Williams želi da suci provjere neke odluke iz Azerbajdžana, uključujući Alonsov povratak u boks

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 30 komentara

Williams je od sudaca zatražio da još jednom provjere odluke donesene na prošloj utrci u Azerbajdžanu. U to je uključena i kazna za startni grid VN Španjolske Sergeju Sirotkinu i povratak Fernanda Alonsa u boks u oštećenom McLarenu.

Podsjećamo, Sirotkin je dobio 3 mjesta kazne zbog sudara s Force Indijom Sergija Pereza u prvom krugu.

Williams traži da se situacije opet provjere, a cijeloj priči su nadodali i 10 sekundi kazne za Kevina Magnussena u kontaktu s Pierreom Gaslyjem, kao i incident između Estebana Ocona i Kimija Raikkonena u kojem su suci procijenili da neće biti kazni.

“Ekipa je također zatražila da suci pregledaju incident između bolida 17, 27, 35 u drugom zavoju prvog kruga. Također i akcije bolida broj 14 tijekom povratka u boks. (Suci su zabilježili da je bolid broj 17 vjerojatno pogreška i trebalo bi pisati bolid broj 14, odnosno Fernando Alonso).”

Ponovni pregled Sirotkinovog incidenta će se dogoditi samo pod uvjetom ako Williams može predstaviti neke nove dokaze – nešto što suci nisu imali tijekom utrke u Bakuu.

Sastanak će se održati preko interneta danas za dva sata, a sudjelovat će originalna sudačka postava iz Bakua, uključujući Toma Kristensena.

Ako FIA zaključi da postoje novi dokazi – drugo saslušanje će se time pozabaviti jedan sat kasnije.

FIA je Williamsu poručila:

“Zatražili ste sastanak sa Sucima kako biste pružili nove dokaze vezane za zahtjev. Na preliminarnom saslušanju će se uvidjeti postoje li novi dokazi, kako je definirano u Kodeksu pod pravilom 14.3.”

“Nakon ovog će se održati još jedno saslušanje, ali samo ako je sucima predstavljen novi element.”


Odgovor

30 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Treba pomoci jadnom Williamsu.



    5
    5

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Claire, mani se trkace momcadi. Ovo mi se gadi da nakon 10 dana se oni sjete..ode sve u k..



    9
    9

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    https://www.youtube.com/watch?v=gXw5hFb5oX4
    sirotkin se zabio u pereza i zato je kažnjen.
    kasnije je bio troboj sa alonsom i hulkom u kojem su alo i sir nastradali. hulk prošao lišo.



    8
    8

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Evo gledam sad taj video sa Sirotkinovog bolida, i plačem od smijeha kako neko može pomisliti da je Hulk za ovo kriv. Lik vozi uz sami zid. Jeli njegova krivica što tu ne mogu stati komotno tri bolida? Ili što je tu bio ispred ove dvojice?



      2
      -2

      4
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        njegova krivica je što je skrenuo lijevo dok još nije u potpunosti prestigao sirotkina i time pokrenuo lančanu reakciju.



        6
        3

        3
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ja ne vidim nikakvo skretanje u lijevo. Tek mu se uslijed kontakta bolid zanijeo u lijevo. A ako se malo mrdnuo, može biti da je samo održavao bolid da ne dotakne zid sa desne strane. Skretanje je nešto sasvim drugo.

        Gledaj onboard sa Alonsovog bolida. Bogami je sebi ostavio dosta prostora sa lijeva, dok su tri bolida nagurana u tu uličicu… A koliko se vidi sa Sirotkinovog onboarda, Hulk je tamo iza crte, uz sami zid. Nažalost nemamo njegov onboard.



        2
        -4

        6
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Na izlasku iz zavoja sirotkin je naprijed u sredini staze, Hulk i Alonso se idu gurati kraj njega. Alonso drzi svoju liniju, a Hulk ide lijevo jer misli da je već ispred Sirotkina. Pogledaj Alonsov onboard, lijepo se vidi da Hulk prvo krece lijevo, pa onda zapinje za Sirotkina….



        4
        2

        2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Opet ponavljam, “skretanje” kakvo vidiš sa Alonsovog bolida je izazvano kontaktom. Hulk se nije gurao. Imao je mjesta. Prošao na isti način kao Sainz ispred pored nekoga. Samo što su ga ova dvojica gurnula previše ka zidu. Ovo je isto da krivite Barichela za onaj prolazak pored Schumachera uz sami zid. :facepalm:



        2
        -2

        4
  4. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Incidenti ovih slabijih ekipa nekako nam manje zaokupe pažnju, ali meni se čini da su suci pretjerali sa 3 mjesta kazne za Sirotkina. Ili, ako su postavili takav kriterij – onda ista kazna Oconu za zatvaranje Raikkonena. Treniraju strogoću na slabijima, tako da mislim da je Williams ovdje u pravu.



    11
    6

    5
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ja bi stavio taksu na ove naknadne žalbe od milijun dolara. Uplati milijun pa se žali, ako ti se žalba usvoji dobiješ novce natrag.

      Ovo je toliko antisportski da je to strašno. Žali se isti dan, a ne nakon 10 dana. A po svemu sudeći niti žalbu nisu u stanju napisati kako treba pa piše bolid 17, a ne 14.

      Nekako bi teško rekao je Force India jača od Williamsa u smislu ugleda kod sudaca. A da je frajer naguzio Pereza – jest.



