0
      • Michael Schumacher
        izbrisano Prikaži

        I što je dobio s tih 8 desetinki? Imaju bolid za 1-2 u kvalama ali bolje je bit 3-4, naravno da nisu slučajno staviili obojici Soft, oni uvijek izmišljaju toplu vodu u boxu, redbull je poslao daniela na softu 5 i pol minuta do kraja na softu da vide kakvo vrijeme će postavit, a maxa na ss, mogli su i oni tako ali ne oni će poslat oba vozača na softu, ma idite radit pizzu u italiju za f1 niste, pa dosta mi je tih njihovim mudrovanja, naslova nigdje 10 godina, ferrari bez naslova tolko vremena pa što radite? Pa ni neće bit prvi još dugo godina i neka nebudu neka odu iz f1 kako prijete i neka otvore prevenstvo sa 20 ferrarija pa će bit prvaci



        2
        -3

        5
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Oj lika :facepalm:
        Soft je bio bolja guma i tačka. Samo onima koji su i tražili ovu promjenu je legao SS…
        Pa pogledaj oba Haasa i Sainz su ušli u Q3 na softu. To se nikada prije nije dešavalo, sa normalnim gumama. Čak se ni tri vodeća tima ne smiju uvijek kockati sa sporijom gumom u Q2. Ali ovdje očito nije bila sporija, za većinu timova.



        2
        1

        1
    • Brazil
      Anonimus4138 Prikaži

      Staza je postajala hladnija pa su se odlucili za soft



      3
      -1

      4
  5. Nando
    Matek14 Prikaži

    bravo lewis, bravo alonso!
    zadovoljan sam McLarenom.. ovo je i više nego očekivano; +0.045 za hassom, ispred renaulta.. :D nadam se da su dobili još dodatnog tempa u utrci koji je i onako bio značajno bolji od kvalifikacija prijašnjih utrka.. još kad renault doda snage u kanadi.. možda i bude nešto od nas hehe



    14
    11

    3
  6. Formula 1
    tomz Prikaži

    Dobre kvale. Unatoč front – row lockoutu, Mercedes mislim da može biti zabrinut jer su i s ovom prevarom s gumama tek 0.1s ispred Ferrarija. Samo da Kimi i Seb izbjegnu P5 torpedo u prvom krugu i moglo bi tu biti svašta. Sredina grida također poprilično blizu, kao što se i očekivalo. Biti će super utrka.



    35
    29

    6
  7. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ne znam kako ovi iz Pirellija nemaju ni mrvice srama.
    “Safety reasons”. haha….



    30
    21

    9
  8. gazda15 Prikaži

    Al zasto Ferari iso sa softom?? Il neka zesca strategija,il se neko danas pravo provalio. Mada je i Riciardo isto pokušao, nejasno…



    3
    -1

    4
  9. Formula E
    ShangaiDevil Prikaži

    I jos na kraju slave i grle se u mercovoj garazi. Nevidjena sramota i jos jedna pljuska u nizu konkurentima, dokle vise??



    25
    12

    13
  10. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    zanimljive kvale…
    nadam se zanimljivoj utrci i pokojoj kapi kiše.
    čestitke alonsu na prolasku u q3 i leclercu na ulasku u q2.



    8
    8

    0
  11. Formula1
    f1zd Prikaži

    Kakva prevara. Ferrari je bio najbrži bolid, samo što gume nisu mogli ugrijati pa su morali na soft i na taj način izgubili par desetinki…
    Nadam se da ovo neće samo tako proći…



    19
    13

    6
  12. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Necu nista da govorim o odluci FIA-e o promjeni guma, ali duga je sezona, a ove gume cemo vidjeti jos na dvije utrke. Nije nista zavrseno, sutra je utrka, vidjeti cemo kako se ponasaju gume u duzim stintovima. Jedino ne razumijem kako su u Pirreliju uspjeli napraviti takvu komponentu da momcadi izlaze na soft umjesto na supersoft u Q3…



    9
    4

    5
  13. Master_F1 Prikaži

    1. Mercedes ošamario Ferrari
    2. McLaren pretekao Renault u kvalama i izjednačio se sa Haasom, koliko se sjećam gubili su 5-6 desetinki a sada su se izjednačili. Good job mcLaren, dobra nadogradnja je stigla.
    3. Stoff malo podbacio
    4. Renault malo više.
    5. Navijači Ferrarija razočarani prevarama :)



    16
    -14

    30
    • Pierre Gasly
      Perica9 Prikaži

      fia i pirelli su osamarili Ferrari , kakav Mercedes i s malo žešćim pogurancem jedva osvojili PP



      25
      15

      10
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Master
      Kod 1., 2. i 4. si u krivu (dobro, Renault je podbacio jer je Hulk imao problema, ne toliko zbog brzine, ali da nije imao problema, možda Alonso ne bi vidio Q3).
      Za 5. si u pravu.
      Ovo pod 3. je nebitno…..



      5
      -2

      7
      • Master_F1 Prikaži

        Frantic

        1.Q1 i Q2 Ferrari je bio prvi, u Q3 Merc ih je izgurao
        2. I mclaren je imao problema sa Alonsovim turbopunjačem pa su ih riješili. I da je Hulk ušao među top 10, Alonso bi ostao a Grozni bi ispao jer je zadnji.
        4. Nadao sam se bržem Renaultu, nadao sam se da će biti ispred Haasa. Mislio sam da će donijeti veće nadogradnje kako bi izgurali Haasa.



