Abiteboul: Želimo zadržati Sainza

Izdvojeno

Cyril Abiteboul kaže da Renault ima želju zadržati Carlosa Sainza i za nadolazeće sezone. Sainz se priključio francuskoj momčadi iz Red Bullove sestrinske momčadi pri kraju 2017., a stigao je na mjesto Jolyona Palmera.

Španjolac je stigao u Renault na posudbu iz Red Bulla, a ove godine odrađuje prvu punu sezonu s novom momčadi. Na prošloj utrci u Bakuu ostvario je najbolji rezultat za francusku momčad od njihovog povratka u Formulu 1 2016.

Sainz je povezan s mjestom u Red Bullu za 2019., ali sve ovisi u Danielu Ricciardu i njegovom odlasku iz austrijske momčadi. Zajedno s iskusnim Nicom Hulkenbergom, Abiteboul tvrdi da je momčad iz Enstonea vrlo sretna s trenutnom vozačkom postavom.

“Po mom mišljenju, imamo dva sjajna vozača. Očito je da je situacija s Carlosom vrlo posebna, ali to smo već znali kad nam se pridružio.”

“Želimo ga zadržati za budućnost, iako nismo zadovoljni što nismo u mogućnosti riješiti problem što prije. U budućnosti ćemo pokušati imati veću kontrolu nad našom sudbinom. I dalje imamo puno posla kako bismo ispunili naše ciljeve, a u tome je tržište vozača važan aspekt.”

Hulkenberg je stigao u Renault prošle godine, a pojavile su se priče kako bi tijekom ovog vikenda u Barceloni mogao potpisati novi ugovor s Francuzima.

Na pitanje razgovaraju li o novom ugovoru do 2025., Nijemac se našalio:

“Do 2038., danas sve ovisi o dugoročnim ugovorima.”


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Najbolja odluka.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.