      2
      -4

      6
  5. F1 fan Senna Prikaži

    Jel mi moze neko tocno objasnit sta je bilo sporno sa alonsovom vožnjom i zasto traze kaznu jer mi nista nije jasno. Covjek je uspio onakav bolid dovest do boksa nije pritom bio kriv za sudar i normalno je nastavio utrku bez incidenta. Sta je tocno tu bilo za kaznu koju williams trazi?



    16
    15

    1
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      a valjda smatraju da je bolid bio previše oštećen, dijelovi otpadaju i tako to…pa ga je trebao parkirati sa strane.



      7
      7

      0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Zagorci su preuzeli Williams. Nije bitno kaj je meni crkla krava, ja bi da i susjedu crkne krava.

      Sirotkin je lupio Pereza bez dileme tko je kriv.
      Hulk je nagurao Sirotkina na Alonsa i za to nije kažnjen. Kao posljedica Sirotkin je zaustavio bolid, a Alonso je s bolidom koji je prosipao dijelove nastavio do boksa i na koncu završio utrku.

      Pretpostavljam kako se žale da Hulk nije kažnjen jer je izbacio Sirotkina, a niti Alonso nije zaustavio bolid iako nije mogao sigurno upravljati s njim….

      E sad, postavlja se pitanje, što je sportskije, to što se Alonso došepao do boksa, popravio auto i završio trku ili je trebao odmah odustati. Mislim da je odgovor vrlo očit. Dakle ovaj Williamsov zahtje je meni problematičan u raznim dimenzijama:
      1. prošlo je 10 dana
      2. zagorski – nek i susjedu crkne krava
      3. želimo li da vozači pokušaju završiti utrkiu ili da odmah odustanu i traže “naknadu štete” od sudaca.



      22
      19

      3
  6. James Hunt
    f1_zg Donator Prikaži

    Kad bi svaki put suci kaznili nekog vozača radi otpadanja dijelova pri ulasku u boks imali bi više parkiranih bolida i safeta u utrci nego preticanja.
    Ovo što je Alonso izveo je čar F1, zaslužuje pohvalu a ne kaznu.????



    28
    27

    1
  7. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Zbog ovakvog menađmenta je Williams tu di je, nemaju više veze s sportom, sve gledaju kroz pravilnike i novac.



    10
    10

    0
  8. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Alonso je krivicom wiliamsowog vozaca razbia bolid i sad se ovi zale sta je nastavia vozit? Pa ako vam je to plan dovedite maxa ili pastora i onda nece sigurno bolid do boxa doc



    13
    10

    3
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      Po meni je hulkova krivica.



      11
      10

      1
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        I je Hulkova krivica.



        9
        8

        1
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Pa u biti ako je neko kriv je najprije hulk al po meni trkaci incident



        8
        7

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        :rofl: Pa šta vi gledate? Sirtokin se prvo zabio u Pereza ispred sebe. I normalno, to ga je usporilo. I normalno zbog toga su ga pokušali prestići i Hulk i Alonso. Gledate li vi onboard snimke? Hulka je Sirotkin zakačio u zadnju gumu. Pa čovjek ga je već prošao.
        Jbt ovdje sve ko u nekom paralelniom univerzumu. Gledam i nevjerujem. U zadnjih nekoliko sedmica likovi uvijek svaljuju krivicu na bolide koji su bili za čitavu dužinu ispred. Hulk, Max, Lorenzo u MotoGP. Pa odkad su to bolidi ispred postali isključivi krivci? Gospodo, predlažem vam da se na ulici počnete zabijati u auta ispred sebe, i onda zovite policiju i tražite da vam taj ispred plati štetu.:facepalm:



        4
        0

        4
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Max nije kriv? Na teskin si drogama ajbti mene onda prolazi s 20 km vise i ja cu uletit u tvoju traku i policiji ces bit ti kriv iako ti mozda nema logike. Lorenzo otisa siroku u zavoju isa pokrit pedrosu skuca se u njega sta je u cistoj trkacoj liniji ko je kriv dovi jer je kasnije kocia osa siroko i nikome smeta nije?



        1
        0

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Max se samo micao u lijevu stranu. Pogledati onboard. A teške droge su vjerovatno podilaženje mišljenju većine… Lorenzo se borio sa Doviziosom. Ovaj otišao široko, on logično skratio ugao. Nije ni vidio Pedrosu. Kada ga je vidio pokušao je ispraviti, ali je bilo kasno. Kako se bogati on zakucao u Pedrosu kada je bio ispred?



        1
        1

        0
  9. Nando
    Lux14 Prikaži

    Ako se Williams žali na Alonsa, zašto se do sada nisu žalili na Haas kojemu na svakoj utrci lete dijelovi bolida?
    Prozirno.
    Williams sve dublje pada u očima navijača



    13
    13

    0
  10. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Da sumiramo: -Wiliamsov vozač je razbio McLarenovog (ok, nije direktno kriv) i sad se Wiliams žali jer je ipak McLaren nekako uspio nastaviti?
    Jad i očaj!



    15
    15

    0
  11. Master_F1 Prikaži

    McLaren je sporiji od Renaulta, Hassa, Force Indie, ali je ispred njih, Sreća prati hrabre i uporne. Niko ne bi vizio na 2 točka do boxa. McLaren zna da je utrka završena tek kada prođeš crno-bijelu zastavu na kockice poslije 305+ km vožnje. McLaren treba da bude sinonim za ostale kako tako spor bolid sakuplja bodove, a ti Wilijamsu sjedi i plači za svoje loše odluke iz godine u godinu.



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.