        3
        -2

        5
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Dobro, na osnovu čega je to šamar?
        0,132sec zaostatka :facepalm:
        Alonso je u Q2 bio 10. ;)
        Renault da je bio brži, bio bi samo između Haasa i Mclarena (a vjerovatno je i ovako).
        Gledaj ti Stoffovo vrijeme, pa pričaj o napretku Mclarena, a ne Alonsovo.
        Ipak je on od njih šestorice (Alo, Stoff, Hulk, Sainz, Mag, Romke) ipak najbolji vozač.



        3
        3

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Mercedes je bio brži zato što novi SS nije radio kod Ferrarija, zapravo ni kod ostalih. Samo je Mercedes mogao izvući iz njega bolja vremena nego na softu. Da je bila normalna guma, sa normalnim razmakom između komponenti, Ferrari bi opet bio prvi.



        4
        4

        0
  14. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Majko mila, tu su gori teoretičari zavjere od ovih Flat Earth pacijenata.
    Ham na mekšim gumama jedva destinku ispred Vettela i odmah pad sistema kod navijača Ferraija.
    Svi su krivi: gume, FIA, bilo tko, uopće se ne dopušta mogućnost da je Ham možda napravio vrhunski krug kao i u Australiji.
    Doduše nitko još nije dao niti jedan logičan razlog zašto bi FIA išla na ruku Mercedesu čiju dominaciju svi žele prekinuti i to na uštrb daleko najpopularnije ekipe na gridu.
    Oni žele da je sport što popularniji i da ga gleda što više ljudi jer im to donosi novce.
    Da li će više ljudi pratiti F1 ako je Ferrari najbolja momčad ili Mercedes?
    Ne bilo loše pričekati nekoliko utrka prije donošenja zaključaka, pogotovo jer je i na zimskim testiranjima, a i od početka ove turbo-hibridne ere Mercedes moćan u Španjolskoj.
    Ja čisto sumnjam da će se trend nastaviti u Monacu, dapače, nebi me čudilo da su i RB i Ferrari ispred Merca.
    A sutra je 40% šanse za kišu, to opet radi dar mar u cijeloj priči.



    32
    20

    12
    • Pierre Gasly
      Perica9 Prikaži

      Nisam siguran ali mislim da je Ham S1 imao katastrofalan jer je bio zute boje..


      0
      -3

      3
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Da vidio sam i ja to, bilo mi je čudno, ali to je najkraći sektor i tu se najmanje vremena dobiva. Tipa ako je išao 21.6 umjesto 21.525 ko u prvom runu biti će žuto.
        Mislim da nije bio katastrofalan jer je Bottasu bilo zeleno, a završio je ispred njega.
        Nego malo off topic čitam ne netu da je u Njemačkoj bio katastrofalan F1 TV da je pisalo initialazing do 7min prije kraja kvalifikacija.
        Jel netko odavde gledao? Kakva je kod nas bila situacija?



        2
        1

        1
      • Mick Schumacher
        Kaiser Prikaži

        Meni je F1 TV bio negledljiv.
        Učitava se po 5min da bi minutu radio.
        Nadam se da će bit bolje sutra ako ne onda streamovi ko i obično



        3
        3

        0
      • Alfa Romeo
        Tito Prikaži

        f1 tv sta da kazem bacio 10 eura u vjetar . prvo mi stalno izbacivao gdje je pisalo da sam iprikljucen na drugom browseru ..a onda kad sam uspio pokrenut gledao sam samo pirelijevu gumu kako se okrece ….. ebem ih mogli su bar izbacit kojom se brzinom vrti



        5
        5

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Hvala na info, očito treba pričekati još malo dok riješe sve bugove.
        Sva sreća da sam u USA trenutačno pa na ESPNu imam prijenos direktni ?


        0
        0

        0
      • Blue Flag
        Tow Pie Pie Prikaži

        Ni meni F1 TV nije radio, initializing u nedogled a jednom uhvatio bufferati stogodina pa opet initializing…nista nisam vidio preko F1 TVa


        0
        0

        0
    • Formula E
      ShangaiDevil Prikaži

      Cuj da zasto bi isli na ruku mercu

      Pa zato jer su gospoda na vlasti odlucila da zele sezonu gdje ce se dogadjati neizvjesne stvari. Pa da ferari nije zakinut u kini, bakuu i evo sada ovdje sto sa safety carom sto sa sada najnovijom situacijom sa pirelijem, ferari bi se vec posteno odvojio od poretka a to naravno nebi bilo po volji sefovima koji zele ispremijesati poredak. Zato smo i imali onakve izlaske safeta da vodeci nebudu vise vodeci pa da ispada kako ce utrke biti nepredvidljive. Bas me zanima sta ce biti sutra ako hamsta bude prvi a safet izadje na stazu. Dam se okladit da ce netko opet popusit poziciju sto je sada postalo svrha svega samo da navijaci popuse pricu kako su svi tu negdje blizu. Poredak je isti kao i prijasnjih godina, samo je ferari jos nesto blize ako ne i ispred merca.



      8
      3

      5
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Kako je FIA kriva što se ludi Max zabio u Vettela u Kini ili što se Vettel prekočio u prvom zavoju u Bakuu? Da se bilo koja od te dvije situacije nije desila Vettel bi bio vodeći u prvenstvu.
        Da se u Kini išlo Hamu na ruku ušao bi u box onda šta ne?
        I još nešto, zanimljivo kako si zaboravio spomenuti da je SC tj VSC koštao Hama pobjede u Australiji.
        Ne možeš birati samo situacije kad je Ferrari popušio a ignorirati kad im je išlo u korist.
        Kad god izađe SC netko popuši te je neizbježno kad god ga pustiš na stazu.
        A ako u nekoj sezoni ne treba umjetno stvarati neizvjesnost to je ova ja mislim.



        20
        17

        3
      • Formula E
        ShangaiDevil Prikaži

        Ne govorim da se ide u korost hama, govorim da se ide u korist mazanja ociju fanovima. U kini sam mislio na dopustanje izlaska safeta nakon sto oni koji su vodili citavu utrku budu time zakinuti za rezultat, a ljudi popuse pricu kako je f1 nepredvidljiva. U bakuu sam isto mislio na safet kada je konkretno vettel zakinut, tada su odmah mogli reagirati a u kini im je trebalo dva kruga da se odluce. Suci nisi dosljedni u kriterijima a sve zbog mazanja ociju javnosti. Nisam pobornik ferarija i vettela ali je ocito da sad kad su konacno uhvatili merc sefovi su odlucili zaciniti utrkivanje stavljajuci im prepreke po putu. U bakuu isto tako nemozes reci ni da bi botas presao preko krhotine zbog koje je pukla guma da vettel nije napravio lock up. Vettel je zakinut prije locka. I u pravu si za australiju, kostao ga je tamo, a dam se okladit da ce kostati i sutra nekoga od vodecih samo da ponovno serviraju pricu o uzbudljivosti, mada su vec dovoljno napravili za ovaj vikend sa ovim novim gumama



        5
        0

        5
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Kod Azerbajdžana je kao i kod Monaca i svake druge ulične utrke, čim bude neki incident odmah ide SC bez razmišljanja, dok na ostalim stazama moraju procijeniti dal’ treba SC ili VSC ili je na dovoljno sigurnom mjestu da se dođe s bagerom po njega bez potrebe za SC.
        Tu najčešće postupaju vrlo konzervativno zbog onog što se dogodilo sirotom Bianchiju.
        A F1 ima problem da nema stalnu sudačku postavu nego svaku utrku imamo nova 3 suca koji shodno tome imaju totalno drugačije kriterije o svim incidentima i zato isti potezi nisu jednako sankcionirani. Recimo ne znam zašto Max nije dobio upozorenje jutros u FP3 kad je išao desno od onog stupića kad se prekočio u prvom zavoju. Za istu stvar je Ham prošle godine dobio upozorenje ako se dobro sjećam.



        1
        -1

        2
      • Formula E
        ShangaiDevil Prikaži

        Prije ce se williams izvuci iz ove rupe i opet osvojiti naslov nego sto ce max dobiti upozorenje, bolje se ne zivcirati uopce zbog sudaca vise, nema smisla



        1
        1

        0
  15. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Zanimljivu sezonu pretvore u parodiju. Svaka čast.

    Best fans in the world! ??‍♀️



    30
    13

    17
  16. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Safety reasons… izgleda da je to novo ime Mercedes AMG Petronas F1 tima



    22
    10

    12
  17. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Kakav come back Mercedesa, Ferrari je potonuo u 2 tjedna. Ocigledno su u Mercedesu danima razbijali glavu kako rijesiti problem sa gumama i napokon su uspjeli. Kakav sexy lap by Lewis. Party mode is here again ???



    21
    -32

    53
  18. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ja sam na kraju price sretan s rezultatom. Problemi oko guma su u jednom krugu, a opet skroz blizu Mercedesu. Ionako necemo cesto vidit ovakve gume do kraja sezone. Sutra ce biti jako izjednačeno među top 3 ekipe. Bravo Lewis, Bottas jos jednom pokazao brzinu. Bravo Leclerc i Alonso. Haasovi takoder brzi. Nadam se dobroj utrci sutra i nikakvoj razbijačini u prvom krugu.



    13
    11

    2
  19. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    PIRELI SUCK MY BALLS



    21
    3

    18
  20. Ayrton Senna
    cenki95 Prikaži

    2015: Rosberg 1, Hamilton 2.
    2016: Rosberg and Hamilton crash in the first lap.
    2016: Verstappen 1, Räikkönen 2.
    2017: Verstappen and Räikkönen crash in the first lap.
    2017: Hamilton 1, Vettel 2.
    2018: …?



    12
    11

    1
  21. Master_F1 Prikaži

    Lauda:
    Ferrari odlazi iz Formule 1 na kraju ove sezone jer su nezadovoljni Pirelijevim gumama :) :) :)



    11
    3

    8
  22. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    3 pole positiona zaredom i gledaj sad mercedesi i onaj zmazanac na PP? magicno…jednostavno sam razocaran



    20
    1

    19
  23. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ako neko slucajno bude kupovo neku novu Mecku, cisto da nam javite jesu isporucene na Pirelliju ili..



    32
    16

    16
  24. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Pole position osvaja – Pirrelli Petronas F1!!!
    Ako ste već izgubili onaj čuveni party mode iz Australije i niste ga uspijevali vratiti u Bahreinu, Kini, a onda i u Azerbajdžanu, osjetili ste bojazan da ste ugroženi ko opozocija u Rusiji,.. bio je red poduzeti nešto drugo – kmečati pred vratima Pirrellija.. i stvarno, svaka vam čast na tome.. lijepo odigrano..



    29
    -4

    33
  25. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bogami cirkus kolorado dolje u komentarima. :chill:



    13
    8

    5
  26. Michael Schumacher
    izbrisano Prikaži

    Svi pljuju pirelli da je pomogao mercedesu, ako je i istina još jedan dokaz kolko su moji u ferrariju nesposobni, pireli je talijanski i ferrari je talijanski a ovi pomažu nijemcima, čak i tu vas tuku. Aj nek neko vrati todta i browna, i MSC za volan, kako sam se danas iznervirao zbog njih, sprdnja je postao Ferrari u zadnjih 10 godina, ali valjda čekaju opet 21 godinnu na naslov kao i tamo dok im nije došao MSC



    17
    -7

    24
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Kakav lik…

      Ferrari nesposoban a vodi u konstruktorskom poretku…dobra, dobra…ne znam da li si troll ili što…



      7
      -5

      12
      • Michael Schumacher
        izbrisano Prikaži

        Čekaj tebi je dovoljno to što vode za tih par bodova?? A gdje su mogli biti da su pametniji? Jel vode u poretku vozača? Gdje su sve ove godine ?



        7
        -2

        9
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Gdje?
        Ne, ne vode u poretku vozača…i?

        Mogli su da nisu imali nesreće u vidu Maxa u Kini i sudara dva RBR-a u Bakuu…

        Gdje su sve ove godine? Evo dolaze…bili su jako blizu prošle godine…

        Znaš li koliko je MSC-u trebalo da osvoji prvu titulu? 5 godina…ne jedna ili dvije.
        5.

        Ali ti to očito ne znaš…



        5
        0

        5
      • Michael Schumacher
        izbrisano Prikaži

        Pratim ja f1 dovoljno dugo da znam sve što je vezano za MS, da 5 godina ali napredak je bio vidljiv iz godine u godinu i sa pravim ljudima u boxu, ne kažem ja ništa protiv vettela ni kimija, ima ferrari dobru vozačku postavu ali za pitwallom nikako. Frustriran sam jednostavno



        2
        -3

        5
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @MS

        Čekaj…znači ti NE VIDIŠ nikakav napredak u ove 4 godine?
        …..

        Znači od 2014. godine koja je bila BEZ pobjede sa apsolutnom dominacijom Mercedesa do zadnje godine i ove gdje se otvoreno borimo za titulu?

        “Odlično” ti to gledaš.

        Ne znam što da ti kažem…



        10
        9

        1
      • Michael Schumacher
        izbrisano Prikaži

        Šta znači šta su složili konkurentan i brz bolid kad zaseru taktike o tome ja govorim, jel ti shvaćaš? Za pitwallom im rade tukci, od 2014 koju spominješ su na taktici prosuli hrpu bodova



        1
        -1

        2
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Ferrari nesposoban a gume su se minjale jer je mecedes nesposoban i nemoze u svin uvjetima bit brz. Dok je ferrari i nakon tih guma sta mu manje odgovaraju desetinku iza



      7
      6

      1
  27. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Dobre kvalifikacije, u Mercedesu je bilo veliko slavlje, a dobro snašli su se i napravili ovaj dogovor s Pirelliem, što je za mene malo sramotno. Nadam se kiši sutra baš bi začinilo utrku. Za kraj pohvale Leclercu koji uredno pere Ericssona koji osim sponzora nema ništa.



    18
    14

    4
  28. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Alonso bravo
    Šteta što hulk nije pokazao šta može da imamo bolju referencu McLaren vs Renault stanja

    Pitanje: šta je sa ultrasoftom? Zašto nije korišten?


    0
    -1

    1
  29. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Razlika je 92 tisucinke za Mercedesom. Nitko ovdje nije pokazao nista spektakularno. Vettel bi bio na poleu da nije siroko usao u zadnji zavoj i nagazio pasicu. Sve je to jako tijesno i nista ovaj poredak ne govori.

    Osim toga, nitko nije ni ocekivao da ce jedna ekipa sve utrke izdominirati, a ovo je daleko od dominacije Mercedesa ili nekog samaranja kako citam.



    11
    6

    5
  30. Ferrari
    FenixLaFerrari Prikaži

    Neću spominjati gume jer monopol ne podržavam. Ali pogledajte vrijeme kruga između 6. i 7., po meni je ovo puno veći problem i nedostatak, pa nemogu gume toliku razliku raditi u vremenima. Nevjerojatno…



    6
    6

    0
  31. Jim Clark
    VekiVedro Prikaži

    Svoje tvrdnje se trebaju potkrijepiti argumentima, a ne pljuvati na Merc i Pirelli zbog zavjere.
    Vremenska razlika između timova se ništa nije promijenila (McL napredovao), RB jednako zaostaje za mercom, isto tako sredina za RB-om, jedino je Ferrari ovaj put desetinku sporiji od Merca. Tako i da su išli na ruku Mercu on bi povećao prednost i nad ostalima, što nije slučaj. Uostalom, na onboardu se dobro vidjelo da Merc ima problema sa proklizavanjem, dok je Ferrari puno bolje izgledao.

    + Za Merc, Mclaren i Haas
    – Za objektivnost



    13
    5

    8
    • Ayrton Senna
      cenki95 Prikaži

      Ajde navedi jednu utrku od 2014. gdje su sve momčadi u odnosu na svoja vremena osim jedne bile brže na tvrđim gumama nego na mekšim gumama?
      Evo komentar ljudi sa reddita koji su većinom objektivniji nego bili tko:

      This where anyone defending Pirelli here can get caught out. Mercedes is the only team to improve on the supersofts, with Red Bull/Renault/McLaren/Ferrari all improving with softs. They were overheated and done by the last sector for everyone, except for the Mercedes who had always struggled with getting them in the operating window.



      10
      8

      2
      • Jim Clark
        VekiVedro Prikaži

        Kao što rekoh, argumenti, a ne da suoersoft ne može potrajati do kraja kruga lol


        0
        -9

        9
      • Ayrton Senna
        cenki95 Prikaži

        Ako ovo što sam napisao nije argument onda ja ne znam šta je argument. I nisam dobio odgovor na pitanje zbog toga jer nema takve utrke tj. kvalifikacija. Objasni nam onda zašto najedanput svi drugi imaju problema sa pregrijavanjem guma i išli su koristiti tvrđe gume. A Mercedes koji uvijek ima problema sa zagrijavanjem guma sada najednom rade perfektno. Tu nema nikakvih teorija zavjere nego samo činjenice na koje očito Mercedesovi navijači samo zažmire. A i nije da Mercedes prvi put mulja sa Pirellijem.



        12
        11

        1
      • Jim Clark
        VekiVedro Prikaži

        “najedanput svi drugi” – nit je najedanput nit su svi drugi imali problema, nit merc nije imao problema, generaliziranje na osnovu jednog rezltata… poslije kvala je bila lijepa usporedba Ferrarija i Merca gdje je Ferrari puno bolje upravljao bolidom, dok je Merc ganjao iste probleme sa oversteerom..taktika sa softom im se nije isplatila i to je to. A ovo sa komponentama smo već viđali otkako su uvedene nove komponente, od testiranja pa sve dosad.



        1
        -5

        6
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Kakva taktika sine :facepalm: Nema nikakve taktike zašto bi neko koristio sporiju gumu u Q3, jer svakako startaju na gumama na kojim su napravili najbrže vrijeme u Q2. SS jednostavno nisu radile kako treba nikome osim Mercedesa. Imaš tu i Haas i Renault koji su ušli u Q3 sa “sporijom” gumom na papiru. Možeš reći da je jedan Red Bull vozio na SS u Q3, ali očito da ni njima nije radio kako trebba, jer su imali identična vremena i na softu i na SS. A SS je na papiru brža guma, tako da je trebala biti brža. A bila je brža samo na Mercedesu.



        5
        5

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Džaba objašnjavat….



        1
        1

        0
  32. Master_F1 Prikaži

    Stvarno ne znam zašto Ferrarijevci plaču, mjauču, gume, gume fia, pireli bla bla bla. Pogledajte vremena, Vettel jednu desetinku sporiji a ne jednu sekundu. U čemu je problem????? Stigla Barcelona i stigle velike nadogradnje, Mercedes ih donio i sad su rame uz rame Ferrariju. Kakve gume????? McLaren je skinuo pola sekunde a što ne bi Merc 3 desetinke, ili Ferrari, ili Red Baboons ili bilo tko drugi??????



    18
    -12

    30
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Mercedes nije imao nikakve velike nadogradnje…mislim da su vrijedile ukupno jednu desetinku.
      Većinom sitnice.

      McLaren nije skinuo pola sekunde…možda 2-3 desetinke.

      RBR je imao nadogradnje koje vrijede 3-4 desetinke, a Ferrari oko 2 desetinke.



      11
      4

      7
      • Master_F1 Prikaži

        1.Pogledaj kvalifikacije pa uporedi vremena, imaš ovdje u bazi podataka na sajtu. U Australiji i Bahreinu 0.9 sec sporiji nego Haas, VN Kine pola sekunde. Pa sad reci jesu li to 2-3 desetinke a sad imaju ista vremena kao Haas i Renault.
        2. Vjerovatno da ni ti ni ja nikad nećemo znati da li je Merc donio nadogradnju od jedne desetinke. Ako su im nadogradnje u Barceloni toliko velike onda će do kraja sezone biti iza Red Bulla. U Barceloni se tradicionalno donosi veliki paket, 2. veliki paket se donosi odmah poslije godišnjih odmora, tako da tih 0,1 sec su mi smiješne.Svi su naoprno radili od početka sezone i jedva čekali da dođe Barcelona da mogu primjeniti ono što su radili proteklih mjeseci.
        3. Kako to da gume mogu poboljšati Merc za pola sekunde, a usporiti Ferrari pola sekunde, nikako mi nije jasno? Te babske priče samo Ferrarijevci vjeruju. promjenu je napravila FIA a ne Mercedes.I ovo nije prvi put da FIA mjenja pravila nakon par utrka, ako premotaš malo film vidjet ćeš u sadnjih 10 godina da je bilo svega i svačega. Baš se pitam šta Maurizio misli o novim gumama, da li on po boxovima viče i galami mercedesove gume, mercedesove gume.



        7
        -3

        10
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Oduvijek me zanimalo kako nek bez da ima uvid u bilo kakve ozbiljne informacije moze procjeniti koliko prednosti donose nadogradnje. Mozes li mi molim te objasniti?



        9
        5

        4
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @AMG
        Postoje razne “njuške” u F1 koji točno znaju što se događa i imaju veze sa inženjerima u paddocku.

        F1Analisitecnica.com



        2
        0

        2
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        @Ferrari
        Ako sam dobro shvatio,
        … ti vjerujes da inzinjeri neke momcadi dijele informacije s nekim “njuskama” (uglednim/mocnim/povezanim ljudima F1) sa nekim ljudima koji to onda stavljaju na nekakvu “obicnu” web stranicu?
        To su ljudi koji su tu bas iz tog razloga jer su pored toge sto su najbolji u svom poslu profesionalni i diskretni u smislu komunikacije. Mislim cak da i u njihovim ugovorima stoji da se informacije moraju strogo drzati unutar odredjenog kruga ljudi.



        2
        0

        2
    • Formula 1
      ivanP Prikaži

      Pa promjena guma u sred sezone na inicijativu mercedesa,mislim sve i da nema nikakve razlike ostaje sumnja!Mclaren je na testu u martu vozio identicno vrijeme 1,17.7 porazavajuce zar ne..ok na brzim gumama neko ce reci ,ali i na vec sada starom bolidu.vidjecemo sjutra trka je ono sto se broji i ko je i koliko skinuo i je li uopste…



      6
      6

      0
    • avalon Prikaži

      Master_F1 … “zašto Ferrarijevci plaču, mjauču, gume, gume fia, pireli bla bla bla” možda zbog toga jer je ovo 2 X u ovom desetljeću da se “zahvati” na gumama rade zbog mercedesa kad im prošli put nije išlo zbog guma bunili su se ( i RB zajedno sa njima ) , napravili 1000 km nelegalnog testa . sad su napravili sličnu stvar samo bez testiranja . “Stigla Barcelona i stigle velike nadogradnje, Mercedes ih donio…” ovo je 100 % točno ? znaš ili špekuliraš na osnovu tradicije jer se u barceloni donosi veliki paket . nisu mi baš jasni ovi izračuni za McL – ov napredak koji su “stavljeni” u svrhu “dokaza” … čega ? velikih nadogradnji McL , mercedesa zbog kojih su brži jer ili svi koji su u stanju donit nadogradnje ih nisu donili ili su svi osim mercedesa i McL donili “promašene/nefuncionalne” nadogradnje ?!?!? naravno da je FIA izmjenila pravila ali je li to uradila sama od sebe ili je merc …. možda je FIA i ranijih godina osli par trka minjala pravila ali kad su u pitanju gume uvik je u “igri” bija mercedes jer su i u prošlosti imali problema sa gumama . posli izmjene bi “buknuli” . i čega je to “svega i svačega” bilo zadnjih 10 godina posli par trka po pitanju pravila tj izmjene istih ? nije 0,1 puno u jednom krugu ali kroz 66 krugova na kraju može ispast puno ili dovoljno za pobjedu . jedino me tješi šta su prvi red zauzeli bolidi na SS , a drugi na S koji se ipak iako malko sporiji može pokazat i trajniji pa stoga sutra …. osima ko se ferrarievcima opet ne ukaže max koji starta na SS i ako opet napravi sra*e najvjerovatni će proć “lišo” bez kazne jer i danas mu je oprošten nepropisni povratak na stazu posli izljetanja … prilikom povratka na stazu “stupić” mu je treba bit sa desne strane bolida ( on njemu sa live ) i ako se tako ne vrati u prekršaju/kazni je . na sky – u su više puta to pokazali tj povratak LH ( propisi ) i pitali se zašto max nije fasova nikakvu kaznu ? jbga , mercedes i max su u današnjoj F 1 izgleda neprikosnoveni …. ali ovo sa gumama mi je i drago jer da je obrnuto , da taljanski ferrari kuka pa da je aljanski pirelli “odradija” izmjene svi bi graknuli kako su taljani prljavci , a kad se to desi zbog merca onda jbga to je samo 0,1 s ali samo u JEDNOM krugu pa X 66 , ma neka je samo u 10 krugova tih 0,1 brže = 1s razlike na kraju trke . ovo može bit točno isto ka i ono sa izračunom napredka McL PS i mene bi zanima odgovor na pitanje koje je postavija forumaš AMG ….. virujem da MASTER_F1 može bez problema odgovorit na njega :) :) :)



      8
      5

      3
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Koliko sam ja gledao Q2 su svi iz top 6 odradili na softu i svi na njemu startaju, tako da mislim nećemo gledati na SS među vodećima, nego da će svi ići soft, pa na medium do kraja.
        Osim ako ne bude neki nepredviđeni SC.



        2
        0

        2
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        @avalon

        To sam repliciro Ferrariju a ne Master_F1, nema veze jer svakako nitko mi na ovom forumu ne moze dati odgovor.

        A tebi imam reci da *ebes fetla i njegova 4 naslova prvaka ako ne moze skinut 0,1s po krugu i tako teoretski prijeci barem Bottasa i zavrsit drugi ?. Nije Ferrari u ovoj sezoni toliko dominantan pa da mora biti uvijek na prvom mjestu, zato mislim da ne treba kukat jos je sezona mlada. Ja da navijam za Ferrari sigurno ne bi toliko dramatiziro oko jednih kvalifikacija…



        2
        -3

        5
  33. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Polako ljudi, Ferrari ne zaostaje 0,5s nego 0,132s sto ne predstavlja (barem po meni) neki veliki iskorak Mercedesa odsnosno zaostatak Ferrarija.
    Sutra cemo vidjeti opsirnije kako se gume ponasaju.



    9
    8

    1
  34. Gord Prikaži

    zakon FIA glasi gume se mogu mjenjati (sastavni dio gume)ako se sloze sve momcadi ili u slucaju da gume nisu sigurne-bezbjedne,ili pucaju ranije kao u slucaju 2013.Kao sto vidimo gume su OK.Ko se bunio I trazio promjenu komponenta Mclaren,Mercedes(Real Madrid) i Red Bull.
    Ko je izgubio 2013 Lotus,Force India i Ferrari.
    Ovo je Deja vu 2013.Tada profitirao Red Bull secate se Fia prekrsila sva pravila igre.
    Sada placa pravila igre Mercedes koi concept motora,pa tokene pa ostala sranja,sada gume posto ne mogu zagrijati ultrasoft sutra ako nije br.1 nesto novo. Mercedes je najmocniji u kapitalu i mora biti prvi.Isti k…c ti je FIA i FIFA.
    Mercedes je Sampion 2018.



    4
    -2

    6
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Nije tada ništa prekršeno. Te gume su bile nesigurne, i bilo je dobrog razloga za promjenu. Ove stvarno ni po čemu nisu bile nesigurne. Još je čudnije što su promjenjene samo za određene staze. :facepalm:



      6
      5

      1
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Srećom pa su promijenjene samo na 3 staze, rekao bih.
        Valjda neće Pirelli sad to odraditi za SVE ostale staze….. :chill:



        4
        4

        0
      • Gord Prikaži

        Secas se 2012 kada je Vetel cetiri puta menjao gume i pobjedio u Bahreinu,nisu se bunili Red Bull.2013 Alonso 4puta mjenjao i bio 1,Vetel bio cetvrti to je bilo u Spanii,tada su pukle gume I Hamilton I Masi i jos dvojca nije bitno,Red Bull trazii pothitno da vrate staru kompon. Kevlar zica…….2012te Zbog cega?Red Bull promasio zadnji trap teziste je bilo jace i trosilo gume.Malo Morgen Zadnji trap Red B. Komponenta gume 2012 je bio idealan.Ferarri je reko sto se niste bunili ako su gume lose mjenjali cetri puta I pobjedili u Bahrainu sada i mi mjenjali cetri puta ,jer FIA je dala pireliju da se gume brzo trose da bude atraktivnije jer
        Formula je postala dosadna ni sa kersom ni je moglo preticati na dosta staza.Samo te 2013g. duze na stazi je moga ostati Ferrari,Lotus i India koja je mogla ostati jos dva kruga duze Force India i najvise se bunila sa Lotusom.
        Tada je Domenicali rekao Di Montezemolo zaboravi titulu ovi mjenjaju gume.Eric Rene Boullier Lotusov sef tada rekao Ecclstonu to ti je kao igrati nogomoet gol je 7metara a u drugo poluvrjeme gol je 11 metara nema svrhe.Nije meni za Ferrari Dali ce biti 1 ili zadnji. Ali pravila su pravila ko placa najvise taj dobije.F1 su sjebali odavno sadce je dojebati.I Moto gp su sjebali moj prijatelju



        9
        7

        2
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @Frantic šta nije promjena stalna odsad pa nadalje?
        Ne čini se logično da imamo jednu vrstu S i SS za neke staze, a drugu vrstu za druge staze.
        Također još nisu objavljene gume za utrke nakon Silverstonea, pa je možda do toga.
        Za Monaco i Canadu valjda nisu mijenjali jer će tamo biti HS po prvi put, pa je moguće da žele vidjeti kako će to izgledati, makar ako je suditi po prvim komentarima te gume na ni jednom bolidu neće trajati duže od nekoliko krugova.


        0
        -1

        1
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Rekli su da su samo 3 staze u pitanju.
        Barca, Ricard i Silver.
        Ako mi je slučajno promaknula informacija da će to biti i za ostale staze, nakon Silverstonea (a mislim da nije, ali što ne znači da neće biti tako, ima vremena, jel) onda Ferrari treba zaprijetiti napuštanjem sporta, ovo ono, dsz, bla, bla,….., znaš kako to ide već….

        https://www.racefans.net/2018/04/07/incredible-f1-lap-times-prompt-pirelli-change-tread-depths/



        4
        3

        1
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Ja sam to shvatio da se do kraja sezone gume mijenjaju…tj. stanjuju za tih 0,4 mm.
        Nadam se da su u pravu, Frantiče.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Najsmješnije je što se nigdje ne spominje sigurnost….. :chill:


        0
        0

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        To se podrazumijeva ;)


        0
        0

        0
  35. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Prije svega čestitke autoru na detaljnom izvještaju.
    Čestitke i LH i Mercedesu na još jednom 1-2, prvom u sezoni.
    Pole position je malo zamrljan sa pričom oko guma, ali dalje ostaje činjenica da ništa nelegalno se nije desilo.
    Mercedes, kao i sve ostale ekipe u sličnim situacijama, ima puno pravo braniti svoje interese.
    Sutra se bodovi osvajaju.
    Ferrari je jako blizu, za nas je ključno da zadržimo 1-2 do kraja prvog stinta. Na mediumu puno bolje stojimo.
    Čestitke i Alonsu na ulasku u Q3.
    Sutra se nadam pobjedi, to bi nam puno značilo u borbi za prvenstvo.
    Super bi bilo kad bi palo malo kiše da začini, nadam se odličnu utrku.



    10
    1

    9
  36. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    SS je samo na Mercedesu radio. Ali Ferrari je brži na softu. Sutra startaju na softu. SS će vjerovatno svi izbjeći na utrci, tako da biće zanimljivo.



    3
    3

    0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Nisam siguran da je Ferrari brzi sa softu, koliko sam gledao vremena na long runovima sa FP2 i Mercedes i RB imaju bolji race pace od Ferrarija, a mislim da su svi radili simulaciju utrke na softu.
      Isto tako ako Mercedes ostane 1-2 nakon prvog kruga đabe im što imaju bolji pace kad je tu teško prestizati, pogotovo kad su bolidi na istim gumama.
      A najvjerojatnije je da će svi vodeći ići sutra soft pa medium do kraja.
      Bojim se da bez kiše ili nekog SC bi mogla biti dosadnjikava utrka.



      5
      4

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Naravno da je brži. U Q2 su to pokazali. Treninzi ništa ne znače, jer nemaju svi isti program na treninzima. Ferrari obično bude puno bolji u subotu nego u petak. Petak je uglavnom isprobavanje različitih setupa.



        2
        2

        0
  37. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Pa dobro,dal to Pirelli pofarba gume onak kak im koja đođe pod ruku ili je to još jedna u nizu F1 zajebancija?Hoće li i Hard sljedeći put biti jednako brz kao SSoft?
    Uzimam u obzir okolnosti,kao novi sloj asfalta,temperaturu istog ali ipak ostajem zbunjen,iako sam prateći F1 doživio svašta ali ovakvu pizdariju nikad.



    19
    19

    0
  38. Robert Kubica 1
    Stipe Prikaži

    Dali se ima negdje podatak na kojim gumama sutra startaju prva desetorica?



    2
    2

    0
  39. Michael Schumacher
    izbrisano Prikaži

    Poznavajući vrhunske taktičare u boxu ferrarija, oni će sutra obzirom da je start na softu ponovo izvesti samo njima poznatu neku specijalnu taktiku i ubaciti ss kad bi trebali medium ili obrnuto žrtvovati kimija i ponovo popušiti od mercedesa a možda i od redbulla ako ih max ne počisti na startu, tako da đabe i brz ferrari i vettel i kimi kad ti taktiku slažu dokazano loši taktičari, jer za poraze u kini i bakuu su prvenstveno oni krivi jer u oba slučaja ih je mercedes s bottasom nadmudrio, da nije u bakuu bilo sudara redbulla bottas bi uzeo ultrasoft i do kraja utrke prošao vettela bez većih problema, a u kini su zeznuli kimija da bi uštopali bottasa jer je bilo teško pozvati vettela u box odmah nego čekati i gledati kako se prednost topi i onda se bottas vrati ispred njega…. Sličan scenarij će biti i sutra



    7
    -1

    8
    • F1puls Portal
      Sarma Donator Prikaži

      Šta je tebi? Cijeli dan samo pišeš gluposti protiv Ferrarija? :facepalm:



      6
      -1

      7
      • Michael Schumacher
        izbrisano Prikaži

        Pa što je u ovom gore krivo? Nije li bilo tako u kini i bakuu? Najlošija karika ferrarija je pitwall i to godinama, živciraju me svake utrke a sad i u kvalama, vettel u tri trke ima PP a pobijedi u jednoj, da su u kini bili pametniji u boxu nebi došlo do sudara s maxom zar ne? A da ne spominjem prošlih godina koliko su puta zeznuli. A što je vama, šta nesmije se protiv ferrarija ništa reć? Ja jesam njihov navijač od MSC ali 10 godina bez naslova ma ajde molim te. Dok ferrari ima ovakvo ovdstvo u utrci neće biti prvaci sigurno, MSC je bio prvak 5 puta uzastopce ali ima i brown dio zasluga s pravim potezima u utrci, nešto što je nepoznato već duže vrijeme u ferrariju, a vi se tješite kolko hoćete pobijedit će sami sebe kao puno puta dosad



        6
        2

        4
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Točno tako @Sarma
      Pa jel Vettel rekao da je on donio odluku o softu? Šta ti imaš prigovarati Ferrariju onda? Zaš tebe ne zovu u tim umjesto Jocka Cleara onda?
      Smiri se. Baš bih volio da sutra izvuču pobjedu na strategiju pa da te onda vidimo….



      2
      -4

      6
      • Michael Schumacher
        izbrisano Prikaži

        Pa i ja bi nakon tolko kikseva donio bolju odluku o taktici nego oni, i uopće me zaboli kako će oni danas proći idem fino pogledat aeromiting njih mogu gledat još 15 utrka


        0
        -1

        1
  40. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Mercedes je bio bolji i brži i ne da mi se baviti teorijama zavjere između Pirelija i Merca, ali mi je ipak čudna ta izmjena od 0,4mm na gumama zbog sigurnosti. Ako je u pitanju sigurnost i brzo trošenje guma zašto nisu doveli Hard, Medium, Soft. a ne neke 3.14zdarije s izmjenama. Btw o kakvoj se sigurnosti priča, zar mora biti 1 ulazak u boks, neka ih bude 3-4 , tko se kocka može mu puknuti guma ali tu je halo da ga zaštiti.



    9
    8

    1
  41. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Dns ocekujem da Mecka najbolje radi s gumama te uz brzinu koju imaju i njihovu pobjedu..
    Promjena gazista gume bi trebalo imat puno veci efekt u samoj utrci..


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.